Kesä

Kesä

Tekemättömiä töitä

Torstaina, 13.6.2013

Tekemättömät yöt painavat meikätytön harteita. Pitäisi ja pitäisi yhtä sun toista. Ensin oli  liian kuumaa, sitten liian sateista ja sitten iski ikävä hengitystietulehdus, mikä vei voimat niin että hyvä kun töissä jaksoi käydä. Kaameita tukahduttavia yskänpuuskia tulee vieläkin, niin että saa henkeä haukkoa oikein tosissaan ja rynnätä välillä töissäkin takahuoneeseen vettä juomaan kesken kaiken.

Ensi viikolla alkaa kesäloma, ja odotan pääseväni vihdoin kunnolla pihahommiin. Sateet röyhäyttivät vesiheinän loistoonsa, joten kitkemistä ainakin on luvassa. Etupihan nurmikolla kukkivat iloisen keltaisena rönsyleinikit, kun ei kukaan ole ajellut tällä viikolla nurmea. Tai olisinhan minä ajanut, vaan ruohonleikkuripä jäi lauantaina mökille, mistä se varmaankin huomenissa tuodaan kotia.

Muutamia uusia kasvejakin odottaa vielä lopullista sijoituspaikkaansa vajan portailla. Aikomuksena on kääntää pieni kaistale lisää etupihalle kukkapenkkiä. Sunnuntaisessa taimivaihdossa pysyin sentään lujana, enkä ottanut yhtä ainoata kasvinalkua mukaani :)


Rotkolemmikki taustalla palmusaraHuimasti leviävä tummakurjenpolvi seuranaan valkoinen lemmikki

Keltaiset päivänliljat parhaassa kukassaan
13 kommenttia:

 1. Upea tuo rotkolemmikki, ja sopii lehtimuotonsa puolesta hyvin palmusaran kanssa. Parantelehan itsesi kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunu Vuokko, kyllä se tästä:)

   Poista
 2. Kuulostaapas niin tutulta. Joka paikkaan olisi hyvä ehtiä ja nyt vasta kaikkiräjähtääkin - sateen jälkeen. Paranemisia ja parempaa vointia lomaksi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, jori! Pieni vaivahan tuo on, mutta sikäli ikävä, että haittaa nukkumista, kun tulee yskänpuuska. Varmaankin joku virus, koska miehellä on samanlainen röhä.

   Poista
 3. Minullakin on rotkolemmikkiä, mutta sen lehdet ovat kokonaan vihreät! Ilmeisesti niitäkin on monta eri lajia? Sinulla päivänliljatkin jo kukkivat, voi mahoton! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, päivänliljat kukkivat täyttä päätä! Rotkolemmikkejä on montaa lajiketta, tuo minun on "Jack Frost", mulla on myös toinen, missä on enemmän valkeita läiskiä.

   Poista
 4. Jospa tuo sairastuminen olikin kropan oma varoituskeino rauhoittumiseen. Vaikka puutarhahommat ovat niin ihania ja rauhoittavia, tuppaa niistäkin välillä tulemaan stressi. Pitäisi tehdä sitä ja tätä, kun tämä kesä on niin lyhyt.
  Bongasin täältä blogimaailmasta tänään jo nyppykurjenpolven ja nyt sinulta tummakurjenpolven. Kurjenpolvet ovat ihania ja helppoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, enempi minua taitaa nyt painaa ne tekemättömät työt. Mutta se on kyllä totta, että oma keho osaa varoittaa. Samaa mieltä kurjenpolvista, vaikkei mulla kovian montaa erilaista olekaan:)

   Poista
 5. Aina ei vaan jaksa. Sillon pitää huilata ja kerätä voimia. Paranemista! Eikä ne rikkaruohot sieltä pihalta karkaa, vaikka välillä toipuilee. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hii, lohdullista tietää, että siellä ne puolimetriset vesiheinät kiltisti mua ja mun haraa oottelee:)

   Poista
 6. Mie oon nyt vähän antanut vesiheinien olla, kun puutarhalehdessä kerrottiin niiden olevan hyvää viherkatetta ;D Mut en nyt ihan usko kyllä siihenkään. Ne ainakin kasvaa kyvin. Silloinhan sitä monesti sairastuu, kun loma alkaa. Mut toivotaan että paranet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emilie, myös se hiukan lohduttaa, että vesiheinät eivät kasva huonossa maassa:) Kyllä se tästä, yskin kun yskittää:)

   Poista
 7. Kauniit lehdet tuossa rotkolemmikissä.

  Kovasti tuntuu tänä kesänä ihmisillä olevan kesäflunssaa;meillä ovat lapset olleet nuhaisia jo parisen viikkoa.

  Sama juttu täällä;tuntuu,että osa pihahommista on ihan vaiheessa säiden vuoksi ja osa vaan siksi,että tehtävää olisi,vaikka kuinkapaljon...

  VastaaPoista