Kesä

Kesä

Lumipallukoita

Perjantaina, 7.6.2013

Sateita on nyt saatu useampana päivänä ukkoskuurojen kera. Silti on ilma ihanan leppeän lämmintä. Luonto kukoistaa vehreimmillään, ja aamuisin on aivan uskomattoman ihana tuoksu ulkona. Sateiden myötä minäkin piristyin. Loppukevään pienoinen lamaannus ja alavire pihatöiden suhteen tuntuvat helpottavan. 

Ruskistuneet tuijat takapihalla elpyvät hitaasti. Saas nähdä, kauanko jaksan niitä rumiluksia katsella ennenkuin lapio heilahtaa. Toinen harmituksen aihe on etupihan rungollinen aronia ja runkomallinen purppuraheisiangervo, jotka eivät halua millään kasvattaa lehtimassaa. Elossa kuitenkin ovat, kun muutamia lehtiä on ilmaantunut. Kuivuudestako lie kärsineet? 

Ensimmäistä kertaa kukkii lumipalloheisi, kun siirsin sen viime kesänä takapihan varjoista etupihan aurinkoon. Tykkään siitä kovasti, mutta kirvoja saa hätyytellä.

Iltaisin olemme ajaa hurauttaneet mökille saunomaan ja siivoamaan paikkoja. Pikkuhiljaa sielläkin alkaa näyttää viihtyisältä. Kesäkukkasia pitäisi hakea vielä sinnekin.

Eilen illalla nurmikoiden leikkauksen jälkeen kiertelin kamera kädessä pihalla jahtaamassa sopivia kuvakulmia. Etupihan vaahterassa kisaili kaksi oravanpoikasta, toinen jähmettyi paikoilleen minut huomatessaan, ja sain  kuvan napattua.10 kommenttia:

 1. Voi kuinka söpö oravanpoikanen <3

  Kaunis tuo lumipalloheisi.
  Itse kaivoin maasta keväällä pois pari tuiviota ja laakakatajia,kun olivat niin kamalasti ruskistuneita. En pystynyt kulkemaan niiden ohi aina mielessäni kiroillen niiden rumuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne niin pahasti silmään ottavat, että kunhan tästä pääsen lomille, niin käyn taimitarhoilla katselemassa vihreämpiä tilalle.

   Poista
 2. Kevät oli todella paha havukasveille. Kova tuuli ja auringonpaiste teki tehtävänsä ja runsasluminen talvi, sekä lumen sataminen roudattomaan maahan pahensi entisestään asiaa. Havupalsamin käyttö saa kuitenkin ihmeitä aikaan. Suosittelen.

  VastaaPoista
 3. Kruunu Vuokko, olen kuullut muiltakin, että havuissa on ollut paljon rusketusta tänä keväänä. Ostinkin tuota havubalsamia ja suihkuttelin sitä kaikille havuille. Kartiovalkokuusi vihertyi silmissä, mutta tuijissa on vielä ruskeaa näkyvissä, vaikka pahimmat kohdat kävin saksien kanssa läpi.

  VastaaPoista
 4. Lumipalloheisi on ihana, siinä on niin kauniit kukat! Olen huomannut luonnossa saman ilmiön, aika monet havukasvit ovat jostain syystä hyvin ruskeita ja surkean näköisiä. Itselläni on tuija-aita, mutta se on aika hyvässä kuosissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija, minä iloitsen kovasti tuosta lumipalloheidestä, kun sain sen jopa kukkimaan, ja se on kukkinutkin yllättävän pitkään. Olen myös pannut merkille, että monet katajat luonnossa ovat ruskistuneita.

   Poista
 5. Lumipalloheisi on sitten suloinen ja raikas ilmestys keskellä kesää.
  Sinun iihana sammalleimumatto näkyy myös kuvissa.
  Mainio kurre!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, täysin samaa mieltä! Sammalleimu kukkii joka vuosi niin kiitollisesti, sen hehkuva väri näkyy kauas. Oravia ja lintuja on tosi mukavaa seurata pihapiirissä:)

   Poista
 6. Ihana kurre! Lumipalloheisi on upea pensas. Minulla se ei oikein menesty. Tähän asti kirvat ovat sen teloneet joka kesä. Nyt muutin sen uuteen paikkaan, joten saa nähdä, miten käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kirvathan ne on heisien kimpussa. Veikkaanpa, että kohtapuoliin on minunkin pensas aika reikäinen. Sainpahan kuitenkin nauttia kukista. Toivottavasti uusi paikka auttaa:)

   Poista