Kesä

Kesä

Mikä kasvi?

Lauantaina, 5.1.2012

Joulu on siivottu komeroihin. Tuntuu vähän valjulta taas huushollissa, kun joulun värit vaihtuivat tavanomaisiin vaaleisiin sävyihin. Samalla tuli tehtyä viikkosiivouskin. Silitettävää ja mankeloitavaa pyykkiä oli kertynut aika läjät, ne sain myös siivottua alta pois.

Pitkästä aikaa tein ruoaksi  kaalilaatikkoa. Se on minun ja miehen lemppariruokaa, jälkikasvu ei suostu edes maistamaan. Yököttelee jo tuhtia tuoksuakin.

Katselin illansuussa tietsikalta pihakuvia viime kesältä. Kuvien joukosta otti silmään kukkanen, jonka nimeä en millään saa päähäni. Joten auttakaa, hyvät puutarhaihmiset, pliis!

Siis mikä kasvi on tuo punakukkainen pampula?
9 kommenttia:

 1. Onko tuo joku laukka? En saa ihan selvää. Tihrustelen Iphonen pieneltä näytöltä...

  VastaaPoista
 2. Kiitos vastauksista, My life ja omapäinen arkeilija. Se kyllä näyttää laukalta, mutta kukkii myöhemmin, joskus heinäkuun puolivälissä. Harmi, ettei ole parempaa kuvaa.

  VastaaPoista
 3. Minusta se on tähtilaukka, joka kukkii kesä-heinäkuussa. Minulla oli samanlaisia sekä punaisena että keltaisena ensi kerran viime kesänä. En muistanut, että olin niitä istuttanut ja ihmettelin kukkaa, kunnes sain täältä blogimaailmasta tunnistusapua. Myöhemmin löysin tiedot myös omista arkistoistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos avusta! Olkoon siis tähtilaukka.

   Poista
 4. Minähän en tunnista edes oman pihan kukkia, joten tässä(kään) asiassa minusta ei ole apua. :)

  Nätti kukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on nätti minustakin. Mulla on vaan semmonen hämärä tunne, että olen joskus tiennyt tuon kukan nimen...dementiaa selvästi:)

   Poista
 5. Kaalilaatikko ja puolukkahillo,NAM :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, niinpä:) Satsi oli aika iso, mutta olisi sitä enemmänkin syönyt!

   Poista