Kesä

Kesä

Vihertävää joulua

Maanantaina, 23.12.2013

Aatonaatto ja Sennin-päivä. Onnea eteläiseen Suomeen rakkaalle kummitytölle! Joulukiireet on hyvällä mallilla, eli kaikki listalla ollut on tehtynä. Takapakkia tuli perunalaatikoiden kanssa. Tein entiseltä kollegalta saadun ohjeen mukaan, kuten kymmeninä jouluina ennenkin. Kaikki näytti hyvältä siihen asti, kun otin laatikot pois uunista. Vuokien sisältö oli aika litkua, suorastaan vellimäistä. Täytynee sekoittaa joukkoon vähän vaikka vehnäjauhoja ja laittaa aattona uudestaan uuniin. 

Sensijaan porkkanalaatikot onnistuivat niin hyvin, että tein toisenkin satsin. Isäntä söisi sitä vaikka kuinka. Tein myös joulutorttuja Riitanpuutarha-blogista napatun ohjeen mukaan. Kyllä tuli mahtavan hyviä, isäntää piti jo toppuutella, että jäisi jouluksikin.

Tänään tein kierroksen vesisateessa ympäri pihan. Hämmästyksekseni kasvilavassa vihersi terhakka persiljapuska, samon salvia ja timjami näyttivät voivan hyvin. On tämä erikoista, tässähän alkaa jo uskoa siihen paljonpuhuttuun ilmastomuutokseen. 

Nyt lähden kaivelemaan joulukuusen varaston perältä, tuon sen suihkun kautta sisälle ja koristelen sitten illemmalla.
8 kommenttia:

 1. Vettä sataa ja lotisee. Vaihteeksi tällainen joulusää, mutta ei anneta sen liikaa häiritä. Lämpimät jouluntoivotukset sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between, oikein mukavaa joulunaikaa sinullekin!

   Poista
 2. ihanaa...omat persiljat jouluna! Meidän lumet näyttää myös sulavan pois, vettä sataa ja on niin hämärää.. Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
 3. Oikein hyvää ja tunnelmallista joulua sinulle.

  VastaaPoista
 4. Hyvää joulua teille kaikille! Tästä lumettomuudesta oli se hyöty, että meillä avautuvat pian viimejouluisen jouluruusun nuput! Normaalitalvena se olisikin lumen alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää joulua myös teille:) Ajatella, että puutarhassa joku kasvi kukkii jouluna! On se ihmeellistä.

   Poista