Kesä

Kesä

Riitan puutarhassa

Sunnuntaina, 4.8.2013

Tänään oli Avoimien puutarhojen päivä. Niinpä otin ja hurautin naapurikaupunkiin tutustumaan Riitan puutarhaan. Oli niin hauska tavata blogiystävä ja  tutustua hänen upeaan hyötypuutarhaansa, josta on painetussa mediassakin kirjoitettu. Meitä sattuikin kolme bloggaajaa yhtaikaa paikalle, joten terveisiä myös Lissulle. Oli kiva tutustua:)

Riitan puutarha oli kyllä vaikuttava. Jo paikka itsessään viljapeltojen keskellä järvinäkymällä varustettuna teki tulijaan suuren vaikutuksen. Laajat hyvin hoidetut nurmikentät reunustivat kaunista taloa. Kasvihuone pursui kypsiä tomaatteja, vieraita kehotettiinkin maistelemaan rohkeasti kaikkea suuhun käypää. Ja sitähän riitti: tomskujen lisäksi pääsi haukkaamaan omenoita, erilaisia herukoita, vadelmia sekä saskatoonia. 

Kasvimaa hienoine käytävineen oli juuri niin söötti kuin kuvissakin on näkynyt. Liikuttava nätti oli myös 2-vuotiaan Mikaelin oma pieni kasvimaa, jonka hän itse oli kylvänyt keväällä. Sympaattinen säntäväki esitteli puutarhaansa auliisti ja iloisina. Ja kyllä tuota kelpasikin esitellä! Hellepäivänä maistui vieraille  Riitan tekemä jääkylmä ja raikas Louhisaaren juoma. 

Kiitokset vielä Riitalle ja Mikolle:)

Puutarhurin hengähdysnurkka. Tästä on mukava nauttia kättensä töistä yrttien vieressä.

Kaunista kasvimaata . Taustalla siintä Tarhia.

12 kommenttia:

 1. Kiitos sinulle, kun tulit meitä tervehtimään! Oli ihanaa tavata vihdoinkin! Ja kuten sanoin, rohkeasti ensivuonna kyltit omaan pihaasi, on se niin ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos riitanpuutarha rohkaisusta. Kun katselin sitä autojen ja kävijöiden määrää, mitä teillä oli, tuli mieleen oman pihan pienuus ja parkkipaikkojen olemattomuus. Mutta onhan tässä vuosi aikaa miettiä:)

   Poista
 2. Sä oot oikeen onnenmyyrä ku päästi Riitan puutarhaan visiitille. Voin vain kuvitella kuinka mahtava puutarha onkaan livenä. Aaah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista oli tosiaan, ja isäntäväkikin niin mukava:)

   Poista
 3. Ihana!!!
  Varmasti huikea päivä. Muistan kun pääsin itse viime vuonna Min Eden puutarhaan. Aivan hengästyttävän upeaa päästä katsomaan kaikkea kaunista livenä!
  Ruotsalaisista blogeista olen lueskellut miten he tänä kesänä ovat ristiinrastiin maata ajelleet blogisiskojenpuutarhoissa. Suomihan on aika pieni maa... Ehkäpä ensi kesänä voitaisiin tehdä jokin kiertue-aikataulu pohjoisen blogipuutarhat, etelän, itäsuomen? Kuka innostuisi mukaan??? Kaikki toivottavasti =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karolina, aika kivalta tuo ideasi kuulostaa, olisin ilman muuta mukana. Tuolla puutarha-aiheisilla keskustelupalstoilla (Puutarhanet ja Klorofylli) ainakin kovasti käyvät toistensa pihoja katsomassa ihan privaatistikin.

   Poista
 4. Riitalla on kyllä niin ihana puutarha ja blogillakin on mukava käydä seurailemassa pikku-Mikaelin touhuja, kannatti varmasti vierailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, isäntäväen innostus puutarhatöihin ja muutenkin sydämellinen olemus tekivät itse puutarhan lisäksi suuren vaikutuksen. Jospa sitä innostusta tarttui vähän itseeninkin:)

   Poista
 5. Kaunis puutarha! Avoimet puutarhat on kyllä mukava tapahtuma ja sää suosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää oli todellakin mitä parhain! Olisi ollut ikävää, jos vettä olisi tullut taivaan täydeltä. Luin, että teillä oli myös onnistunut päivä, ja hurjasti kävijöitä:) Hienoa!

   Poista
 6. Kiva,kun ehtisi itsekin joskus mukaan vierailemaan avoimissa puutarhoissa. Molempina vuosina ollut muuta ohjelmaa jo valmiiksi noille päiville.
  Omaa puutarhaakin katsoo taas uudella silmällä,kun välillä vierailee muualla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, voisihan tuo avoimet puutarhat olla vaikka parinakin eri päivänä. Esim. aikaisemmin kesällä ja loppukesällä. Näkisi vähän eri aikojen kukintaakin ja ehtisi luultavimmin edes toisena päivänä liikkeelle. Ideoita ja innostustahan näistä vierailuista juuri saa:)

   Poista