Kesä

Kesä

Sulaa se sittenkin

Tiistaina, 16.4.2013

Lauantaina alkanut  vesisade on antanut lumille kyytiä. Lenkillä ja työmatkoilla olen  tarkastellut silmä kovana tienpenkkoja, mutta ensimmäistäkään leskenlehteä en vielä ole löytänyt. Sen sijaan kaikenmaailman roskaa ja koirankakkoja sitäkin enemmän. Seurasin joutsenpariskunnan lentoa jokisuulle päin ja huomasin toisesta suunnasta kaartavan joutsenen liittyvän seuraan muitta mutkitta kolmanneksi pyöräksi. Tulikohan heille kolmiodraamaa?

Kiertelin pihallakin sen verran, että keräsin roskiin lumen alta paljastuneet ulkotulien kuoret ja muut roskat. Takapihan terassin reunasta oli paljastunut kukkapenkkiä pieni kaistale, ja  näkyi jopa tulppaanin punertavia piippoja! Takapihalla on varjossa pari vanhempaa tuijaa, joita en ole koskaan  suojannut kevätauringolta ja hyvin ovat pysyneetkin vihreinä, mutta nyt näkyy tulleen ruskeita kohtia. Omaa laiskuuttahan siitä saa syyttää.

Mukavaa keväistä päivää toivottelen ma ja lähden kohta käpsimään työmaalle.
Ps. Tervetuloa uudet lukijat Nea ja Ilona!

Jatketaanpa ruokakuvilla härnäämistä. Eilen meillä herkuteltiin pannareilla ja mansikallaEilen tällaiset näkymät terassilla. Lunta vielä aika lailla .

Mutta pian pian näkymät ovat toisenlaiset...

12 kommenttia:

 1. Onneksi on vetistä, jotta lumesta päästään! Ihan hirveesti syyhyisi jo sormet päästä pesemään kasvihuonetta ja mönkimään multaa, pian, pian...
  Mukavaa työpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakissa, eipä voi muuta kuin olla samaa mieltä kanssasi:) Kiitos toivotuksesta.

   Poista
 2. Leskenlehtiä minäkin vahtaan silmä kovana! Niistä se kevät lähtee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö tiellä siellä etelässäkään vielä näy leskenlehtiä? Se on kyllä niin keväänmerkki, ettei mikään:)

   Poista
 3. Ei saa kiusata pannarilla ;O)! Kyllä kai se kevät joskus tulee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se onkin noissa herkuissa, että sitten tulee syötyä ja usein vähän liikaakin!

   Poista
 4. Onhan tuota lunta vielä sielläkin. On meilläkin, vaikka jostain kohtaa on sulanut, mut nurmikoilla on vielä ½ metriä ;) Mut Kyllä ne siitä häipyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emilie, sateiden ansiosta lumi taitaa olla jo niin vetistä ja höttöistä, että nopsaan se häviää:)

   Poista
 5. En ole leskenlehtiä vielä nähnyt minäkään, mutta tänään oli pihalla kaksi lumikelloa jo auennut. Tulppaanit, krookukset ja narsissit ovat myös jo muutaman sentin korkuisia. Ihanaa, tästä eteenpäin niitä kukkijoita nousee koko ajan lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mama, se on kyllä tosi ihanaa, kun pikkuhiljaa tulee uusia ja uusia sulia lämpäreitä, joista heti nostaa päätään kevätkukkijat! Ei mene kauaa, kun meilläkin eteläseinustalla jotakin kukkii:)

   Poista
 6. Täälläkin ovat lumet saaneet kyytiä viime päivinä, mutta jollei lämpöasteita tule lisää ja vettä kunnolla taivaalta, pelkään pahoin lunta olevan osin pihassa vielä toukokuussakin. Hyvää viikonjatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksesta, Kruunu Vuokko:) Tällä hetkellä on täällä mukavasti jo yli kymmenen astetta lämmintä ja aivan ihana ilma! Huomiseksi on luvattu taas sadetta, joten kyllä ne lumet pakostakin häviää:)

   Poista