Kesä

Kesä

Taimivaihtoa

Tiistaina, 3.9.2013

Syyskuu alkoi mukavasti. Sain sunnuntaina vieraakseni meidän Keski-Suomen  puutarhanettiläisten porukan syyspuolen taimivaihdon merkeissä. Aurinkoisten poutapäivien väliin piti tietysti osua sateisempi päivä, mutta eipä se näyttänyt innostusta latistavan. Minä en edes huomannut koko sadetta, kun kiertelimme pihaa katsastamassa, tosin hyvin sadekamppein varustettuina.

Etukuistilla mahduimme sateensuojassa juuri ja juuri sitten vaihtokauppaakin tekemään. Sainpa taas mitä mielenkiintoisempiä kasvituttavuuksia, vaikka mitään en olevinaan olisi tarvinnut. Kuistilla kastselin vieraiden lähdettyä jäänyttä saalista: variegata syysleimua, jotakin hienoa liljakasvia (jonka nimen jo unohdin), juovasilmiötä, sinivaleunikoita, erikoisempia digitaliksia ym.

Sisälle siirryimme nauttimaan kuumaa juotavaa ja suolaista ja makeaa kahvileipää. Juttu luisti taas, niinkuin aina ennenkin, ja nauru raikui. Tämä porukka on kyllä niin parasta! Tästä sai taas voimia pitkälle syksyyn:)8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Paula:) Vielä olisi uusiakin suunnitelmia...

   Poista
 2. Kaunista. Upeasti kukkivat amppelit. Noita on ruokittu (lue lannoitettu)tarpeeksi, kun noin vieläkin kukoistavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, kyllähä minä olen niitä kastellut ja antanut vaaleanpunaista kesäkukkalannoitetta pari-kolmekin kertaa viikossa:)

   Poista
 3. Ompas komeat kesäkukat!
  Samanhenkisten ihmisten kanssa on mukava viettää aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, niin juuri! Puhetta piisaisi aina vaikka miten pitkään. Välillä on hauskaa huomata myös se tosiasia, ettei tunne kaikkia edes omilla nimillä, vaan netin nimimerkeillä sujuvasti toisiamme puhuttelemma:)

   Poista
 4. Ihanaa syyskesän rehevyyttä. Olipa noissa kasveissa minullekin ihka outoja nimiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, koko ajan tulee kasvimaailmassa vastaan uusia ja outoja nimiä. Näinhän ne harvinaisemmatkin sitten leviävät harrastajien keskuudessa pikkuhiljaa, kun vaihdellaan taimia. Jännittävää nähdä ensi kesänä, menevätkö talven yli, ja jos, miltä kukinnot näyttävät:)

   Poista