Kesä

Kesä

Huumaa

Maanantaina, 22.4.2013

Kyllä sitä pieni ihminen voi vähästä hullaantua, niinkuin meikäläinen eilisestä upeasta kevätkelistä. Tosin luulenpa, että aika monelle kävi samanlailla. Etupiha on lumeton ja kuivahtanutkin aika mukavasti, joten pääsin jo hieman haravanvarteenkin. Kuivia perennojen varsia tulee taas kaameat röykkiöt, tässä kohtaa hiipii mieleen, olisiko jo syksyllä kannattanut leikata. Toisaalta keväällä on sata kertaa kivempaa touhuta ulkona, kuin syksyllä.

Mitään kukkivaan viittaavaakaan ei vielä meillä näy. Tulppaaneja on noussut, mutta esim. krookuksia ei tällä hetkellä ole ollenkaan. En ole niitä tarkoituksella edes isuttanut, kun myyrän roikaleet vievät kaikki. Siistin myös keijuangervot leikkaamalla ne aika lailla matalaksi. Samoin leikkelin vähän muitakin pensaita, mutta ruusuihin en vielä käestänyt. 

Välillä käväisin keittämässä kahvia, jonka nautiskelin ulkosalla auringossa. Isäntä kävi, aiheellisesti kylläkin, muistuttelemassa, etten kerralla rehkisi liikaa. Muistaa, että meikäläisen kädet äityvät särkemään tosi helposti haravoinnista. Kuulostelin, josko kuuluisi peipposen laulua, mutta turhaan. Mustarastas näytti kuitenkin olevan jo maisemissa, ja muutama kärpänenkin oli herännyt.
17 kommenttia:

 1. Hienolta ja siistiltä näyttää teillä. Juu mie hullaannuin eilen myös. Semmoseenkin joutavaan kuin lumien levittelyyn, turha homma, kun sulavat muutenkin, oon vaa nii malttamaton :)
  Kyynärpäihen nivelet on kyllä jo kipeet olleet pihahommista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emilie, meillä on takapihalla pohjoisen puolella vielä isot lumikasat ja samoin on tarkoitus niitä vähäsen levitellä:)

   Poista
 2. Oi voi, ihanalta jo näyttää, eikä aikaakaan, kun jo kovasti kukkii! Tuo yksi istumapaikka varsinkin kutsuu minua kovasti ;-)

  Nautitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä oli eilen jo vallan mukavaa istuskella ja ryypätä kahvia:)

   Poista
 3. Sinun puutarha on niin siistissä kuosissa. Kaunista. Minäkin sekosin ihanasta ilmasta. Lähes asuin pihalla kolme päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin blogistasi, että teillä oli tehty vaikka ja mitä:) Pitkän talven jälkeen on hienoa olla ulkoilmassa tuulettumassa.

   Poista
 4. Keväällä onkin ihana pihapuuhastella ja jouda se oikein hyvä kaffe ulkona:)

  VastaaPoista
 5. Keväinenkin puutarha näyttää hienolta. Se on niin ihmeellistä, kun lumen alta löytyy taas kaikki ne omat kasvit. Lämpimästä viikonlopusta nautin minäkin isoin siemauksin. Söin jopa salaatti-illallisen terassilla, ei malttanut olla sisällä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavasti paikat siistiytyy, kun vähän rapsuttelee. Ikivihreät havut antavat näköä keväiselle, muuten vielä paljaalle pihalle. Toivotaan lämpöisiä viikonloppuja myös jatkossa, väliin sopivasti sadetta :)

   Poista
 6. Minulla on kädet jo rakoilla haravoinnista, mutta ei haittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se on perinteinen haravoijan vaiva. Mutta onpahan sitten siistiä jälkeä, ja rakot paranevat aikanaan :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Nettimartta, ja tästähän se hulluus vaan lisääntyy kesää kohti :)

   Poista
 8. Ihanan keväisiä kuvia! Meillä on ollut muissa hommissa niin kiire, että haravointi on vasta listalla, siellä jossain loppupäässä. Kun kevät on myöhässä ja tulee sitten yhdessä päivässä, työt kasaantuvat! Mutta iloahan se vain on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se tuntuukin ihan hassulta, kun koko talven odottaa pääsevänsä pihahommiin, ja sitten se päivä tulee melkein kertarysäyksellä. Sitten tajuaa, miten paljon oikeasti pitäisi saada aikaiseksi ja tulee uupunut olo jo pelkästä ajatuksesta:) Mutta tehdään pikkuhiljaa ja tosiaan iloa tuntien!

   Poista
 9. Aivan mahtavaa,kun pääsee pihahommiin. Mielikin tuntuu huomattavasti pirtsakammalta :)

  VastaaPoista