Kesä

Kesä

Helteistä arkea

Maanantaina, 24.6.2013

Juhannus on juhlittu ja takanapäin. Lähdimme sitten kuitenkin mökille, miehen kanssa kahdestaan, kun poika meni kavereittensa luo. Mökille oli koottu aika moinen kokko kotipihan puutarhajätteistä ja kaikenlaisista muista risuista. Iloisesti paloi. Mies totesi mökin kovahkon sängyn olevan juuri oivallinen hänen kipeälle selälleen, ja niinpä sai oikein rauhassa loikoilla ja katsella telkkaria sillä aikaa kun minä siivoilin, tein ruoat ja lämmitin saunan. Talviturkkikin tuli heitettyä Sammakkolampeen, tosin vasta toisella yrittämällä. Vesi oli kuitenkin hitsin kylmää.


Palailimme kotia lauantai-iltana myöhään. Heti ensimmäisenä piti tietysti tehdä pihakierros ja kastella amppelit. Valkoiset pionit olivat aukaisseet ensimmäiset ihanat kukkansa, ja vaaleanpunaisetkin olivat aukeamaisillaan. 
Sunnuntai olikin sitten varsinainen kyläilypäivä. Ensin olin ystäväni 50-kymppisillä ja illemmalla käväisin vanhempieni luona. Tänään leikoin hieman kukkineitten kukintojen varsia sekä kaivoin viimeinkin pois kuolleen runkoaronian. Ei tullut kalua siitä enää. Enempää ei helteessä oikein jaksakaan, joten loppuiltapäivän taidan oleskellä kahvikupin kera terassilla:)

6 kommenttia:

 1. Voi, kirjoitin äsken pitkän kommentin. Ei tainnut tallentua? Noh, teillä tuntuu olleen kiva viikonloppu. Me puutarhuroitiin, veneiltiin ja rakennettiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttäisi pitkä kommenttisi kadonneen taivaan tuuliin. Kyllähän meillä oli ihan rauhallinen lepoviikonloppu, teillä sen sijaan on tuota aktiviteettia ollut näköjään oikein olan takaa:)

   Poista
 2. Ihanat juhannuskelit olivatkin. Kyllä varmasti kelpasi oleilla mökillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli tosiaan hyvät kelit, paitsi juhannusaamuna satoi jonkin verran. Mukavaahan meillä olikin, siellä keskellä kesäistä luontoa:)

   Poista