Kesä

Kesä

Let it snow

Lauantaina, 18.1.2014

Pirtsakkaa pakkaspäivää! Minäkin olen nyt pirteänä, kun heräsin juuri tunnin päiväunilta. Viikkosiivous pyykkiruljansseineen ja ruoanlaittoineen verotti voimia, ja sohva viltteineen suorastaan kutsui heittäytymään selälleen vähäksi aikaa. Herättyä piti keittää päiväkahvit, että pääsi taas vauhtiin:)

Pakkaskelit jatkuvat, ja nyt harmittaa arimpien kasvien vuoksi, kun meillä ei ole kunnollista suojaavaa lumipeitettä. Jonkinlainen valkea kuurakerros peittää tienoita, muttei siitä ole lämmikkeeksi. Arimmat kasvit, kuten kärhöt ja jalostetut ruusut ovat ainakin vaarassa paleltua hengiltä. Nyt saisi kyllä sataa ainakin semmoiset kolmisenkymmentä senttiä   lämmikettä kasvien päälle. Saattaapa vesi- ja viemäriputketkin olla vaarassa jäätyä kohtapuoliin.

Vähän huvittavaakin tässä lumettomuudessa on. Meidän isäntä osti nimittäin lumilingon syksyllä, ettei tarvitse kolalla työnnellä, ja nyt sitä lunta ei sitten tule kiusallakaan. Ei ole päässyt edes koekäyttämään koko vehjettä, mutta ehkä sitäkin vielä tarvitaan ennen kevättä.

8 kommenttia:

 1. Kaunista tuo pieni lumipeite kuitenkin on! Meilläkin on naureskeltu samaa vaivaa. Siinä missä sisäinen kerttuseni hohottaa onnesta ja valostuvista päivistä, ulkoinen Perhoni voivottelee lumen puutetta. Miten käy kasvien? Onpahan meillä puutarhabloggareilla, mitä valittaa ensi kesänä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on jotakin valkoista, ja tuo valon lisääntyminen on kyllä ihanaa! Miehen kanssa muuten tuumattiin, josko kotiloille olisi kohtalokasta tällainen pakkaskeli lumettomassa maassa.

   Poista
 2. Lisää saisi lunta tosiaan sadella kasvien suojaksi. Kiva tosin,että edes vähän on lunta ja kuuraa,että ei ole niin kammottavan pimeää kuin parina aikaisempana kuukautena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, tuo on kyllä totta, että mukavasti valkoinen peite tuo valoisuutta, ja huomasinpa eilen, miten päivä on jo mukavasti pidentynyt joulusta:)

   Poista
  2. Heh heh, vai ei voinut edes koekäyttää! Toivottavasti lunta tulee ennen kuin takuu loppuu... No, kyllä meilläkin lunta kaivataan. Alkaa jo pelottaa uuden vesiputken kohtalo!

   Poista
 3. Riitta, niinpä, onneksi on edes kahden vuoden takuu. Että jos ei tänä, niin ensi talvena sitten:) Vesi- ja viemäriputket ovat kyllä suuressa vaarassa jäätyä monessakin paikassa. Varsinkin sitten kun alkaa pakkanen lauhtumaan, tulee putkimiehillä riittämään töitä.

  VastaaPoista
 4. Tuossa aiemmin mainitsit kotiloiden kohtalon. Kahtena lumisena talvena puhuttiin, että lumi suojaa niin perhoset, kimalaiset, hyttyset kuin tuhohyönteiset (kotiloita en muista mainitun). Lentääköhän keväällä vähemmän hyönteisiä?

  VastaaPoista
 5. Enpä osaa sanoa lentävien ötököiden kohtalosta. Kotiloista olen lukenut, että kun maa syksyllä jäätyy, kannattaisi mullan pintaa harata, jolloin maahan kaivautuneet kotilot olisivat pakkasen armoilla ja menehtyisivät. Elän toivossa :)

  VastaaPoista