Kesä

Kesä

Pienissä häissä

Maanantaina, 28.8.2013

Olipas viikonloppu! Sekaan mahtui niin iloa kuin vähän huolenaihettakin. Perjantaina sairastui jälkikasvumme. Kuume nousi yli 39 asteen ja kurkku kipeytyi. Buranaa lääkkeeksi, mutta olo ei tahtonut kohentua. Lauantaina oli kummityttö nuoremman häät tässä melkein naapurissa. Poika tuntui kuitenkin sen verran kipeältä edelleen, että kompromissina minä lähdin yksin edustamaan perhettämme, ja mies jäi pojan turvaksi ja seuraksi kotia.

Häät olivat juuri niin ihanat, niinkuin nyt häät yleensäkin voivat olla. Vihkiminen tapahtui ulkosalla maatilamatkailuyrityksen pihapiirissä. Kahden riippakoivun alla nurmikolla, taustalla järvimaisema kauniissa auringonpaisteessa. Kaunis morsian järjesti yllätyksen päräyttämällä paikalle rennosti isolla mönkkärillä valkoisen mekon helmat vaan hulmuten. Siitä käynti jatkui pienen morsiustytön seurassa odottavan sulhon luo pitkin nurmikolle levitettyä iloisen kirjavaa räsymattoa. "Häämarssina" soi kitaran säestyksellä nuoren miehen laulamana "Jos sä tahdot niin". Tässä vaiheessa piti nenäliina kaivella esiin.

Juhlat onnistuivat mainiosti, ruoka oli hyvää ja kakku maukasta. Tanssiakin pääsi pitkästä aikaa kokeilemaan.

Yöllä kotiuduttani jälkikasvu kömpi viereeni sänkyyn ja sanoi kurkun olevan kuin tulessa, ei pystynyt kunnolla puhumaankaan, ja kuume edelleen korkea. Aamulla sitten päivystykseen ja sieltä lähetteellä keskussairaalaan, kun tulehdusarvot olivat yli 200. Sairaalassa tippaan ja antibiootteja suoraan suoneen. Yöllä pääsi puoli kahdentoista aikaan kotia ja aamusta oli määräys mennä saamaan jatkohoitoa omaan tk:een. Ärhäkkä angiina oli päässyt pesiytymään kitusiin, mutta eiköhän tuo hyvällä hoidolla tokene, vielä käy iltapäivällä saamassa yhden annoksen lääkitystä. Että tämmöistä tällä kertaa.
12 kommenttia:

 1. Olipas teillä tapahtumia viikonlopulla. Toivottavasti pojan kurkkukipu on jo hellittänyt. Angiina kannattaakin parannella kaikessa rauhassa, ettei tule mitään jälkitauteja. Mekin olemme olleet koko perhe flunssassa pari viikkoa. Se on tätä, kun koulut alkavat.
  Voi kun ihanat puutarhahäät. Ilmatkin taisivat suosia juhlia. Onneksi oli vielä näin lämmintä kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, kyllä poika on jo paremmassa kunnossa, eikä kuumettakaan ollut ja puhekin taas luistaa:) Saman olen huomannut, että kun koulut alkoivat, alkoi tautiaalto. Ei kyllä parempaa keliä olisi voinut toivoa!

   Poista
 2. Pojallesi pikaista paranemista. Angiina on aina vakavasti otettava tauti, josta voi saada tosi ikäviä jälkitauteja, joten kannattaa parannella tauti kunnolla ennen liikkeelle lähtöä. Nyt ilmat suosivat meitä kaikkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, kiitos varoituksesta! Angiina on minulle aivan uusi tautituttavuus, ei ole minulla ikinä ollut. Mutta kamalan kipeältä poja olo täytyi tuntua, kun äidin viereen halusi kömpiä yöllä:)

   Poista
 3. Onneksi poika on taas terve, ja onneksi oli sittenkin vain angiinaa, ettei kuitenkaan mitään todella vakavaa.
  Kesähäät - tai häät ylipäätään - ovat niin herkistäviä tilaisuuksia. Olisi tullut minullekin tippa silmään, jos joku olisi laulanut tuota Hectorin laulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti malttaa nyt jarrutella menojalkaansa, ettei tulisi jälkitauteja. Häät ovat ihania juhlia, pitkä aika oli meilläkin siitä kun viimeksi on oltu:)

   Poista
 4. Näin syksyllä koulujen alkaessa kaikenlaiset pöpöt alkavat jylläämään. Tuollaiset tulehdusarvot säikäyttävät kenet tahansa. Onneksi siihen saatiin pikaista apua.

  Häät, joissa on jotakin persoonallista ovat niin ihania. Ne jäävät hyvin mieleen ja niitä on mukava muistella myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinuski, vielä tänään mitattiin tk:ssa hurjat lukemat, mutta vakuuttelivat siitä laskevan. Nämä olivat oikein lämminhenkiset ja rennot häät ilman turhia kommervenkkeja:)

   Poista
 5. Voi harmi! Mononukleoosi tekee myös kovan kurkkukivun ja myyräkuumetta on meillä päin ollut niin ikään. Angiina on kurja tauti, kokemusta on monin kerroin! Kärsivällisyyttä vain pojalle, että malttaa sairastaa kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riitta:) Sepä se, että saa taottua päähänsä, ettei ole leikkimistä taudin kanssa, ja malttaisi nyt ottaa rauhallisesti.

   Poista
 6. Kovasti nyt tuntuu olevan sitkeää flunssaa sun muuta hengitysteihin vaikuttavaa pöpöä liikkeellä,kun ihan omaa lähipiiriäkin kuuntelee. Nyt vaan pitää poitsun muistaa ottaa iisisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuntuu olevan täälläkin päin liikkeellä kaikkea mahataudista lähtien. Pojalle eilen pidettiin miehen kanssa posmennusta, että oltava kotosalla levossa. Tänään oli terkkarilta kysynyt, saako käydä "kylällä", ja lupa oli tullut sillä varoituksella, ettei hikilenkkejä saa tehdä:)Huomenna pitäisi jo sitten kouluun toeta.

   Poista