Kesä

Kesä

Pääsiäisenä

Sunnuntaina, 31.3.2013

Pääsiäistervehdys täältä Lätykästä! Niin, meidän talomme tai tilamme nimi on oikeasti kirjoissa ja kansissa Lätykkä. Talon aikanaan rakennuttaneet karjalaissiskokset ovat sen pilke silmäkulmassaan niin nimenneet. Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että matalalle talolle nimi on ihan osuva:)

Pääsiäistä on vietetty ihanan aurinkoisessa kelissä ja hyvin hyvin rauhallisesti. Levätty, syöty, lueskeltu, katsottu pari vanhaa kotimaista elokuvaa ja tehty pieni pääsiäisajelukin. Ystävätrulli käväisi lauantaina päiväkahvilla, ja kukko oli käynyt viime yönä munimassa isot munaset tyynyjen alle.

Asettelin kuistia koristamaan narsisseja ja helmililjoja. Ensimmäinen erä paleltui ihan pläts-kuntoon, siitä viisastuneena toin seuraavat yöksi sisälle. Täytyykin yrittää muistaa taas kohta nostella kukat sisätiloihin suojaan. Yöllä on ollut kuitenkin vielä toistakymmentä astetta pakkasta.

Mukavaa pääsiäisen jatkoa!18 kommenttia:

 1. Jepulis;kylmiä ovat vielä yöt,mutta ah! niin ihana auringonlämpö on tänääkin täälläpäin meitä hellinyt :)

  Meidän paikkamme nimi on Einola. Se on minun pappani nimi ja tontti on aikanaan erotettu isovanhemmillemme kuuluneesta tontista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taloilla on kyllä mielenkiintoisia nimiä! Täällä on tänään kevään lämpimin päivä ja nyt on ihan pakko lähteä ulkoilemaan:)

   Poista
 2. ah, herkullisia kuvia!
  Tänä vuonna elä kertaa ostin pihalle narsisseja. Kuulemma totuttelun jälkeen kestäisivät 10-15 pakkasia kunhan muistaa myös kastella...
  Pidän kukat ihan oven vieressä niin helppo napata sisään =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin luulin, mutta eipä kestäneetkään. Onneksi eivät kaikki sipulikukkani menneet samantien, kun ostin ne niin nuppuisina, että annoin aueta ensin sisätilojen lämmössä:)

   Poista
 3. Hellyttävä tuo pikku tipu :D

  Meidän uusi talo nousee Lehmihaka-nimiselle paikalle, haluttiin nimetä se perinteisesti ja tiedettiin, että paikalla on ennen laidunnettu lehmiä.

  Mutta tuo Lätykkäkin kuulostaa kyllä melko hauskalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehmihaka kuulostaa ihanan kotoiselta! Ai, teille tulee uusi talo, pääset sitten suunnittelemaan ja laittamaan myös uutta puutarhaa:) Onnea ja menestystä rakentamiselle!

   Poista
 4. Hauska tosiaan tuo Lätykkä, hyväntuulinen nimi :) Hyvää pääsiäistä ja huhtikuuta sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ansa! Minustakin tuo Lätykkä on niin käypänen nimi tälle talolle, eipä ole ainakaan ihan tavallinen nimi:)

   Poista
 5. Hauska ja persoonallinen on tosiaan teidän talonne nimi. Minulla on sellainen käsitys, että karjalaiset ovat aika huumorintajuisia. Menetetyssä Karjalassa harrastettiin -kka, -kkä päätteitä. Näitähän on monissa venäjän lainoissakin (kasakka). Erotutte talon nimellä positiivisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, savea ja papuja! Oletko itse karjalaista syntyperää? Minun äitini on siirtokarjalaisia, Suistamon Koiton kylältä. Sanoisin, että oikeassa olet tuosta karjalaisten huumorintajusta. Ja sen on joskus pikkuisen härskiäkin:)

   Poista
  2. Joo, taisin paljastua ;) Näihin asioihin on vähän kiinnittänyt huomoita, kun omat sukujuuret ovat Karjalan suunnalta. Pappa syntyi juuri Suistamon tienoilla. Oma sukunimi päättyy -kka päätteeseen, joka ei ole tyypillinen sukunimen loppuosa. Menetetyn Karjalan suunnalla se on kuitenkin tyypillisempi.

   Poista
  3. Samoin minäkin vasta vanhemmalla iällä olen kiinnostunut sukujuurista, varsinkin, kun nyt on tekeillä sukukirja äitini puolen suvusta.

   Poista
 6. Hauska nimi talolle ja ylipäätään kiva, että omalla paikalla on joku vanha nimi. Uudemmilla rakennuksilla ei nykyisin taida olla mitään nimiä, kunnat kaavoittavat vanhat pellot ja pientareet täyteen antamalla nimiä vain isommille keskittymille. Meidän paikkaa alettiin rakennusvaiheessa kutsua nimellä Tonttila, mutta vuosien mittaan se on unohtunut. Pitäisi varmaan ottaa uudelleen käyttöön.
  Ihana tuo villainen tipu. Meidän lapset tekivät aikoinaan samanlaiset koulussa ja ne on onneksi vielä tallessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talomme nimi ainakin erottuu muista:) Tuo villaine tipu on jotenkin reppanan näköinen ja pääsee aina pääsiäisenä koristamaan joko kranssia ja ruohoa:)

   Poista
 7. Mulla jäi nuo narsissit nyt myös öitten armoille Itä-Suomessa. Laitoin niitten ympärille havuja, josko vähän suojaisivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti säilyivät paremmin kuin minun kukkaseni. Toisena pääsiäispäivänä vein jäljellejääneet kukat yön sisälläpidon jälkeen liian aikaisin aamulla ulos. Nekin paleltuivat, eivätkä enää heränneet eloon.

   Poista
 8. Lätykässä on siis vietetty pääsiäistä mukavissa merkeissä.
  Ihana on koristella ulkotiloja, mutta on muistettava nostella kukat sisätiloihin yöksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, pääsiäinen oli tosiaan mukavaa rentoutumisen ja rauhoittumisen aikaa:) Minun pääsiäiskukistani on elossa enää siniset helmililjat...

   Poista