Kesä

Kesä

Ensimmäiset kukkaostokset

Maanantaina, 13.5.2013

Loistavan kesäiset ilmat hellivät nyt meitä. Lämpömittari on kivunnut jo himpun verran yli 20 plusasteen! Nurmikko on vihertynyt silmissä ja koivuihin puhjenneet hiirenkorvat. Sisätiloissa ei meikäläinen ole paljoa viihtynyt, tietenkään. 

Olen edelleen siivoillut pihalla, levitellyt kompostia kukkapenkkeihin ja ropsauttanut kevätlannoitteet. Kitkemisharallakin on ollut jo töitä ja pensaita on leikelty lisää. Lauantaina kurvasin paikkakuntamme multa- ja lannoitekauppaan. Miesmyyjä totesi jo arvanneensakin, että tulisin multaostoksille:)

Sateisen Helatorstain piristykseksi ajelin Puurusen puutarhalle hakemaan vähän orvokkeja ruukkuihin ja nauttimaan kukkaterapiasta. Orvokkien lisäksi en uskaltanut vielä muuta ottaa. Niin paitsi ihanan hortensian,   kun mies iski rahat kouraan ja  käski ostaa  mieleiseni äitienpäiväkukan. Puutarhan tutuksi käyneelle   myyjälle sanoin saaneeni kovasti piristystä ja uutta virtaa kukkaostoksistani. Hän olisi kuulema ymmärtänyt paremmin, jos olisin maininnut vaatekaupoilla käynnin :)  Kotona asettelin orvokit kaikenlaisiin rötöastioihin, mitä vajan nurkalta löytyi. Mukavasti tuli hieman väriä pihalle. 

12 kommenttia:

 1. Mullakin iski eilen pihamaalla ihan hirmuinen kesäkukkakuume. Orvokkeihin pitää varmaan vielä täälläkin mäellä tyytyä, mutta pian niitä olis kyllä saatava.

  Mahtavaa väriterapia nuo kuvasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjaana:) Liisan kukkapuodissa näyttää olevan jo kesäkukkiakin myynnissä, ja keskiviikkona S-marketin edessä...

   Poista
 2. Sää sen sanoit: kukkaterapiaa. Sitä täs onkin kaipailtu ja sää nautit sitä oikeen roppakaupalla. Puuhastellaan, nyt on niin ihanan lämmintä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettimartta, kyllä nyt täytyy naattia, ens viikosta ei taas tiedä, jos kelit viilenee. Työ hieman haittaa harrastusta:)

   Poista
 3. Kaupoissa on niin ihania kesäkukkia, että varmasti pitäisi laittaa laput silmille, jotta niiden ohi voisi vielä jonkin aikaa kulkea. Kyllä sitä mieluummin shoppailee kukkakaupassa kuin vaatekaupassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, kukkakaupasta tai puutarhalta ei tarvitse koskaan lähteä tyhjin käsin, mutta vaatekaupoista aika usein:)

   Poista
 4. Kauniita ja kesäisiä kuvia :)

  VastaaPoista
 5. Upea hortensia ja kauniit orvokit. Kyllä minunkin on kurvattava taimitarhalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, näin se kuume tarttuu:) Nyt on varmasti jo sutinaa taimitarhoilla, kun tuli niin kesäiset kelit. Kyllä tästä on itsekin lähdettävä amppeleita katselemaan...

   Poista
 6. Ihania hortenssioita ! ..tää alkukesä... tekis niin mieli raahata kaikki kukat puutarhalta kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seikku, niinpä! Alkavat vaan olla jo niin hinnoissaan, että se vähän rajoittaa:)

   Poista