Kesä

Kesä

Havuja

5.11.2013

Märkää ja pimeää. Entinen kollega sanoisi, että on kaksi pimeää vastakkain. Kyllä marraskuu olisi ankeaa aikaa, ellei olisi tietoa joulun lähestymisestä! Minusta on mukavaa seurata, kun pikkuhiljaa ilmestyy jouluvaloja ja lyhtyjä kyläläisten pihoihin tuomaan iloa ja valoa synkeyteen.

Minäkin virittelin jo Pyhäinpäivänä ensimmäisen pienen valosarjan kuistille. Katkoin ensin takarajan kummituskuusista pisimpiä oksia. Niistä sain materiaalia kuistin koristeluun. Olisin voinut askarrella perinteisen havukranssin ulko-oveen, mutten vieläkään ole hennonnut lyödä naulan naulaa suht uuteen oveen. Kranssin sijasta punoinkin sitten  havupötkylän oven viereiselle kapealle puiselle kaistaleelle, jossa jo oli valmiiksi naulakin. Koristeeksi tälläsin puisen tervetuloa-kyltin ja kimaltelevan ohuen nauhan. Vaihdan sitten adventtina jouluisempaan asuun.

Pöydälle sommittelin havunoksista ja vanhasta pajukorista asetelman, johon laitoin pienen valosarjan. Tuo mukavasti lämmintä valoa kuistille. Toiselle pöydälle rustasin myös pelkistetyn havunoksakoristelun, somisteeksi vuosia sitten ompelemani pehmosydämen. 16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Marjaana! ja oli tosi kiva värkätä:)

   Poista
 2. Näkyy olevan taito hyppysissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, mama! Olen koko ikäni tykännyt värkätä kaikenlaista, nykyään ehkä vähemmän kuin nuorempana. Mutta näin joulun alla vanhakin innostuu:)

   Poista
 3. Upeita!
  Kiitos inspiraatiosta. Kyllä kannattee lueskella blogeja ja kerätä ideoita talteen. Nuo havut ovat upeita ja valojen kanssa etenkin.
  Jos ehdit, käy laittamassa postauksesta linkki talvivalo-listaan joka löytyy blogistani =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Karolina. Uusia ideoita aina kaipailee, ja joskus harvoin omaan päähänkin joku ajatus napsahtaa. Täytyy käydä katsastamassa tuo linkkijuttu.

   Poista
 4. Havut ovat ihan ehdottomia asetelmissa, varsinkin tähän vuodenaikaan. Kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan, ja aivan ilmaista materiaalia vielä :)

   Poista
 5. Havupötkylä on ihana!
  Täälläkin on askarreltu ja valoja laiteltu terasseille. On niin pimeää ja synkkää, kivaa laitella tunnelmavaloja sinne, tänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eeviregina. Samoja puuhia siis meillä ollut:) Juuri nyt pimeimpään aikaan nuo pienet valojutut ovat ihan parhaimmillaan ja piristävät mukavasti.

   Poista
 6. Kiitos kun linkitit <3 Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Kauniita! Minäkin haluan aina laittaa valoja pimeyteen jo reilusti ennen joulua. Nythän ne ovat eniten tarpeen, tuottamassa valoa pimeyteen ja sydämeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, olen ihan samaa mieltä. Nyt ne valot tosiaan ovat paikallaan antamassa iloa ja valoa tämän pimeyden ja synkkyyden keskellä:)

   Poista