Kesä

Kesä

Kaksi puuta

Tiistaina, 19.11.2013

Tässä mietin, että mihinkähän meikäläisen aika oikein menee, kun ei ennätä olevinaan edes blogia päivittää. Tai sitten on käynyt vanhemmiten vaan niin hitaaksi, että samat hommat vievät enemmän aikaa kuin ennen. Toisaalta tällainen pimeys ja märkyys väsyttävätkin, ettei aina ole oikein innostusta ja inspiraatiota mihinkään ylimääräiseen. Pakolliset kotihommat töiden jälkeen, ja lösähdys sohvannurkkaan töllön ääreen.
 
Eino-myrsky pyyhkäisi sunnuntaina voimalla pitäjämme yli. Meillä kirkonkylällä ei ollut sähkökatkoksia, mutta sivukylillä sitäkin enemmän. Vanhemmiltani katkesi sähkö sunnuntaina aamupäivällä ja palasi vasta seuraavan päivän iltapäivällä. Sähkölämmitteisessä talossa alkoi kylmä jo tulla, onneksi pääsivät huonosti nukutun yön jälkeen vanhemman sisareni luo lämmittelemään ja kahville.
 
Minä jätin tapani mukaan omppupuiden verkottamisen taas kerran viime tippaan. Sunnuntaina sain viimeinkin homman tehtyä, ennenkuin pakkaset ja lumi tulevat.  Siinä kaameassa tuulessa ja myräkässä pyörittelin tukka pöllyten verkot kolmen omenapuun ympärille, varuiksi verkotin myös viime kesänä istutetun Tuurenpihlajan.
 
Kiertelin pihalla hyvän tovin katsastamassa paikkoja. Vehreät havut erottuvat taas edukseen ruskean seasta. Aiemmin syksyllä istutin takapihan penkin reunaan kaksi rungollista pallotuijaa, jotka kasvoivat viime kesänä ruukuissa. Ne nähdessäni alkoi jostakin kumman syystä mielessä  soimaan heti Juha Tapion laulu "kaksi vanhaa puuta" :)
 
 

 
 
 
 
 
 
 

8 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat ja heti alkoi tehdä mieli noita runkopallotuijia. Olen tosin muutaman tavallisen 'Brabant' tuijan muotoillut pihallamme pallon muotoon. Täällä meillä ei "EINO" onneksi saanut tuhoa aikaan.

  VastaaPoista
 2. Mun käsittääkseni nuo pallukkatuijat onkin brabanteja, jotka on muotoiltu runkomallisiksi. Eli ihan saman asian ajavat itse saksitut. Runkomallisia ei kovin usein meillä päin ole näkynyt puutarhamyymälöissä myynnissä. Itskein haluaisin niitä lisää ja toivon hartaasti niiden menestyvän hengissä talven yli:)

  VastaaPoista
 3. Taitaa tämä harmaa sää saada kaikki ihmiset sykertymään sohvannurkkaan. Ehkä aikaansaamattomuuden tarkoituksena on saada ihminen pakosti ottamaan rauhallisemmin. Jaksaa sitten ensi kesänä taas puurtaa pihassa.
  Kauniin tuuheat istutukset, havut kruunaavat kokonaisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, olen ajatellut vähän samalla lailla, että nyt on tosiaan tarkoitus lepäillä ja keräillä voimia tulevaan kevääseen:)

   Poista
 4. Onneksi on tullut istutettua joitain havuja, että saa hiukan vehreyttä tähän syksyn harmauteen. Talvella ne ovat tosi kauniita valkoista lunta vasten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen lisännyt viime kesinä havukasveja. Ovat tosiaan nättejä talvella, mutta kesälläkin luovat kukkarunsauden ja värikkyyden keskelle harmoniaa ja rauhallisuutta:)

   Poista
 5. Voi miten kauniita kuunliljoja ja havuja, ihanan näköistä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Seija:) Kuunliljat ovatkin lemppareitani.

  VastaaPoista