Kesä

Kesä

Pakkasen puraisu

Maanantaina, 14.10.2013

Eipä tarvitse enää kesäkukkasia kastella! Viime yönä oli sen verran kova pakkanen, että viimeisetkin miljoonakelloamppelit ottivat nokkiinsa ja paleltuivat. Kauan ne jaksoivatkin ilahduttaa runsaalla kukinnallaan etukuistilla. Loppupeleissä niiden halkaisija oli varmasti jo lähellä metriä.

Viikko meni tosiaan puolikuntoisena, enkä työpäivän päälle viitsinyt enää pihahommia tehdä. Panostin viikonloppuun, ja sainkin pihan mukavasti talvikuntoon. Tärkein homma oli lukuisien tulppaaninsipuleiden istuttaminen, venähti hieman myöhäiseksi. Mutta nyt ovat sipulit maan uumenissa, ja keväällä odotetaan ihanaa kukkaloistoa.

Ajattelin saada mahdollisimman paljon kukkapenkkejäkin siivottua, mutta ihan kaikkia en ennättänyt vielä leikellä kompostiin. Leikattujen perennapuskien alta paljastui aika lailla röyhähtänyttä maahumalaa, mitä kitkin varmaankin ämpärillisen verran. Keväälle jäisi sitten vähemmän tuota perussiistimistyötä, jos näin syksyllä saisi homman hoidettua. Keväällä on aina niin paljon kaikkea muutakin työtä. Nyt kun vielä saisi kuormallisen hevosenpaskaa levitettäväksi kukkasten juurelle, kyllä kelpaisi talvelle lähteä:)

Minulla alkoi viikon mittainen loma, enkä ole laatinut minkäänlaista ohjelmaa. Tehdään sitä, mitä mieleen pälkähtää. Mukavaa viikkoa sekä lomalaisille että työssä oleville!


Muisto loppukesältä: Madame Julia Correvon, Viola ja Jackmannii

6 kommenttia:

 1. Kannaattaako hevosenp laittaa näin syksyllä ? Voisin kans hakea semmosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, no tuota, mielestäni sitä voi laittaa näin myöhään syksyllä, kun kasvit ovat jo lakastuneet. Ainakin sisareni laittoi :) Ehkä kevät on kuitenkin parempi aika ja kevääseen jää meillä tuo homma, kun nyt ei ole kärryä.

   Poista
 2. Ihmeen kauan kesäkukkasi säilyivät paleltumatta, meillä meni jo niiden edellisten parin pakkasyön jälkeen ja viime yönä oli taas -4 astetta. Loma ilman etukäteissuunnitelmia on välillä ihan mukava. Aika kuluu kuitenkin kuin siivillä. Toivotan sinulle kauniita lomapäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between! Tuo kuisti taitaa olla aika suojainen paikka kasveille. Mies ei kuitenkaan pysty pitämään lomaa, joten minä saan ihan rauhassa tehdä omia juttujani. Aika tosiaan menee kuin siivillä, vaikkei tekisi yhtikäs mitään:)

   Poista
 3. Meilläkin pakkanen puraisi vasta viime yönä. Vielä muutamat kesäkukat selvisivät siitäkin, mutta pistin nekin menemään muitten mukana. Daaliat paleltuivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkaiselämään, loppuviikolle on luvattu jopa lunta, joten kyllä se on jo aikakin heivata kesäkukat tunkiolle. Minä lähetin 3 verililjapuuta sekä yhden pasuunan miehen kyydissä hänen verstaalleen kokeilemaan talvettamista. Saas nähdä kuin käy:)

   Poista