Kesä

Kesä

Keittää

Tiistaina, 24.9.2013

Viikko on alkanut koulunpenkillä istuessa. Työpaikalla vaihdetaan uuteen tietokonejärjestelmään, ja sen salaisuuksiin on nyt perehdytty useampana päivänä. Näyttää ja tuntuu monimutkaiselta. Tietysti, koska hakuominaisuuksia ja muita hienouksia on  rutkasti enemmäin entiseen verrattuna. Mutta toisaalta mukavaa vaihtelua ja kiva huomata, että tälläkin iällä vielä oppii uutta. Toivottavasti:)

Paikkakunnallamme on vedet  sekaisin. Sisäisesti nautittavan veden keittokehotus jatkuu kolmatta viikkoa. Vettä on keitelty, ostettu kaupasta sekä haettu yhdeksän kilometrin päästä kunnan osoittamasta vedenottopisteestä. Onneksi vettä kuitenkin tulee kraanasta, ja sillä voi peseytyä. Tuoreessa muistissa on jokunen vuosi sitten putkirikko asuinalueellamme, kun hanasta ei tullut minkäänlaista juoksevaa. Tämä sattui vielä joulun alla ja kesti pari päivää. Vessaakaan ei voinut käyttää, kävimme takapihalla potalla asioimassa...

Ulkosalla en ole saanut mitään aikaiseksi. Puutarhatuolien, sekä keinun istuinpäälliset kannoin saunalle kuivamaan, ja sitä myöten ne viedään talvisäilöön odottamaan ensi kevättä. Kukkasipuleita voisi pikkuhiljaa alkaa istuttelemaan, niitä onkin kertynyt nurkkiin pienoinen kasa. 

8 kommenttia:

 1. Onpa pasuunakukka upeassa kukassa! Voi kun saisin omanikin rehottamaan samalla lailla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kyllä komea! Pitäisi vaan osata säilyttää se talven yli jossakin. Huomasin, että vaatii vettä ja lannoitetta reilusti.

   Poista
 2. Upea väri villiviinissä, oikein loistaa. Hmm... mitä enemmän katselen blogeissa kuvia pasuunakukasta, sitä enemmän rupean harkitsemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pivi, suosittelen puolen kesän kokemuksella:) Kyllä ensi kesänä täytyy myös saada tällainen, on se niin hieno! Kunpa olisi kellari, että saisi talvetettua, ja sitten ensi keväänä voisi varsikapuloista kasvattaa lisää uusia kauniita pasuunakukkia...

   Poista
 3. Pehmusteet on viety kellariin ja samantien olisi voinut viedä pöydän ja tuolitkin, sillä nyt vasta on ilma kylmäksi käynyt. Tykkäisin kyllä vähän hitaammasta syksystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, samaa mieltä! Meilläkin tosi viileää, vain +4 astetta tänään iltapäivällä. Talvitakkia saa kohta katsella päälleen. Tuskinpa tuolla pihalla enää tarkenee paljoa istuskella:)

   Poista
 4. Ei mun pasuuna ole ollenkaan noin komea. Sellainen ruippana vaan... Joo, kylmä päivä oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkaiselämää, tämä minun yksilöni onkin sisareni kasvattama. Minä sain sen valmiina pakettina ruukkuineen päivineen:) Niissä on kai eri lajikkeita, jotka kasvavat hieman eri lailla. Olen kuvissa nähnyt sellaisia puolentoista metrinkin korkuisia komistuksia.

   Poista