Kesä

Kesä

Konnia kaikki tyynni

Perjantaina, 3.5.2013

Kevät etenee pikkuhiljaa. Jäät lähtivät paikkakuntamme keskustan järvestä Vapunpäivänä, aivan kuten edellisenäkin vuotena. Erittäin kova ja kylmä tuuli puhaltelee jatkuvasti, viime yönä oli pakkastakin. Viikonlopusta lähtien on sentään luvattu lämpenevää, väläyteltiinpä aamuteeveessä ensiviikolle ihan kesäisiä kelejä. 

Yritin tarkastella viime kesänä istuttamastani helmiorapihlajasta elonmerkkejä. Vaikea sanoa vielä mitään, toivossa eletään.  Pihalla ei ole paljoa tapahtunut.  Pensaita olen leikellyt ja jokusen maahumalan kitkenyt pois kukkapenkeistä. Seuraavaksi pitäisi päästä lannoite- ja multaostoksille, kesäkalusteet kaipaavat myös pintakäsittelyä.

Purppuraheisiangervoa harvensin kovalla kädellä, kasvaa aika kyytiä


Edesä oleva kartiovalkokuusi oli pikkuisen ruskistunut yhdestä kohtaa, leikkasin varovasti  enimmät pois

Iiristen juurakot ova jo tosi muhkeita ja nousseet pintaan. Pitäisi harventaa.

Olen seurannut telkkarin puutarhaohjelmatarjontaa. Sonjan puutarha on ollut positiivinen yllätys, samoin Puutarhakeskiviikko on hyvä. Sen sijaan Edenissä ottaa päähän, kun näytetään enemmän ihmisiä kuin puutarhoja. Varsinkin Edenkin pihaklubissa tuntuu, että halutaan näyttää ja esitellä enemmän juontajaa ja hänen veikeitä asusteitaan, kuin esittelyssä olevia pihoja. Pihan omistajan haastattelu voisi hyvin kuulua taustalla samalla, kun kamera kiertäisi pihanäkymiä. Esittelyssä on ollut kauniita puutarhoja, joita katselisi pitempäänkin kuin pienen vilauksen.


Olettekos muuten jo bonganneet meitä kotipuutarhureita koskettavan, aivan ällistyttävän uutisen. Kohta on kuulkaas siemenvaihdot rikollista toimintaa ilman EU hyväksyntää,  käykää täältä kurkkaamassa: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=7701. Kuvitelkaapas tilannetta: pahaa aavistamaton kotipuutarhuri on keväällä innoissaan kylvöpuuhissa, kun konstaapeli astelee tuimana pihalle ja kysyy, että minkäslaisia pusseja täällä  rapistellaan? Että löytyykös sitä EU-merkintää vai lähdetäänkös kamarille?

18 kommenttia:

 1. Tuo lakiesitys on aivan päätön! Kävin lueskelemassa kirjoituksen ja vähän taustoja. Ja oli pakko allekirjoittaa adressi. Toivottavasti tulevat järkiinsä, ettei jatkossa tarvitse piilotella kellarissa krassin siemeniäni ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, työtä vahtimisessa tulee piisamaan, kyllä tässä maassa siemenöisiä piisaa ja siemenvaihtopussukat kulkevat postissa harrastajien kesken ristiin rastiin :)

   Poista
 2. Juu Monsanto, joko alkaa täälläkin vahtia siemeniä. pitää lukea paremmalla ajalla tuo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emilie, puutarhanetistä sain vinkkiä tästä. Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa :)

   Poista
 3. Ihastuttavan kesäisiä kuvia! Huuma nousee... :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, kiitos! Huuma tosiaan nousee ja vauhti kiihtyy sitä mukaa kun aurinko lämmittää :)

   Poista
 4. Huh, huh! Ja sitte Suomessa tää otetaan kirjaimellisesti ... mutta muualla eletään kuin ennenkin! Haa, pieni anarkistipuutarhuri sisälläni herää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marietta, niinpä! Aletaan pitämään salaisia siemenenvaihtojuhlia jossakin kellarissa :)

   Poista
 5. Ompas upeat istutukset Sinulla. Kääk - konstaapelillä olisi meillekin asiaa. Kyllä Eu saa ihmeitä aikaan. Välillä tuntuu, että maalaisjärki on unohtunut narikkaan ja jollain pukkaa ihmeellisiä ideoita alvariinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jori :) Jotkut EU määräykset tuntuvatkin ensin pilajutuilta, mutta totuus on tarua ihmeellisempää. Kirjoituspöydän takana jossakin lasitornissa Brysselissä on varmaan hauskaa keksimällä keksiä, miten tavallisten ihmisten elämää saadaan lisää hankaloitettua.

   Poista
 6. Sinulla on kyllä todella vehreä puutarha.
  Kun ei isoilla herroilla ole parempaa tekemistä....

  Sinulle on tunnustus blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos between, käynpäs heti kurkkaamassa:)

   Poista
 7. Ihania kasviyhdistelmiä, sinulla on hyvä värisilmä:)

  Olen samaa mieltä tuosta Eden piha-klubi ohjelmasta...

  Ja tuota lakia en noudattaisi, vaikka muuten olenkin ihan lainkuuliainen persoona:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirjo! Paljon olisi taas uutta suunnitelmaa mielessä, toteutus onkin jo toinen juttu:)

   Poista
 8. Tuo sinun puutarhasi on mielettömän upea! Olen muuten ihan samaa mieltä tuosta Edenistä. Kamalan vähän näytetään kukkaistutuksia tms. Pihoista ei saa kokonaiskuvaa. Sonjan ohjelma on parantunut ekan jakson jälkeen, mutta on täynnä mainontaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kukkaiselämää! Samaa mieltä mainoksista, niitä on liikaa ja mainostauot katkaisevat aina ärsyttävästi, sekä vievät tietysti aikaa itse ohjelmalta.

   Poista
 9. Voi hitsit,kun tuo sinun pihasi on niin upea,sitä kyllä kelpaisi esitellä,vaikka telkkarissa :)
  Eden Pihaklubin idea on oikein hyvä,mutta tosiaan toivoisin itsekin pidempiä ja tarkempia esittelyjä kustakin pihasta.

  Mikä älytön laki,ei muutakuin viherpiipertäjät barrikaadeille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja! Samaa voi kyllä sanoa sinunkin pihastasi, mielestäni se on tosi kaunis. Sitä päivää ei taida tulla, että telkkariin lähtisin:)

   Poista