Kesä

Kesä

Multasormen paluu


Tiistaina, 23.7.2013

Niin se vain hurahti nopeasti kesäloma, ja nyt ollaan taas takaisin sorvin ääressä. Hyvät oli kelit ja loma meni mukavasti. Sopivasti oli välillä hieman viileämpiä ja sateisempia päiviä, että tuli tehtyä myös tupahommia. Johtuneekohan iän karttumisesta, kun laiskottelin ja lötköttelin paljon enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Ja vielä hyvällä omalla tunnolla:)

Pihalla en ole saanut mitään aikaiseksi. Olen vain kierrellyt ja katsellut, kun muuhun ei ole nyt riittänyt innostusta. Eilen alkoi pitkästä aikaa multasormia syyhyämään, ja pyysinkin miestä tuomaan lastin multaa. Hän  kyllä vähän kielsi enää pienentämästä nurmialueita ja tekemästä uusia kukkapenkkejä, mutta huomaisiko se, jos hiukan entisiä reunoilta laajentaisi?

Tämä minun kärhöporttini uhkaa käydä liian ahtaaksi, ei kohta mahdu kulkemaan. Pitäisi varmaankin värkätä leveämpi  alikulku, mutta sitten pitäisi siirtää toisen puolen kärhöt, ja se ei oikein houkuttele. Jätetään hautumaan ensi keväälle...


 

16 kommenttia:

 1. Ei se huomaa, jos teet hommat yön pimeinä tunteina ;-) Tai silloin kun se on töissä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, otsalampun valossa yöllä. Naapurit vois soittaa valkotakkiset hakemaan:)

   Poista
  2. Nekään ei huomaa jos jätät otsalampun pois ;-)

   Poista
 2. Kärhöportti on kyllä niin upea, että minä ainakin miettisin ennen kärhöjen siirtämistä laihduttamista. Meillä ruohonleikkuu kuuluu minun hommiini, joten en ota kuulevin korvin kommentteja nurmikon vähentämisprojekteihini.
  Ihan hyvä, että olet ottanut loman rennosti. Väkisin ei kannata ryhtyä mitään tekemään. Ja nythän se multasormi alkoi kuitenkin ilmoittaa olemassaolostaan, ei siis ole kuihtunut pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, taidatpa olla oikeassa. Samoin meillä, minä en päästä ruohonleikkurilla muita ajelemaan kukkasiani mäsäksi:) Taitaa siitä multasormesta ainakin pikkurilli olla jäljellä, ehdin jo hiukkasen huolestua.

   Poista
 3. Ihastuttava kärhöportti! Ei kait se ole noin pörheänä kuin ehkä kuukauden vuodessa? Kannattaa jättää nille sijoilleen. Mutta kukkapenkkejä voi aina vähän levennellä kun alkaa multasormea kutkuttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, totta puhut. Viisainta on varmasti jättää hyvin juurtuneet köynnökset paikalleen ja pyrittävä pitämään itsellä "saavutetut linjat", niin vielä mahtuu kuitenkin kulkemaan läpi jäämättä kiinni:)

   Poista
 4. Ihania kärhöjä sinulla ja kaunis puutarha. Minulla vasta muutama kärhö puutarhassani, mutta ne ovatkin rakkaat (siemenestä itse kasvatetut valkoiset alppikärhöt)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kardemumma. Kiva, kun olet löytänyt tänne! Siemenestä kasvatetut ovatkin niitä ihan parhaita. Onnea ja menestystä kärhöillesi:)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, Kukkaiselämää! Ihanaa, kun taas ilma lämpeni, niin pystyy paremmin nauttimaan puutarhan kukkarunsaudesta:)

   Poista
 6. Mitä vähemmän nurmikkoa niin sen parempi :)

  Älä tee mitään kärhöportille;on niin komea noin. Hyvää jumpaa kyyristyä sen ali kulkiessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja, jätänpä kärhöt sitten paikoilleen:)

   Poista
 7. Mahtava kärhöportti! Voi kun joskus sais omat kärhöt noin upeiksi. Muutenkin ihanan rehevä piha sinulla. Kukkapenkkien levennys on oiva konsti saada lisätilaa, eikä "kukaan" huomaa mitään :D

  VastaaPoista
 8. Uskomattoman kaunis ja rehevä on tuo kärhöportti! Hiukan kateellisena katselen...

  VastaaPoista