Kesä

Kesä

Keinussa kesällä kerran

Torstaina, 16.5.2013

Toteutin jo monen kesän takaisen haaveeni ja tilata pätkäytin Kodin Ykköseltä puutarhaani 3-istuttavan keinun pehmusteineen, kun plussakortilla sai satasen vielä alennustakin. Postin kuljetus toi kotipihalle asti, kätevää! Toissailtana sitä sitten miehen kanssa kasattiin. Täytyy tunnustaa, että omalla teknisellä älylläni ei siitäkään olisi selvitty, sen verran hatarat ohjeet oli mukana. Mutta nytpä kelpaa istuskella ja vaikkapa ottaa torkut uutukaisessa keinussa:)
Paljoa ei viikolla töiden jälkeen ennätä pihalla myrätä, jotakin pientä kuitenkin. Eilen tyhjensin ja putsasin pihan molemmat vesialtaat. Siinä se onkin aina kova homma, että saa kaikki pohjalle kasautuneet moskat pois. Mies viritteli vesiletkun jo valmiiksi, että saa laskea uutta vettä. 

Koivuissa on jo isot hiirenkorvat, ja nurmikko alkaa olla leikkuukunnossa. Viime kesänä hankkimani helmiorapihlaja ei osoita elon merkkejä, taisi olla liian uskalias hankinta näille leveysasteille. Parasta alkaa miettiä, mitä tilalle istuttaisi.

Pihan havut ovat kärsineet kovasti kevätauringosta. Monta vuotta vanhat tuijat, joita en ole enää useampaan vuoteen suojannut, ruskistuivat pahasti takapihan varjoisillakin kohdilla. Samoin kartiovalkokuusi, vaikka se oli suojattu. Jopa serbiankuusi on ruskistanut neulasiaan. Suihkuttelin kaikille havuille havupuubalsamia, jonka  mainostetaan auttavan  kasvattamaan nopeasti uutta vihreää. Saas nähdä sitten, tepsiikö.Ps. Pari uutta lukijaa on blogini saanut, joten tervetuloa Seikku ja Valokki:)

8 kommenttia:

 1. Olen katsellut, että monessa paikassa havut ovat tänä keväänä ruskeita. Ilmeisesti talvi oli niille rankka. Myös omissa havuissani näyttää olevan ruskeita oksia, mutta yleensä ne ovat tuosta virkistyneet.

  VastaaPoista
 2. Meilläkin timanttituijat, pylväskataja ja kartiovalkokuuset vioittuivat ennätysmäisen paljon tänä keväänä. Laitoimme havuille sumutettavaa havubalsamia ja nyt jännitän tehoaako se yhtä hyvin kuin aiemminkin on tehonnut. Keinu on kyllä pihalla ihana ja siihen on mukava välillä istahtaa. Meillä on piha-allas vielä puhdistamatta, mutta eiköhän se hoidu viikonloppuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, nyt tuli pientä takapakkia keinun kanssa: Istahdin siihen tänään ja kuului rits ja lauta halkesi, oli oksan kohtaan laitettu ruuvinpaikka. Huomenna soitettava kauppaan ja kysyttävä mitä asialle tehdään.

   Poista
 3. Voi harmi tuon keinun kanssa :( Minunkin ainokainen tuivioni oli aivan ruskea talven jäljiltä, mutta on vihertynyt ihan omia aikojaan ennalleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuiviot vihertyvätkin nopeasti talven jäljiltä, vaikka ensin näyttävät huonoilta. Pitihän se arvata, että rimpulaa tuontitavaraa ovat. Olisi varmasti muuten kestänyt, mutta ruuvi oli just oksan kohdalla, josta lauta sitten halkesi:(

   Poista
 4. Hieno keinu! Meillä ei ole puutarhakeinua lainkaan. Olisi ihan kiva, mutta minulla tulee huono olo siinä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkaiselämää, ei pidä ottaa niin kovia vauhteja:)

   Poista