Kesä

Kesä

Punaista näkyvissä

Maanantaina, 29.4.2013

Viikonloppu meni taas kuin siivillä. Kolea tuulonen huuhteli pihalla kykkijää, satoipa välillä vettä ja eilen jopa muutama hiutale luntakin niskaan. Pipo oli tarpeen, vaikka touhutessa lämmin helposti tulikin. Kaikki lumi on nyt sulanut tontiltamme, joten sain siistittyä myös takapihan viikonlopun aikana. 

Köynnöspinaatti nousee terhakkaana punaisenkirjavana mättäänä kärhöportin juurella. Myös kärhöissä näkyi  eläviä silmuja, vaikka uutta kasvua ei vielä näykään. Bellikset takarajan penkin reunalla aloittavat kukintaansa, ja muutama sinivuokko loisti ruskeasta maasta. 

Etupihan tulotien muurikivireunuksella  kasvavat vuorenkilvet olivat muuttuneet talven aikana ruman ruskeiksi. ja mustiksi. Lähempi tarkastelu osoitti niiden olevan ihan lahoja ja mätiä, joten revin juurineen päivineen kottareihin kaikki, mikä helposti irti lähti. Nyt odottaa valtava kasa kaikenlaista puutarhajätettä tontilta poisvientiä, kaikki kun eivät millään mahdu kompostoriin.

Köynnöspinaatin alku

Kukkiva köynnöspinaatti "Hablizia tamnoides" Hagley Hybridin seurassa

9 kommenttia:

 1. Onko se köynnöspinaatti pelkkä koristekasvi vai voiko sitä myös syödä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtiä voi syödä niinkuin tavallistakin pinaattia. Meillä sitä ei ole syöty. Se kun kasvaa kärhöjen kanssa, ja saa runsaasti typpipitoista lannoitetta kärhöiltä. Jos pinaatille antaa typpeä, siihen kertyy liikaa nitraattia

   Poista
 2. Kaunis kukka köynnöspinaatilla. Jos se on tosiaan monivuotinen, sitä voisi kokeilla. Taidanpa googlettaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi kaunis minun mielestäni, sopii hyvin esim. kasvimaalle johonkin tukeen, tai vaikka kasvihuoneen seinustalle, jos haluaa syötävää. Mulla se on koristeköynnöksenä ja on mielestäni tosi kiva.

   Poista
 3. Kiva tuo köynnöspinaatti! Enpä ole ennen nähnyt.

  Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vissiin aika hankala hankittava. Ei ole myynnissä juuri missään, mutta tuttavilta, toreilta tai taimivaihdoista sitä voi hyvällä tuurilla löytää. Taimivaihdosta olen omani joskus saanut.

   Poista
  2. Ps. Hauskaa Wappua sinullekin!

   Poista
 4. Minun katseeni liimaantui kyllä tuohon kärhöön. Onpas kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on minunkin suosikkini ja ylpeydenaiheeni:)

   Poista