Kesä

Kesä

Lunssaa pukkaa

Tiistaina, 8.10.2013

Kaunis ja lämmin keli ollut koko viikonlopun. Alkuviikosta oli  muutama pakkasyö, mutta torstain aikana sää taas lämpeni mukavasti. Perjantaina oli oikein nautinnollista siivoilla pihaa, tosin tuuli aika navakasti. Vetäisin ruohonleikkurilla nurmikon lisäksi maahan tippuneet vaahteranlehdet pieneksi silpuksi. Komposti tulikin  ääriään myöten täyteen, ja vielä on paljon perennajätettä sekä lehtiä tulollaan. Mihinkähän ne kaikki saa taas mahtumaan? Ja tunnustettakoon tässä, etten ole vielä oppinut kunnon kompostoijaksi, vaikka kovasti olen yrittänyt opetella.

Lauantaina käväistiin Tuurissa Onnelan väen kanssa. Tällä kertaa ei löytynyt juuri mitään erikoista, alusvaatetta itselleni sekä jokunen tulppaaninsipuli. Kotona huomasin saunan päälle nenän olevan aivan tukossa, ja sitä myöten tunsin muutkin flunssan oireet. Siinäpä menikin sitten sunnuntai ihan lepäillessä ja lueskellessa petin pohjalla. Harmittaa, kun olisi ollut niin hyvä keli istutella kukkasipuleita ja touhuta muutenkin pihalla.

Kurja olo jatkuu edelleenkin, pientä lämpöä illalla. Nyt tuntuu hieman paremmalta, kun olen levännyt ja tropannut itseäni. Kohta kutsuu työ ja iltavuoro. Mutta eiköhän se tästä lutviudu. Huilataan sitten ensi viikolla, kun on syysloma. Mukavaa alkanutta viikkoa!
10 kommenttia:

 1. Mukavan lämmintä tosiaan on vielä, viikonloppuna oli meillä navakka tuuli mutta pakkanen ei vielä ole vieraillut. Koetahan levätä ja parane pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin tosiaan kävi kova tuuli varsinkin lauantaina, tänä iltana tuli sadepilvet pitkästä aikaa. Kyllähän tämä tästä, kiitos toivotuksista:)

   Poista
 2. Paranemisia! Raaka tyrnimehu olisi hyvä lääke.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pinuski! Tyrninmarjoja olen popsinut kourakaupalla:)

   Poista
 3. Lauantaina täälläkin tuuli aivan hurjasti, mutta sunnuntai olikin sitten lempeän suloinen. Pihahommissa hakettaessa nuo menivät.
  Se on ärsyttävää, kun on kipeänä eikä pääse ulkohommiin.
  Koeta nyt jaksella tämä viikko puoliteholla niin pääset lomailemaan ensi viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, tuo puoliteholla on hyvä ja osuva termi:) Panostan ensi viikkoon ja tulevaan viikonloppuun, sipulit on saatava istutettua vaikka pää kainalossa.

   Poista
 4. Koitahan parantaa itsesi kuntoon. Lämmintä niin ulkoisesti kuin sisäisestikin.

  VastaaPoista
 5. Between, kuumaa viinimarjamehua olen litkinyt, ja nyt on jo paljon parempi olotila:)

  VastaaPoista
 6. Harmi tommonen flunssa. Hus pois tauti, matkoihisi! Pikaista tervehtymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nettimartta! Sepä se on harmillista, kun tauti ei tule voimakkaana, niin ei viitsi olla töistä pois. Nyt on paremmalla puolella:)

   Poista