Kesä

Kesä

Mahdoton ratkaista

Keskiviikkona, 27.2.2013

Lomaviikko vyöryy eteenpäin vauhdilla. Kaikenlaista pientä mukavaa olen touhunnut: nukkunut hyvin ja pitkään, ollut shoppailemassa, käynyt päiväkävelyillä ottanut jopa aurinkoa:) Huomenna olisi vuorossa Kuopion keikka, käymme ehkä Ikeassakin.

Olen muuten miettimällä miettinyt, milloin puutarhani on mielestäni kaikkein parhaimmillaan: onko se alkukesän heleys ja mahtava valo? Syreenit, tulppaanit, sammaleimut, rönsyleimut, lemmikit, esikot, omenapuut ym. Vaiko keskikesän vihreä täyteläisyys? Iirikset, pionit, valamonruusu, jalopähkämö, akileijat ym.


Vai sittenkin loppukesän värikylläisyys ja rehevyys? Leimut, kärhöt, väriminttu, ruusut ym. Ehkä se on kuitenkin se hetki, mikä kulloinkin on käsillä! 

Alpo Noposen sanoin runossaan Mahdoton ratkaista: Se on ystävä ratkaista mahdoton, minä aikana ihminen kaunein on... Sama päteen puutarhaankin:)


16 kommenttia:

 1. Onpa ihana runo!

  Nuo kaikki vaiheet näyttävät minusta aivan ihanilta, värikylläisiltä. Mutta voisiko ihaninta sittenkin olla se odotus, suunnittelu...?

  Nauti lomastasi, edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjaana, sinäpä sen sanoit! odotus ja suunnittelu ehkä ovat ihan pro:)

   Poista
 2. Kylläpäs puutarhassasi on paljon ihanan värisiä kukkia. En osaisi itsekään valita, mikä on parhain aika. Se voisi olla koko kesä :) Kivaa hiihtoloman jatkoa !

  VastaaPoista
 3. Noiden kuvien perusteella ainakin todella vaikea olisi ratkaista. Näyttää niin kauniilta ihan jokaisessa kollaasissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, koko kesä on mahtavaa aikaa :)

   Poista
 4. Taitaa olla kauneimmillaan Aina, ainakin kesäaikaan :)

  VastaaPoista
 5. Pihasi on kyllä todella kaunis, joka kuvassa ja kaikki kasvisi todella elinvoimaisia ja ihanasti väreiltään yhteen sointuvia. Ja tuo nurmikko on aivan uskomaton, yksi upeimmista, jonka olen nähnyt. Mikä mahtaa olla sen salaisuus? Minäkin osaltani toivon lisää kuvia hienosta puutarhastasi ja armoitettuna kärhöfriikkinä olisi tosi kiva kuulla kokemuksiasi niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, kiitosta kovasti! Kuvilla pystyy hämäämään, nurmikko ei oikeasti ole kummoinenkaan, hirveästi rikkiksiä ja sammal tuppautuu sekaan. Yritetään ilmastoida sitä ilmastointikengillä (älyttömän raskasta) ja lannoitustakin annetaan reippaasti. Täytyy laittaa kärhötoivomus korvan taa :)

   Poista
 6. No aivan varmasti noista kaikista ihanuuksista on vaikeaa valita, mutta onneksi voit ottaa kaikki. Väriä ja rehevyyttä puutarhassasi näyttää riittävän, todella kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, between! Väriä voi olla jonkun mielestä liikaakin, ihailen itse kovasti muiden hillittysävyisiä istutuksia havunvihreyden keskellä :)

   Poista
 7. Ihanan upea puutarha ja kollaasit! Vautsivau! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos My life :) Samoin hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
 8. Kolmesta kauniista on vaikea valita- ihan mahdotonta.
  Puutarhasi on todella kaunis - hienot kollaasit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irene, kehuista! Kiva, kun poikkesit blogissani :)

   Poista