Kesä

Kesä

Mökki talviteloille

Torstaina, 17.10.2013

Aamulenkillä huomasin Iltalehden lööppien lupailevan ankaraa lumimyräkkää kuluvan vuorokauden aikana. Hui sentään! Miesväellä on piisannut korjaamolla renkaanvaihtoa, toivottavasti vaihtavat myös omaan autoon talvirenkaat alle.

Minun puolestani saa lunta tulla, piha on siivottu. Eilen kannoimme terassilta kalusteet suojaan, samoin vesiletkurullan yms. Yllättävän vahvaan jäähän olivat pihan pikkulammikot jo menneet. Haravalla ei pintaa enää saanut rikottua, eikä pohjoisen puolen nurmikolta kuura sulanut koko päivänä. Havuja voisi vähäsen etsiä kuistin koristeeksi, kanervia en aio  laittaa ollenkaan.

Sunnuntaina kävimme mökillä laittamassa paikat talvikuntoon. Mies irrotti vesipumpun ja minä keräsin grillikatoksesta verhot pesuun, samoin aitasta petivaatteet. Tuli niin ankean näköistä. Kovin montaa kertaa ei mökkigrilli viime kesänä ehtinyt kuumetakaan, kun niin vähän ennätimme siellä olla. Jospa ensi kesänä sitten :)


Ahkeraliisat ovat menestyneet mökin grillikatoksessa huonommallakin hoidolla

Hyviä ja edullisia kesäkukkia mökille ovat kesäbegoniat, eivät välitä vaikka kastelu unohtuisiKukkapenkkien riesa maahumala on vallan oiva amppelikasvi, loppukesästä rönsyt ulottuvat maahan asti


4 kommenttia:

 1. Muutamana kesänä ollut kotipihassa ahkeraliisaa, ja on saavuttanut ikuisen paikan asetelmissa - niin helppohoitoinen, niin rehevä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, kestosuokki myös meillä:) Yleensä ovat suht edullisia ostaakin ja värejä löytyy paljon. Helppo kasvattaa myös siemenestä.

   Poista
 2. Meillä on pihatyöt vielä ihan vaiheessa haravoinnin suhteen. Puut ovat vielä pullollaan lehtiä. Täällä satoi tänään vettä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tässä vielä tule haravointikelejäkin. Meillä on satanut eilen ja tänään lunta. Purppuraheisiangervossa on vielä lehdet, ja raskas märkä lumi tarttui siihen niin, että on nyt pitkin maata taipuneena. Täytyy tästä lähteä ravistelemaan.

   Poista