Kesä

Kesä

Minä vaan tiskaan astioita

Maanantaina, 7.1.2013

Pikkuhiljaa päästään normaalirytmiin pyhien seasta. Onneksi meillä oli pehmeä lähtö arkeen, kun pojan koulu alkoi vasta kymmeneltä, ja minullekin sattui iltavuoro töissä. Hyvä senkin vuoksi, kun Lars Keplerin Tulitodistaja iltalukemisena vei niin kertakaikkiaan mukaansa, että kello näytti jo puoli kahta, kun viimein  maltoin laskea kirjan käsistäni.

Pikkuisen alkaa ottaa pattiin käsintiskaaminen. Astianpesukone ei nimittäin ole toiminut joulusta lähtien, eikä ole vielä meikäläisellä tiedossa, korjautetaanko entinen, vai hankitaanko uusi. Varottelen kitkerin sanan kääntein miesväkeä ottamasta joka vesilasilliselle uutta puhdasta lasia. Välillä on myös muistutettava, että pysyy se tiskiharja heidänkin kourissaan. 

Siivoilin aamulla pojan huoneesta enimpiä vaatekasoja lattialta. En haistellut, onko puhdasta vai ei, vaan mätin kaikki suoraan pyykkikoneseen. Vaateröykkiöiden päällä näkyi rötköttävän juniorin vanha leikkiapina. Sänkyä pedatessani asettelin karvaisen kaverin pojan sänkyyn odottelemaan unikaveria:)11 kommenttia:

 1. Voi grrr, sanon minä. Arvaa, mikä mulla nyt soi päässä?!?

  VastaaPoista
 2. Tiskaaminen on aina kuulunut ei-mieleisiin-kotitalouspuuhiini. Viime kesäänä, kun pääviemäri tukkeutui, niin jouduin käsitiskiä harrastamaan. Piti ostaa vadit. Siinä sitten lutrasin ikkunasta maisemia katsellen ja oli oikeestaan melko mukavaa. Onneks tätä "mukavuutta" kesti vain viikon. Kummasti sitä oppii juomaan samasta lasista ja kupista useita päiviä. :)

  Toivottavasti saat tiskiapureita tai koneen kuntoon, pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se vielä, kun nykyistä keittiötä ei ole suunniteltu käsitiskiä varten: aikoinaan annoin määräyksen vain yhdelle altaalle, onneksi on vateja.

   Poista
 3. Vaikka meillä kone toimii, tällähetkellä ainakin, minä jaksan mutkuttaa,että samasta lasista voi juoda vettä useammankin kerran. Se pakkaa, ipanoilta etenkin, välillä unohtumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä löytyy joskus sohvapöydältä kolmekin tyhjää maitolasia. Isännän jäljiltä...

   Poista
  2. Semmosia ne ukot välillä pakkaa olemaan ;)

   Poista
 4. Tiskaaminen ei ole yhtään mukavaa! Uuden koneen saa nykyisin niin halvalla, että korjaamisen kannattavuus voi olla niin ja näin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa sanoin minäkin, uuden saa korjauksen hinnalla, ja kone on kuitenkin jo 10 vuotta palvellut. Kunhan tästä päästään "isolle kirkolle" ja kodinkonekaupoille. Tai voisihan sitä tilata pätkäyttää Hobby hallista:)

   Poista
 5. Käsin tiskaaminen on kohtalaisen mukavaa puuhaa edellyttäen, että on aikaa eikä kummemmin muita puuhia. Silti en astianpesukoneesta luopuisi. Kyllä se vaan arkea helpotta ja ah, miten ihanaa on tyrkätä erityisesti rasvaiset astiat koneeseen.
  Meillä on jo pitkään käytetty nimikkomukeja vähentämään ylimääräisiä vesilaseja. Hetken kesti, että väki oppi ottamaan astiakaapin alla olevista koukuista omansa, mutta nyt huomautetaan, jos oma kuppi syystä tai toisesta puuttuu (täytyyhän niitäkin välillä tiskata).
  Aikoinaan tein lapsille samantyyppisiä "nukke/nalle peiton alla" -installaatioita joutuessani heidän kamojaan siivoilemaan. Muksut tuntuivat tykkäävän, vaikka eivät aina sitä suoraan sanoneetkaan.
  Luin joulunpyhinä tuon Keplerin Tulitodistajan ja tosiaan oli vaikea laskea kirjaa välillä käsistä. Sen verran jännä se oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesukoneeseen saa likaiset astiat myös kätevästi piiloon pois silmistä, käsitiskissä ne lojuvat tiskialtaassa. Onneksi tämä on ohimenevää. Ai, meillä on sama maku sitten kirjojen suhteen:)Minulta karkasi vähän yöunetkin, kun eilen luin kirjan loppuun asti. Jossain loppuratkaisun tiimellyksessä huomasin, että varpaanikin olivat ihan jäykkinä jännityksestä:)

   Poista