Kesä

Kesä

Puunkaatoa

Keskiviikkona, 11.9.2013

Kyllä sitä ihminen voi pienestä ottaa stressiä ja melkein menettää yöunensakin, kuten esim. naapurin puun kaadosta. Kolmisen viikkoa sitten ilmoittivat ohikulkiessaan yläpuolisen naapuritalon omistajat (jotka eivät itse asua talossa)  aikovansa kaataa puut pois tonttiemme väliltä.. Kaksi keskikokoista mäntyä, joista toinen oli rajalla, ja toinen heidän mukaansa kokonaan heidän tontillaan. Lisäksi vierestä lähtisivät kaikki pienet pihlajat ja vaahterat, jotka ovat olleet mukavana näkösuojana kesäaikaan. 

Minua asia alkoi jurppimaan niin kovasti, että pari yötä meni huonoilla unilla. Kuvittelin mielessäni paljasta jyrkkää rinnettä ja suoraa näkymää ikkunasta ikkunaan. 

Eilen kun tulimme mökiltä, olikin sitten rajalla oleva puu kaadettu, samoin useampi muu puu kauempaa heidän tontiltaan - mutta näkösuojapuut ja toinen mänty olivatkin edelleen pystyssä!  Eipä silti, mänty olisi kyllä mielestäni joutanutkin hävittää, kunhan nätit lehtipuut säästyvät.


Tässä olisi nyt tyhjää, jos puut olisivatkin olleet naapurin puolella

Värit katoavat pikkuhiljaa puutarhasta

Neilikkaruusu vielä hehkeänä

Clematis Semu ihan parhaimmillaan

Koristemaissin kukintojaLisää kuvateksti
12 kommenttia:

 1. Onko mikään kurjempaa kuin se, ettei naapurin kanssa voi yhdessä sopia mitä rajalla oleville puille tehdään. Voisin itsenikin kuvitella tuossa tilanteessa kärsivän unettomista öistä. Loppu hyvin kaikki hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs muuta sano, eniten nyppii tuollainen tyyli, että ohimennen vaan ilmoitetaan ylhäältä päin asiasta, ei edes kysytä mielipidettä.

   Poista
 2. Onneksi puuongelma selvisi. Todella kauniisti ja runsaasti vielä kukkivat nuo kärhösi. Minun kärhöjeni tukinarut pettivät kahden kärhön osalta ja arvaat varmaan lopputuloksen. Kyllä harmitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi! Ensi kesänä sitten topakammat tuet:) Sinulla kun on niin upean valtavat ne kärhöpuskat, vaativat tosi tanakat tuetkin.

   Poista
 3. Kyllä tuollaisen naapurisopua koettelevan puunkaatohomman vuoksi minäkin valvoisin, kun välillä tulee valvottua pienemmistäkin asioista.
  Ei sinun puutarhassasi vielä sentään kesävärejä puutu. Hienosti kukkii monet kukat edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, minä hermoilen ihan liian pienten asioiden vuoksi, se on tähän ikään opittu. Kyllähän jotkut kärhöt ja syysasterit ovatkin vielä kukassa, samoin Europeana-ruusut aloittelevat uutta kukintakierrosta. Täytyy nauttia vielä kun voi:)

   Poista
 4. Nuo rajapuut ovat hankalia! Yksi haluaa valoa, toinen näkösuojaa. Onneksi jokainen saa päättää omalla puolellaan kasvavista puista :) Tietysti naapurilla on oikeus raksia rajan pinnassa kasvavien puiden oksia siltä oman tonttinsa puolelta. Se tekee joskus puista kovin oudon näköisiä - ja valitettavan lyhytikäisiä.

  Ei voi kuin ihailla noita sinun kärhöjäsi! Minun pitää kyllä tulla joskus sinun oppiisi istutuksen kanssa, sanalliset neuvot eivät vaan tuota tulosta. Uhkeaa ja kaunista on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perho Kerttunen, kiellän olevani mikään kovin etevä kärhöjen kasvattaja:) Joskus onnistuu paremmin ja joskus vähemmän hyvin. On niitä kärhöjä vuosien saatossa kuollut, eivätkä kaikki istutetut ole seuraavaa kesää nähneet. Suurin haaste kärhöjen kanssa minulla on tarpeeksi syvän istutuskuopan kaivaminen. Kastelua ja lannoitusta helpottaa, jos viitsii asentaa kuoppaan puolentoista litran pohjattoman juomapullon suu alaspäin. Läheskään kaikille en ole jaksanut sellaista värkätä.

   Poista
  2. Ehkäpä olen liian laiska ja huono kastelemaan? Olen laittanut kasteluputkea jos jonkinlaisesta viemäriputkesta (lecasoralla täytettynä), ja silti tuntuu, että ei onnistu. Yhdessä välissä epäilin, että huono kasvu johtuisi nimenomaisesti noista kasteluputkista ja niiden kautta menevästä talvikylmyydestä, joten lakkasin laittamasta niitä. Ehkä pitäisi aloittaa uudelleen?

   Viikonloppuna meille on (toivottavasti) tulossa kaivuri käymään. Jospa pyytäisi sitä kuopaisemaan metrin montun, laittaisi siihen kompostimultaa reilusti ja kasvin yläpuolen lecasoralla (lakastumistaudin ehkäisyksi ja kastelun varmistamiseksi). Jokohan sillä onnistuisi ;)

   Poista
  3. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta! En minäkään enää viime vuosina ole jaksanut kastelujuttuja asennella. Kastelu ja lannoitus ovat kai aika tärkeitä kärhöjen kohdalla, varsinkin kuivana kesänä.

   Poista
 5. Jaa koristemaissejakin on olemassa, taas opin uutta :)
  Clematis Semun voisi istuttaa meillekin. Se näyttää kukkivan niin hienosti näin myöhäiskesällä (tai syksyllä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, aina sitä tulee uutta kasvia vastaan :) Olen tilannut koristemaissin siemeniä muistaakseni Korpikankaalta. Semu aloittaa kukintansa kärhöistäni viimeisenä, ja on edelleen komeassa kukassa, voin suositella!

   Poista