Kesä

Kesä

Näkikö kukaan?

Torstaina, 12.12.2013

Suojakeli, ja varsinkin sen päälle tuleva pakkanen, tekevät kadut ja tiet liukkaiksi. Liukasta oli tänä aamunakin kävellä kepsutella, vaikka mittari oli plussan puolella. Miesväki jäi vielä nukkumaan, kun ennen seitsemää läksin jalkaisin työmaalle. Meiltä lähdettäessä on heti jyrkkä alamäki, ja vaikka kuinka yritin varovasti askeltaa, lähtivät jalat alta yhdessä hujauksessa.
 
Merkillisten akrobaattisten liikkeiden ja jokusen nopean, hyvässä etunojasukelluksessa tehdyn juoksuaskeleen jälkeen pääsin kuitenkin tasapainoon ja takaisin tolpilleni. Toisessa kädessä ollut työkassi teki volttia ja salaattieväskin tuli uudelleen sekoitetuksi. Onneksi kassin vetoketju oli kiinni.
 
Siinä sitten myssyä silmiltä nostaessani ensimmäinen ajatus oli, näkikö kukaan? Hätäinen silmäys tyhjälle tielle, ei ketään, Luojan kiitos! Mikä ihme kaatumisessa ja liukastelussa on niin noloa? Vaikka kuinka sattuisi nilkkaan, tai polvi olisi ruvella ja housunkangas veressä ja revennyt, pitää vaan jatkaa pää pystyssä selkä suorana matkaa, että eihän tässä kuinkaan käynyt.
 
Loppumatka sujui kommelluksitta, kun kuljin jalkatien lumenpuoleista reunaa ja oikein iskin kengänkorkoa lumeen. Töissä piti voimistella ja venytellä niskoja ja hartioita, kun kummasti varovainen kulku jännitti myös kropan yläosaa.
 
Liikkukaahan varovasti!
 
 

11 kommenttia:

 1. On kokemusta että aina kun joku näkee ,he rupea nauramaan -ehkä siksi on tullut herkäksi ja katsoo ympärille ... ettei kukaan näkee , mut hyvin meni kuitenkin vaikka voi mennä huonompikin .. minulla tuli silmistäni taivaantähtiä ja muuta kun kaatuin päälleeni.. aia- aia oli aikaa kipeää hyvä etten tullut hulluksi .. tai tulin, en tiedä itse ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kun unohdit lisää että kaunis ovikranssisi...

   Poista
  2. Nata, vahingonilo - paras ilo? Eipä totta tosiaan naurata, jos sattuu. Pään iskeytyminen jäätikköön ollut monelle kohtalokasta.

   Poista
 2. Reaktio kaatumiseen on juuri kuvatunlainen. Onneksi et loukannut pahemmin. Minä hankin mieheni ohella kengän päälle sujautettavat liukuesteet kenkiin viime talvena. Ne on helppo sujauttaa kengän päälle ja nastat pohjassa pitävät melko hyvin liukkaalla. Onpahan vähän turvallisempaa kulkea. Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, olet järkevä ihminen:) Minä olen kyllä myös ajatellut joskus hankkivani liukuesteet, mutten ole vielä saanut aikaiseksi.

   Poista
 3. Niinpä, mikähän siitä kaatumisesta tekeekin muka nolostuttavan. Hoh hoh hoijaa. Onneksi sua ei sattunut ja salaatti oli varmasti hyvää hyvin sekoitettunakin.

  Meillä samanlaiset kaljamat. Eilen piti kävellä pellolla, kun tiellä ei pysytty pystyssä. Hirvee myrsky jyrynny koko yön, saas nähdä päästäänkö tänään koirien kanssa kunnolla lenkille.

  Kaunis kukka, olisko joulukaktus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettimartta, täälläkin tuuli ollut voimakas varsinkin aamuyöllä. Tuo kukkakuva on joku kesäkukka, begonia bon fire tms). Oli vaan niin joulunpunainen, että tuli laitettua tuohon, kun en muutakaan kuvaa keksinyt:)

   Poista
  2. Onneksi ei tosiaan sattunut pahempaa, vaikka saattaa olla, että niskan kolotuksia ilmenee vasta myöhemmin. Ja se reaktio, just noin se menee ja menisi minullakin!

   Poista
  3. Riitta, niimpä! Äkkiliikkeistä tulee helposti venähdyksiä ja nitkahduksia. Tänään on vielä jäisempää ja liukkaampaa, oltava tosi tosi varovainen:)

   Poista
 4. Onneksi et satuttanut itseäsi. Minä kaaduin pari viikkoa sitten ja vieläkin jomottaa selkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei onneksi sattunut. No voi, toivottavasti saat selkäsi kuntoon. Nytkin on tosi jäistä ja liukasta. Hyvä, että uskaltaa roskiksen viedä jätekatokseen. Meillä ei talkkari ole hiekottanut :)

   Poista