Kesä

Kesä

Kahvia orvokeille

Maanantaina, 27.5.2013

Kylläpä nyt meitä hellitään ihanilla keleillä! Sadetta vaan ei kuulu, vaikka tänäkin aamuna uhkaavalta näytti. Maa on rutikuivaa, multa vaan pöllyää. Mutta auringosta ja lämmöstä on nautittu täysin siemauksin.

Perjantaina käväisin puutarhalla hakemassa kuistille miljoonakelloamppelit. Nipin napin onnistuin saamaan kaksi samanlaista, kun olivat menneet niin vauhdilla kaupaksi. Poikkesin myös Prisman kesäpihalla, mistä otin muutaman koristebataatin. Kodin Terrasta löysin ruskeaa valttia kesäkalusteisiin. Nuukuuksissani ostin tietysti liian vähän ja jouduin sunnuntaina tekemään uuden keikan Terraan. Bongasin halpoja tuijia etukuistin isoihin laatikoihin. Minusta tuntui hassulta, että isot ulkomailta tuodut tuijat maksoivat 6,90 kappale, kun pienetkin kesäkukat olivat samanhintaisia.

Pää hikeä valuen istuttelin kuistin laatikoihin tuijien lisäksi koristebataattia, limenväristä koristetupakkaa ja valkoista lobeliaa. Takapihalle tein myös joitakin ruukkuistutuksia. Eräs tuttavani vinkkasi, että orvokit saa kukoistamaan ja rehottamaan antamalla niille laimennettua kahvia. Kokeeksi annoin jo pienet kahvihömpsyt, muttei vielä näy mainittavaa vaikutusta :)

Eikös olekin ihastuttava tämä ripsureunainen tulppaani?

17 kommenttia:

 1. Voi hitsi, tuo näyttää joltain lihansyöjäorvokilta ;-) mutta kaunis se on! Vai kahvia orvokeille... pitää kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjaana, kuvassa on kyllä (lihansyöjä)tulppaani...Kantsii kokeilla, kuulema oikein ryöpsähtävät kukkeuteen:)

   Poista
 2. Hieno tulppaani! Kiitti orvokkivinkistä. Olen tarjoillut poroja vain kotiloille..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen tähän asti kiikuttanut niitä poroja, esim. hortensioille, mutta nyt täytyy siis hyödyntää myös ylijäänyt kahvikin:)

   Poista
 3. Upea tulppaani!
  Kun kahvipannun pohjalle jää liru, pistän vettä joukkoon ja tarjoilen uonekasveille - tykkäävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis huonekasveille! Varsinkin rahapuu röyhyää, mutta mieleen muillekin.

   Poista
  2. Ahaa, siis täältä tulee vahvistusta kahvin hyvää tekevälle vaikutukselle, kiitos Paula:)

   Poista
 4. Haippa taas pitkästä aikaa! Kovasti olet jo päässyt mullan möyrimisen muakuun siellä ja mikäpäs sen mukavampaa etenkin,kun säät suosivat :)

  Hmm...pitää kokeilla tuota sumppiryypyn tarjoamista kasveille,vaikka itse en olekaan kahvin ystävä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kyllä jotakin on tehtykin, mutta paljon on vielä tekemättäkin kevään hommia, mm. istutusaluita pitäisi kantata. On niin kuumaa ja kuivaa, ettei ole oikein jaksanut muuta kuin nauttia:)

   Poista
 5. Kiva vinkki, mun äiti laittoi ennen kahvin sumpit kukkapenkkiin ja sinivuokot ja myöhemmin pelargoniat kukkivat hienosti siinä penkissä. Kahvin poroja olen laittanut keväällä hangelle ja kyllä ruoho kasvaa siinä paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tulee tulee paljon poroja, ja aina sitä kahviakin jää pannuun, joten niitä täytynee nyt alkaa hyödyntämään enemmänkin:)

   Poista
 6. Ripsureunatulppaanit ovat ihania, mutta ainakin minulla ne kuten muutkin tulppaanit "katoavat" ensimmäisen vuoden jälkeen jonnekin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mama, samoin minulla! Joka syksy täytyy istuttaa uusia tulppaaneja. Monta vuotta kukkivat ja nousivat punaiset Appeldoornit, mutta nyt nekin ovat hävinneet.

   Poista
 7. Pitääkö olla Presidenttiä vai kelpaako Juhlamokka? Nuo ripsureunatulppaanit ovat todella kauniita. Ajattelin syksyllä laittaa niitä enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vaan tarjous Juhlamokkaa olen toistaiseksi juottanut:)

   Poista
 8. Mikähän lajike tuo kaunis 'lihansyöjäorvokkitulppaani' on ? :D
  Haluaisin kans semmosia ens kevääksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ostanut sipulit nimikkeellä Tulipa crispa "Blue Heron", mutta muistaakseni kuvassa näyttivät enemmän sinililaan vivahtavilta.

   Poista