Kesä

Kesä

Kesänautintoja

Sunnuntaina, 2.6.2013

Tulihan sitä sadettakin sitten. Perjantai-iltana  ukkosti  oikein rakeitten kera, ja lauantaina tuli myös muutama kuuro. Pitkästä aikaa tuli tehtyä enemmänkin sisähommia, perusteellisempi siivous ja pyykkihuoltoa. Myöhemmin iltapäivällä lähdimme sitten mökille siivoilemaan. Saunoimme puhtaassa saunassa, mies kävi uimassakin. Minä en tohtinut, vaikka vesi oli kuulema kovasti kesäisen lämmintä. Istuskelimme saunan jälkeen pitkään kuistilla ihanassa kesäillassa. Yöksi emme kuitenkaan jääneet, kun jälkikasvu ei ollut mukana.

Tänään on ollut niin kuuma, ettei ole jaksanut mitään erikoisempaa tehdä. Minä en malttanut juuri sisätiloissa olla, vaan keinuttelin uudessa keinussamme. Siinä sivussa tyhjensin loputkin vedet piha-altaasta kesäkukkien kasteluvedeksi ja laskin samantien uudet raikkaat vedet tilalle. Tempaisimme miehen kanssa ja kävimme kylän jäätelökioskilla nauttimassa kesän ekat jätskit:)14 kommenttia:

 1. Kyllä teillä on kaunista! Jäätelökesää! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Emilie:) Muutama jäätelö kuuluu kesään!

   Poista
 2. Iiihanaa, kun satoi vihdoinkin vettä ! Täälä satoi ja ukkosti koko viime yön. Hyvään aikaa vesi tuli, sai kukkivat marjapensaat ja hedelmäpuut helpotusta kovaan janoonsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, hyvä, että teilläkin tuli vettä:) Enemmänkin olisi saanut sataa, mutta eiköhän sitä vielä tule.

   Poista
 3. Oi Te olette saaneet nauttia sateesta. Meillä kuuma ja kuiva paahde sen kuin jatkuu. Aivan mielettömän upea keidas tuo teidän piha vesiaiheineen ja runsaine kasvillisuuksineen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jori:) Toivotaan sadetta teillekin päin, kunhan ei ala tulla samalla lailla, kuin Keski-Euroopassa.

   Poista
 4. Täällä ei ole satanut muutamaa pientä ropausta lukuunottamatta aikoihin ja vähän sitä jo kaipaa. Ehkä minäkin käyn tyhjentämässä altaan kukille ja laitan siihen uutta vettä.
  Puutarhasi on todella kaunis ja rehevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos between:) Kukat tykkäävätkin jo hiukan lämmenneestä kasteluvedestä enemmän kuin jääkylmästä vesijohtovedestä. Tai ainakin minä tykkäisin, jos olisin kasvi:)

   Poista
 5. Täälläpäin tuli eilen jo mukavasti vettä ukonilman myötä ja sade jatkui tänä aamunakin. Nyt alkaa aurinko taas pilkistelemään pilvien lomasta. Teki kyllä ihan hyvää koko luonnolle.

  Tykkään kovasti kyllä tuosta sinun ihanan rehevästä puutarhastasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja:) Kaselin sääennusteita, niin loppuviikolle on tännekin luvattu kuuroja. Rikkaruohotkin on niin tiukasti maassa, ettei juurineen meinaa saada irti.

   Poista
 6. Iik, miten kaunista! Joo, jätski on parasta kesäruokaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta:) Jäätelö maistuu joskus kesähelteellä, vaikka en kovin suuri jäätelön ystävä muuten olekaan.

   Poista
 7. Te sitten saitte tuota sadetta. Meillä kiertelee välillä mustanpuhuvia pilviä - niinkuin eilenillakin. Mutta sitten kurvaavat tiehensä pisaraakaan jättämättä.
  Piha on todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irene:) Tosiaan nyt on saatu ukkoskuuroja, jotka tulevat oikein voimalla sitten. Tänäänkin on sadetta luvassa. Tuollaiset mustat huijauspilvet ovat tosi noloja:)

   Poista