Kesä

Kesä

Kevätsiivoilua

Lauantaina, 20.4.2013

Pihatyökausi on sitten avattu meilläkin. Nopsasti hoitelin lauantain siivoukset. pyykinpesut, ruoanlaitot sun muut pakolliset sisätyöt, että pääsin ulos tarkastelemaan lumen alta paljastuneita paikkoja. Puutarhahanskoja sai etsiä kissojen ja koirien kanssa, ennenkuin älysin katsoa pannuhuoneeseen. Isäntä oli ne sinne syksyllä nostanut kuivumaan, ja korppukuivat koppurat olivatkin. Siivoilin kuistilta talvikoristeina olleet havut ja kanervat kompostiin. Ikävän kova tuuli pöllytti heti tilalle kasan kuivia lehtiä, kun sain lakaistua avokuistilta entiset pois. 

Katkoin syksyllä pystyyn jääneitä perennanvarsia ja silppusin niitä multaan. Osin oli vielä lunta ja maa jäässäkin, mutta sinnikkäästi jo esim. leimut ja kallionauhukset työntyvät esille. Enimmäkseen kuitenkin kiertelin ja tutkailin paikkoja, haravoimaan ei vielä pääse. Talon päädyssä näkyin nurmikossa myyrän jälkiä taas aikalailla.

Kauppareissulla käväisin Liisan Kukkapuodista hakemassa kivan asetelman kuistin koristeeksi. Orvokkejakin olisi ollut saatavilla, mutta maltoin vielä mieleni, kun ensi yöksi on luvattu useita asteita pakkasta. Mukavaa viikonloppua!
14 kommenttia:

 1. Kyllä se vaan on mukavaa, kun pääsee taas pihalle- maltti on kuitenkin valttia tässä kohtaa vielä:) Mukavaa pihaviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mustakissa! Paljasta ja roskaista pihaa katsellessa iskee välillä epätoivo, kun tajuaa miten paljon hommaa oikeasti onkaan:)

   Poista
 2. Paljon on hommaa, tänään kun haravoi niin tuuli pöllytteli kaiken taas levälleen:) Kummasti se vaan on kuitenkin siistimpi piha kun saa vähän rapsuteltua. Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sinä olet jo päässyt haravan varteen! Meillä on vielä vähän lunta ja tosi märkää, joten täytyy vielä odotella. Haravointi totisesti siistii pihan. Aurinkoa sinne teillekin:)

   Poista
 3. Mullakin on jotenkin ihan hirveä orvokkikuume, mutta täytynee pidätellä itseään... Suloinen asetelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokit kestävät jonkin verran kylmää, kyllä niitä kohta voi muutaman laittaa esille. Eivätkä ole sieltä kalleimmasta päästä, varsinkin jos hakee jostakin marketista. Liisalla oli monenlaisia söpöjä asetelmia:)

   Poista
 4. Minä kävin tänään ostamassa tusinan orvokkeja ja kolme murattia. Saa nähdä, miten käy..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään peukkuja, että kestävät:) Värikkäät orvokit tuovat iloa ja piristystä elämään, murattikin kestää aika kylmää.

   Poista
 5. Kaunis asetelma! Minäkin tutkin eilen, mitä lumen alta on paljastunut ja myyrien tuhoja oli taas vähän joka paikassa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä myyrän roikaleita tuntuu taas olevan ihan tarpeeksi. Onneksi naapurin kissa niitä pyydystää:) Toissa vuonna taisivat napsia suihinsa kärhöjen juuristoa, kun niin kituliaasti kasvoivat. Ympärillä oikein upotti maa jalkojen alla:(

   Poista
 6. Meillä routa nosti pihalaattoja useita kymmeniä senttejä. Niiden alla taitaa olla vain savea, joten saa vain syyttää itseään. Onneksi ovat jo laskeutuneet. Jos talo nousisi samalla tavalla, niin saisi joka kevät rakentaa uuden talon. Kyllä kanattaa laittaa hyvät perustukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti kannattaa kerralla tehdä perusteellisesti, pääsee loppupeleissä helpommalla. Minä olisin mielelläni sellainen helpolla pääsijä ja oikoja, mutta onneksi mies tekee kaiken viimeisen päälle, sitten kun sen vaan saa jotain tekemään:)

   Poista
 7. Kaunis ja virkistävä asetelma. Kyllä vaan maailma avartui, kun jälleen saattaa olla pihamaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopas muuta! Uskomatonta, että sai viettää koko päivän pihatöissä, ja paljon siistittyä paikkoja. Ja tätä tulee riittämään...

   Poista