Kesä

Kesä

Uuni kuumana

Lauantaina, 14.12.2013

No huh, juuri kun  istahdin koneen ääreen, alkoi palovaroitin ujeltaa.  Kaamea ääni, mikä tietysti pitääkin olla, että siihen havahtuu. Korvissa soi vieläkin. Uuni on ollut kuumana koko päivän ja kun otin viimeisenä paistamani pikku pitsat uunista, hulahti uunista kuumaa ilmaa sen verran, että palovaroitin siitä hermostui. Ovi äkkiä auki ja sisään virrannut pakkasilma taltutti ujelluksen. Varoitin on ehkä vähän huonossa paikassa, kun aika usein pärähtää samasta syystä huutamaan. 

Ensin paistoin perunamuusin jämistä perunarieskoja, sitten pari pellillistä joulutorttuja ja pipareita, ja viimeisenä iltapalaksi pieniä kinkkupitsoja. Ajattelin, josko pipareiden paisto ja tuoksu toisi edes vähäsen joulufiilistä, kun tuntuu nyt olevan hiukan hakusessa. Jospa se pikkuhiljaa löytyisi.

Jälkikasvu nukkuu  vielä, ei herännyt edes ujellukseen. Nukkuu pois ajoväsymystään, kun sai eilen ajokortin ja ajeli  aamuyön pikkutunneille asti pitkin naapuripitäjiä. Minä en tietysti osannut nukkua, ennenkuin poika ja auto olivat turvallisesti kotipihassa. 

Minä keitän nyt hyvät päiväkahvit ja koemaistan paistoksia. Oikein mukavaa viikonloppua!
16 kommenttia:

 1. Herkullisen näköisiä, nam!

  Ja jälkikasvulle onnittelut ajokortista!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäpä välitän onnittelut:) Renusta ei näe enää kuin perävalot.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Makukin oli ihan ok:) Aion tehdä vielä ensi viikolla sillä sinun ohjeella niitä puolikuutorttuja, nämä tortut menevät äidilleni.

   Poista
 3. Herkullisen näköisiä ovat. Minäkin paista usein perunarieskoja, kun on vielä omia perunoita jäljellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emilie, meillä mies tykkää näistä rieskoista ihan älyttömästi ja pyytää niitä aina tekemään. Harvoin vaan jää tarpeeksi muusia tähteeksi:)

   Poista
 4. Tosi herkullisen näköiset leipomukset. Arvaa vain miten aikoinaan odottelin omia poikiani kotiin viikonloppuisin heidän saatuaan tuoreet ajokortit. Uni oli levotonta siihen saakka, kunnes palasivat takaisin kotiin. Oikein hyvää kolmatta adventtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, äidin huolet eivät lopu kai koskaan, vaikka lapset olisivatkin jo aikuisia :)

   Poista
 5. Ai jai, kun sulla on mahoton määrä herkkuja. Oikein vesi herahti kielelle. Pipareita leivon vasta pari päivää ennen aattoa, kun ne ei tahdo muuten säilyä meillä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettimartta, minä laitan osan tarjolle heti, ja loput jemma-nimiseen paikkaan:)

   Poista
 6. Oletpa ollutkin ahkerana. Ei ihme, että uuni pölläytti ylimääräiset lämmöt kattoa kohti. Meillä oli ennen toinen palovaroitin kodinhoitohuoneessa ja harva se kerta poikien lämmittäessä saunaa ja jättäessä oven auki, varoitin alkoi kiljua. Se oli pakko siirtää, sillä aina tuo palovaroittimen huutaminen sai sydämen syrjähtämään paikoiltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, kyllä tosiaan sydän tekee pari ylimääräistä volttia, kun se pärähtää kiljumaan. Vähän turhan herkästi ottaa käryt ja lämmön, vaikka on eteisessä, eikä keittiössä.

   Poista
 7. Olet sinä melkoinen jauhopeukalo,!

  Oikein Hyvää Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta

  Ter. Tikkitakki ja ajomiea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitoksia :) Oikein mukavaa joulunaikaa sekä onnellista uutta Vihervuotta myös teille! Terveiset ajomiehelle:)

   Poista