Kesä

Kesä

Messuja ja muuta mukavaa

Maanantaina, 8.4.2013

Olipa mukava ja piristävä viikonloppu! Lauantaipäivän vietin ystäväni kanssa Jyväskylässä Kädentaitomessuilla. Olipa taas monenlaista ihanuutta kaupan sekä katseltavana. Porukkaa oli kuin Vilkkilässä kissoja, ja tunnelma oikein leppoisa. Ostaa pätkäytimme ystävän kanssa kivat liehuvat kesämekot, minä kauniin turkoosin ja kaverini omanvärisensä eli poltetun oranssin. Pikkuisen jäi kaivelemaan, kun en tehnyt kauppoja symppisvariksilla koristellusta keraamisesta tervetuloa-kyltistä.  Jotenkin messuilla ei aina saa ostetuksi, kun on niin kova hälinä ja tunku kojujen ympärillä.

Sunnuntaina vietimme jälkikasvun nimppareita, jotka tosin olivat oikeasti jo lauantaina. Messukeikan vuoksi kahvit juotiin vasta pyhänä. Vieraina olivat minun vanhempani sekä pojan kummit, jotka uskollisesti muistavat kaikki merkkipäivät. Perinteinen sunnuntai-iltakävely jäi tekemättä, kun vasemman jalan varpaiden tyvet taas kipuilivat ja kenkkuilivat.

Lauantaina näin  muuten yhden kevään merkin: joutsenpariskunta tepasteli järven jäällä, onneksi pieni sulapaikkakin löytyi läheltä, että pääsevät uiskentelemaan. Muita muuttajia en ole vielä bongannut.

Katselin omia muistiinpanojani viime keväältä, kun niin moni taivastelee hidasta kevääntuloa. Eipä se kevät kovin aikainen ja lämmin ollut viime vuonnakaan:

7.4. "Hankikanto, kävelimme mökille hankia pitkin"
17.4. "Piha vielä lumen peitossa, myös takapihan allas"
19.4. " Vaikka viime päivinä pöllyttänyt lunta taivaan täydeltä, näin ensimmäisen leskenlehden"
22.4. "Viimeinkin lämpenevää, toistakymmentä astetta"

Mutta nyt on taas yksi työpäivä takana, sämpylät leivottu sekä nakkisoppa keitetty. Minä hörppäsen kupillisen pojan keittämää kahvia  ja koemaistan sämpylää juuston kera :)

Ps. Tervetuloa uudet lukijat: Pelaguu, Scilla ja Riitta Sinikka :)
18 kommenttia:

 1. Täällä Uudellamaalla tuli eilen iltasella lunta melko runsaasti ja tuuli oli purevan kylmä, kun kävin hiihtämässä. Tänäänkin on ollut melko viileää ja uusi lumi on hädin tuskin sulanut pihalta. Toivottavasti kohta saadaan lämpimämpää säätä, sillä jollei näin pian tapahdu, lumet sulavat vasta toukokuussa. Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta satoin täälläkin yön aikaan ainakin 5 senttiä, ja pitkin päivää on tullut lumikuuroja. Toivottomalta tuntuu tuo lumen määrä, sulaako se ikinä!

   Poista
 2. Herkullisen näköisiä sämpylöitä, milteipä tänne saakka tuoksuivat. Eiliset lumet ovat tosiaan sulamatta ja parhaillaan sataa lisää. Miten tämä kevät tuntuukaan nyt niin hitaalta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne ihan syötäviä olivatkin, lämpimänä ja rapeana poikakin taisi vetää 5 peräjälkeen...Nyt pitäisi tulla kunnon lämpöaalto, joka humauttaisi maat sulaksi:)

   Poista
 3. Kyllä ne lumet kohta sulavat pois, kun oikein porukalla sitä hartaasti toivotaan :)

  VastaaPoista
 4. Hyviä nuo sinun muistiinpanot viime vuodelta. Aina jotenkin tuntuu, että tämä vuosi on jotenkin todella poikkeuksellinen. Vaikka oikeastaan tunne johtuu siitä, ettei oikein muista mitä viime vuonna tapahtui... Omasta blogista voi ainakin tarkistaa viime vuosien kelit, jos vain niitä siihen kirjaa ylös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, vanhoista kirjoituksista on mukava katsoa ja verrata nykyiseen. Se tässä vähäsen harmittaakin, kun on niin harvakseltaan tullut kirjoiteltua postauksia talven mittaan.

   Poista
 5. Kiva kun on joku paikka mistä tarkistaa viime vuoden tilanne, valokuvat, blogi tai päiväkirja. Kun mie oon ainakin niin huonomuistinen :)Ei tunnu ihan niin epätoivoselta tää kevään odotus. Multa ei vaan ole paljoa löytynyt merkintöjä viime vuodelta, kun vasta silloin aloittelin blogin kirjottelua.
  Monesti myös täällä harmittaa kun joku ostos jää tekemättä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emilie, sen vuoksi onkin mukava lukea omia vanhoja kirjoituksiaan, kun muisti ei aina toimi toivotulla tavalla:) Parin kevään verran on minun blogissani muistiinpanoja, ja kumpanakin olen jo ollut menettämäisilläni toivoni lumien sulamisesta...Ja joka kevät ne lumet kuitenkin jossain vaiheessa lähtevät!

   Poista
 6. Nuo sämpylät saavat veden kielelle! Mikä on sen parempaa kuin lämmin sämpylä ja sen päällä sulaa voita.. Lurps!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mutta ihan liian harvoin tulee vaan tehtyä. Nyt vauhdittajana toimi sämpyläjauhopussi, josta oli jo päiväys päässyt menemään vähäsen ohi. Eikä ole edes kovin suuri hommakaan:)

   Poista
 7. Ah! Tuoreita sämpylöitä :)

  Sellaistahan se taitaa olla malttamattoman kevään odotus;aina aika kultaa muistot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, niinpä:) Mutta toissakeväänähän tuli huhtikuun puolenvälin tienoilla valtava lämpöaalto, mikä sulatti lumet parissa päivässä. Jospa sellainen tulisi tänä keväänäkin...

   Poista
 8. Hei mieleeni muistui vanha postauksesi kermesmarjasta kun tässä odottelen omien siemenieni itämistä (ovat kellarissa kylmäkäsittelyssä vielä). Värjään villalankoja ja siksi yritän kasvattaa kermesmarjaa nyt ekaa kertaa värjäyskasviksi. olisin kiinnostunut myös saamaan pikkutaimiasi, jos niitä liikenisi viellä. Värikasvimaata olen perustamassa Hartolaan. Ota yhteyttä vaikka sähköpostilla, jos kiinnostuit asiasta tv Ilona Värjärin Padasta.
  ps vesi tuli kielelle katsellessani meheviä sämpylöitäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ilona,
   Ilman muuta voin lähetellä pikkutaimia, ja varsinkin noin hyvään tarkoitukseen:) Täytyy nyt vaan ensin katsastaa tilanne keväällä, nouseeko niitä ylipäätään, ja saako niitä hengissä pidettyä. Palataanpa asiaan tuossa kesemmällä:)

   Poista
  2. Sain siemenet itämään ja nyt ovat jo mukavan kokoisia, joten tällä erää taimmitarve ohi. kiitos kuitenkin yhteystyöhalustasi Konnadonna:))

   Poista
  3. Hyvä juttu! Asia on kyllä ollut mielessäni, ja olen yrittänyt viestiäkin laittaa sinulle. Epäilen tosin pienten taimien hengissä pysymistä kirjepostin välityksellä, kun juuret ovat aika olemattomat. Mukavaa kesän jatkoa:)

   Poista