Kesä

Kesä

Lämpöä vanhoille luille

Perjantaina, 26.7.2013

Kesä jatkuu, ihanan suloinen lämpöaalto palasi meitä hellimään. On hienoa päästä työvuoron jälkeen kotipihalle nautiskelemaan. Heittää työvaatteet pois ja kekkalehtia puolialasti ympäri pihaa.  Kiertelin myöhään eilen illalla tarkastelmassa kasvustoja. Syysleimut alkavat olla kukassa, samoin kallionauhukset availevat oranssinkeltaisia kukintojaan. Kävellessäni piirtelin taas toisella kädellä laajoja kaaria ilmaan. Se on minun tapani suunnitella istutusalueita.  Käy myös pienestä iltavoimistelusta :)

Selailin alkuviikosta netistä Kauppilan sivuja, ja jotenkin tulin yhtäkkiä tilanneeksi muutaman uuden kasvin sieltä, vaikka päätin jo aikaa sitten hillitseväni kasvien lisäämistä. Vallattomiksi heittäytyneet multasormeni näpyttelivät tilauksen, ennenkuin pää ehti  tajuta, mitä tapahtui :)  Nyt niille on sitten suunniteltava tietysti paikat pihalta. Ja sitä multaa on saatava lisää...

16 kommenttia:

 1. Sinullapa on hauska tapa suunnitella istutusalueita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on vaan se huono puoli, ettei siihen ilmaan jääkään mitään pysyvämpää merkkiä, joten sama on otettava uusiksi monta kertaa lapion kera:)

   Poista
 2. Sanos muuta, ihanaa kun kesä on takaisin, mullakin eka työviikko loman jälkeen takana. Minä harrastan aamukekkalointia paljain varpain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, minä olen aamusta niin hitaasti käynnistyvää sorttia, etten hirviä heti aamusta :) Mutta onneksi tuli taas viikonloppu meille työllisille, joten mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Sinulla on valtavan hyvä värisilmä suunnittelussa. Kukkien ja viherkasvien värit ja sävyt ovat niin hienosti yhteensopivia. Saisinpa joskus meillekin tuollaista kukkaloistoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ei itse taida oikein huomatakaan, on varmasti jotenkin alitajuista, mutta kaunis kiitos, Eija:)

   Poista
 4. Hih hih, semmosia ne vallattomat multasormet ovat, toimivat ihan omatahtoisesti.

  Nättiä sulla on pihassas. Eiks vaan ookin ihanaa kierrellä ja rentouta pihalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmoisista sormenretaleista kärsii pörssi:) Kiitos, kyllä olen tänäänkin nauttinut täysin siemauksin!

   Poista
 5. Nettiostokset ovat joskus vähän liiankin helppoja, mutta toisaalta niiden avulla saa pikaista helpotusta kasvikipeyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, niinpä! Ja miten helppoa se onkaan, kahvikuppi kädessä saat valita listoilta ja posti tuo kotipihaan. Tosin taimikaupoista saa valittua sen parhaimman alun ja näkee, mitä ostaa. Joskus tulee netistä niin surkean pieniä kasveja, että suurennuslasilla saa hakea.

   Poista
 6. Innostusta ilmassa!
  Sehän on vaan mukavaa. Kyllä sitä aina välillä joku ihana tilaus on tehtävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, siltä se nyt vähän tuntuu:) Mutta näyttää taas niin kuivalta, ettei kannata mennä kaivelemaan. Illemmalla täytyy kastella joitakin paikkoja. Mutta pää raksuttaa muutoksia pihalle!

   Poista
 7. Mahtavat liljat!!
  Itse ajattelin hiukan himmata valmiiden kasvien ostoa ja katsoa riittävätkö hermot, ainakin joidenkin perennojen osalta, siemenkasvatustulosten odottelun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa siinä sitten kärsivällisyys kasvaisi, ikään kuin vaivihkaa, kun on mieluista odotettavaa:) Mulla on nyt hankintalistalla oikeastaan pensaita, mutta tulee niitä perennojakin pikkuhiljaa lisää...

   Poista
 8. Kaunista, kaunista! Sulla on taito hyppysissäsi suunnitella kauniita istutuksia. Mulla on ideoita muhimassa myös...

  VastaaPoista
 9. Välillä vähän jo harmittaakin, kun istahtaa pihalle ja katselee ympärilleen, niin heti näkee monta kohtaa, joita pitäisi muuttaa:)

  VastaaPoista