Kesä

Kesä

Satupäivä

Perjantaina, 18.10.2013

Erittäin hyvää Sadun-päivää kaikille! Satu-nimisten nimipäivän lisäksi tänään vietetään myös satupäivää. Satuja luetaan ja esitetään monissa paikoissa ympäri Suomea. Useampi vuosikymmen sitten minäkin pidin työmaallani lapsukaisille satutunteja. Lukemisen lisäksi satutunteihin kuului silloin tällöin myös nukketeatteriesityksiä. Lapset saivat pareittain esittää omia juttujaan, joskus me silloisen kollegani kera esitimme etukäteen harjoitellun esityksen, johon olin itse useimmiten kirjoittanut tekstit, tehnyt lavasteet ja myös tarvittavat nuket. Oi niitä aikoja! 

Viimeinen lomapäivä menossa. Viikko on ollut kaikkineen tosi mukava. Olen saanut tehtyä kaikki ne hommat, mitä olin suunnitellutkin. Siinä välissä olen sopivasti huilannut ja rentoutunut. Ottanut jopa päiväunia.
Tänään innostuin pitkästä aikaa leipomaan pullaa. Niin että tervetuloa päiväkahville:)
Eilen satoi ensilumi peittämään siivotun pihan. Sitkeästi lehdistään kiinni pitävä purppuraheisiangervo oli kerännyt niin painavan lumitaakan, että taipui maata vasten. Olohuone suorastaan valostui, kun ei iso heisiangervo enää peittänytkään ikkunaa. Kiikutin lintulaudalle siemeniä ja muutaman talipallonkin nokittavaksi. 10 kommenttia:

 1. Lunta, hyrrr!. Meillä satoi aamulla räntää, mutta se on sentään sulanut pois ja nyt paistaa aurinko. Tuosta Sadun päivästä tulee mieleeni äidin tarina, kuinka minulle annettiin nimi. Isä ehdotti Satua, johon äiti vastasi, "ei tytöstä mitään Satua tehdä, kyllä se ihan totta on joka gramma". Olisin kyllä mielelläni ollut Satu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, meillä on täällä Keski-Suomessa täysi talvi:) Ilma on ihanan raikasta. Hauska tarina nimenannostasi, Satu on kyllä minustakin kaunis nimi.

   Poista
 2. Namskis! Pitäisikin leipoa pullaa, piiitkästä aikaa täälläkin... On se vaan jo tuoksunkin vuoksi herkkua. Teillä näyttäisi muuten olevan enemmän lunta kuin meidän peltoaukealla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaleivotun pullan tuoksua ei voita mikään! Haittapuoli pullan ja muittenkin herkkujen leipomisessa on se, kun niitä tulee sitten syötyä vähän liikaakiin:) Yllättävän paljon on tuota lunta, varmasti sulaa ensi viikolla pois.

   Poista
 3. Voi pojat mitkä pullat.....Saat uskoa,että Ajomiehelle en uskaltanut näyttää kutsuasi pullakahveille! Onneksi olimme etelä-Suomessa! Hän taitaa kyllä olla sitä mieltä, että sinulla on myös leipurin taidot, puutarhurin täydelliset taidot ja mitähän vielä paljastuukaan, Ai unohdin ne ktomisen lahjat!
  Terv. Tikkitakki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, olisipa ollutkin mukava ylläys saada teidät pullakahville! Nyt tuli tuota hehkutusta niin, että tällä pärjään ainakin jouluun asti:) Kiitos!

   Poista
 4. Ohoh, siellähän on oikea talvi. Herkullisen näköiset pullat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on lunta ja pakkastakin ihan tarpeeksi:) Ennustusten mukaan kyllä pitäisi lumien sulaa pois loppuviikosta. Onneksi, sillä jänisverkot on virittämättä omppupuiden ympärille, ja se homma on tosi ikävää pakkasella.

   Poista
 5. Herkullisen näköisiä pullia sinulla, nam! Täälläkin on vielä lunta, mutta kuulemma lähipäivien sateiden myötä sulavat onneksi vielä pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mama! Harvoinpa ensilumi pysyy, olisikin talvi tullut hiukan liian äkkiä:)

   Poista