Kesä

Kesä

Nääs

Sunnuntaina, 8.9.2013

Kulunut viikko on ollut ihmeellisen lämmin. Päivisin on lämpötila kohonnut yli 20 asteen, mutta yöt ovat olleet tosi viileitä. Aamuisin maisemaa on verhonnut maitomainen sumu, kuten tänäänkin. Työpäivän jälkeen on ollut ihanaa istahtaa kahvikupposen kera pihakeinuun nauttimaan kesän viimeisistä lämpöisistä päivistä.

Eilen haki Onnelan väki, siis sisareni miehineen,  minut taas kerran kyytiinsä. Syksyn piristys- ja virkistysreissu suunnattiin tällä kertaa Tampereelle. Kiertelimme shoppailemassa ensin Koskikeskuksessa, sitten muualla keskustan alueella. Muutaman lämpimän neuleen ja paidan löysin itselleni viilenevien päivien varalle.

Nälän kolkutellessa suolia poikkesimme kosken partaalle Rossoon syömään myöhäistä lounasta. Aurinko paistoi kesäisen lämpimästi terassille, missä söimme maittavat ateriat ja sisareni kanssa nautimme jopa lasit viiniä. Kesäinen sää oli yllättänyt henkilökunnan, jota oli aivan liian vähän asiakkaisiin nähden.

Ruoan jälkeen jatkoimme vielä kuljeskelua kaupungilla ja suuntasimme sitten perinteisesti Kangasalan Marjamäen pajutilan leivoskahvien kautta kotimatkalle. Auton ikkunasta ihastelin pirkanmaalaista maalaismaisemaa kullankeltaisine viljapeltoineen ja auringossa kimaltelevine järvineen. Kuin suoraan vanhoista kotimaisista elokuvista! Mukava päivä ja onnistunut reissu taas kerran. Superkiitokset Onnelaan, ja vielä erityiskiitos kuskillemme, joka niin kärsivällisesti jaksoi meitä odottaa ropeloidessamme sisareni kanssa vaateliikkeiden tarjontaa:)

Kotona lämmitimme saunan tavallista myöhemmin. Sytyttelin ulos pimeyteen lyhtyjä ja kynttilöitä. Saunan jälkeen istuskelin itsekseni vielä nauttimassa leppeästä tunnelmasta keinussa nauttien kylmästä siideristä kynttilöiden valossa.
8 kommenttia:

 1. Kesän kiireiden jälkeen on mukavaa sallia itselleen pieniä retkiä ja itsensä hellimistä. Tällainen syyslämpö tuntuu kyllä ihan luxukselta, vaikka kuulemma kohta loppuukin. Nautitaan täysin rinnoin aurinkoisista hetkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, jotenkin nämä ihanan lämpöiset kelit on pitänyt vaan nauttia ja ihastella lämmöstä. Eilinenkin päivä meni köllötellessä keinussa kirjan kera:)

   Poista
 2. Kivalta kuulostaa teidän retkenne, mekin piipahdettiin äskettäin Tampereella.
  Oletko tutustunut siellä Hatanpään puistoon? Se on tosi kaunis, jos asuisin siellä, kävisin usein kävelyllä tai lukemassa vaikka kirjaa puiston penkillä...
  Pitäisi lähteä ostelemaan niitä lämpimämpiä vaatteita, vaikka nyt on ollut tosi pitkään kesäistä, talvi se tulee aivan varmasti!
  Mukavaa syyskuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, olen pari kertaa käynyt Hatanpään puistossa, mutta nyt tällä kertaa ei ehditty sinne. Siellä on kyllä ihanaa käveleskellä ruusujen ja upeiden istutusten keskellä. Kiitos samoin, mukavaa syksyä sinullekin:)

   Poista
 3. Ihanaa kerrontaa, aivan kuin itse olisi ollut mukana.

  VastaaPoista
 4. Tuollaiset retket ovat niitä arjen pelastajia.
  Pisteet vaan kuskille! Harva mies jaksaa naisten shoppailureissuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, äläs muuta virka! Ei kyllä minun mieheni jaksaisi, haluaa aina nopeasti pois hälinästä:)

   Poista