Kesä

Kesä

Sadetta, pliis!

Torstaina, 30.5.2013

Kuivuus jatkuu. Voi hitsi, miten minä odotan sadetta! Äsken näytti jo lupaavan pilvistyvältä, sadetutkakin Forecan sivuilla vähän lupaili, mutta kuivia olivat tummat pilvet. Pihalla on niin rutikuivaa, että multa vaan pölisee. Pitäisi taas siirtää muutama kasvi parempaan paikkaan, mutta ei näin kuivalla kyllä taida kannattaa.

Pari kärhöä siirsin viikonlopun aikan paremmille paikoille, kun jäivät purppuraheisiangervon jalkoihin. Niitä olen kastellut joka ilta. Rungollinen aroniapuu teki lehdenalut ja kukkanupun alut, mutta ne kuivuivat oitis samantien ja koko kasvi näyttää ihan elottomalta. Mies olisi jo eilen kaivanut sen pois, mutta minä halusin vielä odottaa, josko se "lähtisi käyntiin".

Hyttyset ovat ilmaantuneet iloksemme. Mies veteli takapihalla värillistä puunsuojaa kesäkalusteille ja joutui tietysti huitomaan samalla itikoita. Kaatoi siinä huitoessaan valttipurkinkin. Minua tilanne nauratti, mutten uskaltanut nauraa kuin hieman poiskääntyen ja salaa. Onneksi oli pahvia alla, ettei nurmikkokin värjäytynyt ruskeaksi. Mutta kesäkalusteista tuli kuin uudet:)


Nämä kukkivat nyt:

Lisää kuvateksti


10 kommenttia:

 1. Rutikuivaa on täälläkin. Just kävi pikkuruinen ukkoskuuro kierähtämässä pihan yli, mutta vettä tuli vain nimeksi. Juu, hyttysissä löytyy. Paukuraa paukuran vieressä otsa ja käsivarret täynnä. Se on ny kesä!

  Nätissä kukassa sun pihas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika nopeassa tahdissa aukeaa kukka toisensa jälkeen, nyt kukkivat jo syreenitkin!

   Poista
 2. Just katselin mökillä, että teillä päin taitaa olla sadepilvi. Ei sitten ollutkaan, eikä ole meilläkään. Täälläkin odotellaan tosi kovin sadetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli tosi lupaavan näköisiä tummia pilviä, muttei niistä mitään herunut:)

   Poista
 3. Samoin täällä odotetaan sadetta. Ei voi istuttaa kaalintaimia, kun vaan pölisee. Ei jaksa kantaa kasteluvettä, eikä kylmällä vedellä voi kastellakaan. Toivossa on hyvä elää,että huomenna sataisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantaille on luvattu ukkoskuuroja. Sitten tulee tietysti niin kaatamalla, että kaikki lakoaa:)

   Poista
 4. Kuivaa on täälläkin. Joka ilta saa seisoa letkun varressa. Voipi tulla taas kiva vesilasku, mutta tulkoon sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kyllä minäkin olen kärhöille ja ruusuille kantanut altaasta vettä siihen malliiin, että allas jököttää nyt tyhjänä. Täytynee illalla laskea siihen uutta vettä.

   Poista
 5. Mikä tuo yläkuvien kaunis kukkija on? Vettä kaivataan täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on joku peippi, tarkemmin en tiedä:)

   Poista