Kesä

Kesä

Yhä pimenevää

Maanantaina, 28.10.2013

Lämpöisen kosteaa ja sateista keliä. Pihalla ei ole viitsinyt oikein mitään enää tehdä, pimeäkin  tulee jo niin varhain. Varsinkin talviaikaan siirtymisen jälkeen on melkoisen synkkää jo viiden aikoihin.

Iltaruoan jälkeen tulee istahdettua sohvannurkkaan kirjan tai kutimien kera. Kynttilöitä ja tuikkuja on palanut jo paljon. Telkkaria katson rutkasti enemmän kuin kesäaikaan. Jäin taas koukkuun Vain elämää -ohjelmaan. Kun kuulin tämän vuotisen ohjelman osallistujat, tuli ensimmäisenä mieleen, ettei kiinnosta. Mutta niin se vaan vei taas mukanaan! Tykkään myös Suomi leipoo -ohjelmasta, samoin kaikki luontoaiheiset täytyy katsoa. Emmerdalea seuraan aina silloin, kun töiltäni ennätän. Suuri puute on, ettei tule yhtä ainoaa puutarha-aiheista ohjelmaa. Nyt niitä ennättäisi katsoakin.

Pihalla pitäisi viritellä jänisverkot vielä ennen pakkasia ja lunta, sittenpä ei muuta olekaan tehtävissä ennen kevättä. Niin paitsi suunnittelu! Talven aikana päähän nimittäin juohtaa kaikenlaista uutta ja entisen kohentelua. Paksut pinot puutarhalehtiä ja lukuiset omat kuvat tietsikan kätköissä auttavat siinä hommassa :)

Synkeän kelin piristykseksi muutama kuva viime kesältä ilahduttamaan alkavaa viikkoa:14 kommenttia:

 1. Kauniit ja värikylläiset kuvat. Näitä sinun on kiva talvella katsella koneeltasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Kruunu Vuokko! Onneksi näitä on tullut otettua sen verran runsaasti, että katsomista piisaa talven aikana :)

   Poista
 2. Tänään on kyllä niin pimeä päivä, että hyi ! Samoja ohjelmia katselen minäkin ja samaa tuumailin Vain Elämää sarjan aluksi. Nyt sitä on tapitettu ja muutama tippakin tirautettu joka kerta. Se on yksi parhaista ellei paras tv-ohjelma.
  Emmerdalea olen seurannut yli 10 vuotta. Kauankohan sitä on oikein jo tullut ?
  Nyt aion mennä rapsuttelemaan viimeisiä lehtiä pihalle ennenkuin tulee täysin pimeä. Hyvää alkanutta viikkoa pimeydestä huolimatta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, sama täällä: muutama tippa pitää tirauttaa joka katselukerta:) Mukava keli nyt on rapsutella, täälläkin lämmintä kymmenkunta astetta. Mukavaa viikkoa Sinullekin!

   Poista
 3. Ihania kuvia, jota näin pimeässä katsoo jo haikeana. Tänä kesänä älysin minäkin ottaa ylimääräisiä kuvia, joten talvella on uusiakin kesäkuvia katsottavaksi.

  VastaaPoista
 4. Kiitos:) Kuvia ei ole koskaan liikaa, niitä kun niin mukava katsella, ja vaikkapa tehdä uusia suunnitelmia kuvien pohjalta.

  VastaaPoista
 5. Jänisverkot, hyvä kun muistutit, pitääkin mennä virittelemään ne sulanmaan aikaan. Eikös olekin mukava katsella kesäkuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettimartta, minä olen kantapään kautta oppinut, että verkot kantsii viritellä mieluummin lämpöisellä kelillä kuin sormet kohmeessa pakkasessa:) Kyllä kesäkuvat ovat pimeään vuodenaikaan ihania!

   Poista
 6. Ihanan rehevää sun puutarhassa <3 Voi että mä vihaan tätä talviaikaan siirtymistä,kun tosiaan ilta pimenee nyt vieläkin aikaisemmin. Tämmöiselle aamuntorkulle ei oo mitään hyötyä kellon siirtelystä, illasta kylläkin tarvis sen ylimääräisen tehokkaan työskentelytunnin. No,onneks on otsalamput :) Kynttilöitä on tullut poltettua jo kovasti,mutta kutimeen en oo vielä ehtinyt tarttua. Milloinkahan nuo tv-ohjelmista päättävät tahot älyävät, että puutarhaohjelmia pitäis todellakin näyttää syksyllä ja talvella eikä kesällä...!!! Tunnelmallisia syysiltoja ja nautinnollisia vaelluksia kesäkuvien parissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiina:) Minä tunnustaudun myös aamuntorkuksi, eikä nämä iltavuorot (kuten eilen ja tänään) haittaa, kun saa vötkistellä kotona yöpaitasillaan vähän pitempään. Se on totta, että puutarhaohjelmat tulevat kesäaikaan, eikä niitä silloin totisesti ennätä seuraamaan:)

   Poista
 7. Jänisverkot pitäisi meilläkin laittaa. Viime viikolla haravoin mielstäni viimeisen kerran, mutta viime öinen myrsky on levittänyt nurtsin ja tienoon täyteen lehtiä. Onpas ainakin ulkoiluun ihan pätevä syy. Upean runsaita nuo puutarhakuvasi. Noita kyllä katselee mielikseen ja unelmoi tulevasta kesästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, between! Meille ei myrskyä onneksi tullutkaan, varoituksista huolimatta. Joissakin pensaissa vielä lehdet roikkuu sitkeästi:)

   Poista
 8. Jänisverkot on meillä laitettu jo liki kuukausi sitten ja siltikin ehdittiin yksi pensas syödä! Heinäpelloilla ja nurmikolla olisi kyllä syömistä riittänyt, mutta suklaakirsikka kai oli parempaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi! Tuota suklaakirsikkaa olen joskus mielinyt omalle pihallekin, mutten ole vielä keksinyt sille paikkaa. Minulla tuppaa jäämään aina vähän viime tinkaan kaikki :)

   Poista