Kesä

Kesä

Tunnustusta ja tuiskua

Torstaina, 31.1.2013

Tammikuu on lopuillaan, ja lunta pukkaa. Eilen oli ihan älytön tuisku, lumiaurat ja kolaajat tekivät pitkää päivää. Käväisin illansuussa autolla kauppa-asioilla ja piti kyllä puristaa auton rattia rystyset valkoisina, että selvisi  pöperön seasta kunnialla. Yön ajaksi tuprutus laantui, mutta aamulla taas oli hivenen lunta ilmassa.

Eipä silti, lumi kuuluu talveen ja kasvit tarkenevat tuolla hangen alla mukavasti kevääseen. Riippahernepensaat keräävät helposti päälleen lumipatin, samoin tuijat. Huitelin illalla enimpiä lumia pitkällä harjanvarrella alas, ennenkuin varret taipuvat ja katkeavat. 

Riippaherneitä voin muuten lämpimästi suositella. Hyvin pärjäävät melkoisen kuivalla etupihalla, kallion vuoksi tässä kohdassa ei ole multaa kovin syvästi. 




Olen saanut kaksikin ihanaa, sydämellistä New blog love -tunnustusta viime päivinä. Nöyrät kiitokset ja kumarrukset  Marjaanan majalle  sekä  Pajassa ja puutarhassa -blogin Seijalle!




Tarjoan tunnustuksen puolestani seuraaville seuraamilleni blogeille, olkaa hyvät!

Mökkipuutarhassa
Rikkaruohoelämää
Puutarhanlumo
Elämää ja elämyksiä






16 kommenttia:

 1. Voi miten ihanan kesäisiä kuvia. Saisi loppua tuo lumentulo ja pikkuhiljaa sitten jo sulaa poiskin - minun mielestäni!

  VastaaPoista
 2. Kiva tuo riippaherne! Onnea tunnustuksesta!

  VastaaPoista
 3. Kivoja kesäisiä kuvia!
  Kyllä täälläkin alkaa talvi tympäsemään jos ihan rehellinen olen. Eilen iltavuorosta kotiin tullessa lumihangessa tarpoessa sitä mietin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, kestetään vielä helmi- ja maaliskuu. Sitten on jo toivoa päästä huhtikuussa maata möyrimään:)

   Poista
 4. Oikein nättejä nuo riippaversiot siperianhernepensaasta. Mulla on 3 ihan tavis-sellaista tuossa pihassa ja ne ovat han hirveän risuisen-näköisä ja pakko kai leikata alas keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, olen leikannut riippaherneitä keväisin, että kasvaisi mahdollisimman leveä yläosasto. Hernepensaat kestävät kyllä leikkausta, meillä kasvaa orapihlaja-aidan seassa yksi siperianherne, ja se ottaa härmää joka kesä. Riippamuotoisissa härmää ei ole ollut.

   Poista
 5. Lämmin kiitos tunnustuksesta, otanhan minä sen ilolla vastaan. Istutin viime kesänä riippahernepuun, joten kiva nähdä, mitä on tulevaisuudessa odotettavissa. Ja kuten Katja tuossa ylempänä totesi, myös meillä siperianhernepensaat tuppaavat risuuntumaan. Olen niitä välillä leikannut ja se on auttanut tuuheuttamaan vähäksi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaaan:) Riippaherneitäkin pitää leikata, muuten kasvavat maahan asti. Ärsyttävän paljon ilmenee pikkuisia siementaimia ympäristössä, mikä lasketaan tälle miinukseksi:)

   Poista
 6. Onnea sinulle tuplasti ja kitos kovasti <3

  VastaaPoista
 7. Keskiviikkona oli tosiaan kauheä keli ja lumi oli raskasta. Kolaaminen oli kuin punttisaliharjoitus.

  Vastasin antamaasi '10 elämän parasta asiaa' haasteeseen omalla tavalla :)
  Linkki: http://saveajapapuja.blogspot.fi/2013/02/10-syyta-viljella-kasvimaata.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun viitsit vastata. Kävinkin jo lukemassa kivat juttusi:)

   Poista
 8. Paljon onnea tunnustuksestasi ja kiitos paljon, kun jaoit sen myös minulle. Lämmitti myös kovasti kommentisi sairaana ollessani.
  Taas niin kauniita kuvia pihastasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunuvuokko. Mukavaa, jos sait vähän iloa sairasvuoteelle näistä jutuista:)

   Poista