Kesä

Kesä

Reissussa taas

Torstaina, 4.7.2013

Tulipas sitä taas reissattua! Eilen aamulla tuli sisareni miehineen, eli Onnelan väki, nappaamaan minut jälleen kerran autonsa takapenkkiläiseksi. Matkan kohteena oli tällä kertaa Vakka-taimi Pyhärannan Ihodessa, Euran ja Rauman välimaastossa. 

Lankoni oli värkännyt meille eväskorin mukaan. Tampereen tienoilla pysähdyimme hörppäämään retkikahvit ja sämpylät. Seuraava pysähdys olikin sitten Huittisissa, missä söimme maittavan lounaan. Täysin vatsoin jatkoimme taivalta, hieman harmitellen sateista keliä. Sisareni mies lupasi pontevasti, että perillä paistaisi aurinko. Tätähän me sisareni kanssa emme meinanneet ihan heti uskoa, vaan kuinkas kävikään? Perillä sateesta ei ollut tietoakaan, ja auringonpaisteessa saimme tutkailla kaikkia harvinaisia ja eksoottisiakin kasveja. Olipa siellä valtavat määrät kasveja, joista en ole kuullutkaan!

Minä en oikein tällä kertaa osannut tarttua mihinkään, kun ei ollut tarkempaa tietoa kasveista ja niiden menestymisestä.  Sisareni järjestelmällisenä ja järkevänä naisihmisenä oli ennalta tutkinut netistä tarjontaa, ja laatinut listan mukaan. No, sainhan minäkin sitten pari luppiota kokeiltavaksi kukkahalmeeseeni ystävälliseltä isännältä.

Seuraava etappi oli Rauma, missä en ennen ollut käynytkään. Kiertelimme hienossa vanhassa kaupungissa ihastellen vanhoja puurakennuksia. Pistäydyimme kahville ja leivoksille kivaan kahvilaan. Mertakin kävimme ihailemassa ennekuin suuntasimme autonnokan Porin kautta kotimatkalle. Kiitokset taas kerran Onnelaan hienosta reissusta:)

Kotipihalla jalopähkämöiden kukinta on jo loistonsa loppupuolella. Tykkään tästä kovasti, minusta se on tosi kauniin värinen. Olen laittanut sitä myös takapihalle, kummasti jaksaa kukkia varjoisammassakin paikassa. Kitkemishommaa on piisannut, vesiheinä intoutui sateista. Kukkineita kukintoja olen siistinyt, sekä napsinut pensassaksilla brabantintuijia ja kokeeksi myös röyhytatarta, ettei olisi niin kovasti röyhy :)
17 kommenttia:

 1. Voi jestas miten suloinen leivos. Kuinta tuollaista edes raskii syödä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisareni valitsi tuon söpön suklaasiilin, ja söi armotta. Silmät ensimmäisenä:)

   Poista
 2. Sulla on ollut kiva reissu! Tuo sinun puuutarhasi on kyllä upea. Minäkin tykkään jalopähkämöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kukkaiselämää:) Reissu oli taas kerran kiva ja onnistunut, hyvässä seurassa:)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Minustakin oli mukavasti kirjoitettu, ihan minun oloiseni juttu. Kuvista olisin jättänyt pois onnettoman punaisen viinimarjapensasruipelon:)

   Poista
  2. Upeita kuvia puutarhastasi. Lehden nähtyäni heti piti tulla katsomaan sun blogisi kuvia, sillä niin tutulle puutarha näytti, ja oikeinhan arvasin:)
   Eikä se viinimarja niin onneton ollut:)

   Poista
 4. Tuo jalopähkämö on todella ihanan värinen! Taidanpa hankkia minäkin sitä ensi kesäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mama, on tosi kiitollinen ja vähään tyytyvä perenna. Kukinnot pysyvät tanakasti pystyssä ja käyvät leikkokukkinakin.

   Poista
 5. Onko luppio sellainen vaaleanpunaisen pulloharjan näköinen? Ostin viime kesänä yhdeltä taimikirpparilta muutaman (ja unohdin autuaasti kasvin nimen) ja hyvin näkyy kasvavan tuossa pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se luppio just sellainen:) Mukava kuulla, että menestyy. Pitäisi vielä paikka vaan keksiä.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Katja, meillä on yleensä aina kivoja reissuja, ja mikä parasta, pääsee kotiin yöksi:)

   Poista
 7. Hienot kuvat. Hienot kuvat ja mielenkiintoinen juttu oli myös Viherpihassa puutarhastasi. Tunnistin heti pihaksesi, kun jutun luin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunu Vuokko! Pääsinpä kerran elämässäni oikein lehteen :)

   Poista