Kesä

Kesä

Patalappuja

Sunnuntaina, 26.1.2014

Pakkanen lauhtui, nyt ihan siedettävät lukemat mittarissa. Viikonloppu on silti mennyt pitkälti sisätiloissa touhuten. Viikolla ei töiden päälle jaksa pahemmin siivota, joten lauantaisin on sitten paljon kaikenlaista kotiaskarta. Perjantai-iltana tuli vähän ulkoiltuakin, kun kävimme mökillä pitkästä aikaa tarkastamassa paikat. Eipä ole aikaisemmin autolla päässyt talviaikaan pihaan asti ilman aurausapua.

Totesin jo joulun aikaan leipoessani, että huushollissa olisi tarvetta uusille patalapuille. Eilen innostuin kaivelemaan jämätilkkuja, hain paikallisesta tekstiilikaupasta pannulappuvanua, ja otin vanhan rakkaan Evan esille. 

Patalappuja on nyt sitten vähäksi aikaa,. 8 kipaletta surauttelin, kun alkuun pääsin. Osan vien mökille ja grillikatoksessakin niitä tarvitaan.

Mukavaa alkavaa viikkoa! Niin ja tervetuloa mukaan uudet lukijat:)


18 kommenttia:

 1. Kauniita patalappuja. Meinaatko mennä myymään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en kehtaisi myymään mennä. Vaikka isäntäkin kyllä niin luuli :) Käsiala kelpaa kyllä itselle, mutten muille antaisi.

   Poista
 2. On kivat laput! Ihan aattelin samaa ruveta tekemään,ainakin olis tarve patalapuille. Leivin uunissa kuluvat ja nokeentuvat niin äkkiä. On oikein patalappujen tuho. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emilie, tällainen pieni ompelus on kiva, ja tulee äkkiä valmiiksi. Patalaput totta tosiaan kuluvat käytössä nopeasti, eikä niistä pesemälläkään aina saa puhtaita.

   Poista
 3. Minun pitäisi tehdä samanlainen operaatio. Aina,kun tekee uuniruokaa,niin mielessä käy ajatus risaisia patakintaita käyttessä,että voisihan sitä ihan itsekin väsätä muutaman patalapun ja sitten se on taas pois mielestä,kun saa pantua kintaat takaisin laatikkoon.Pitäis varmasti ottaa ne tuohon näkyville,niin pysyisi ajatus mielessä tekoihin asti :)

  Oikein nätit laput sait aikaiseksi. Meinaatko malttaa käyttää niitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kyllä näitä hennoo käyttää! Kintaita en ole tottunut käyttämään, kun ne mitä mulla on, on niin isoja, että putoavat käsistä ja ovat kömpelöitä käyttää. Tosin ehkäisisivät pieniä palovammoja, joita meikäläisellä aika helposti tulee:)

   Poista
 4. Hienoja tulikin. Täytyis tehdä sama perässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mustakissa:) Käsillä tekeminen on niin terapeuttista ja rentouttavaa, varsinkin, kun työ valmistuu nopsaan.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunu Vuokko:) Kankaanjämistä sopivaa puuhastelua ja tarpeellistakin:)

   Poista
 6. Pirtsakoita patalappusia! Taas luistaa mukavasti keittiöhommat....vähän aikaa ainakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, maatuska! Onpahan ainakin mukavampi tarttua uuteen ja puhtaaseen patalappuun, kuin moneen kertaan kastikkeessa uineeseen...

   Poista
 7. Hienot laput. Se on kumma, miten patalaput ja patakintaat aina ovat vähissä. Kulutustavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulevi, niinpä! Minulla ainakin sottaantuu ja kuluu tosi äkkiä. Tervetuloa blogini seuraajaksi:)

   Poista
 8. Patalappuja tarvitsee päivittäin. Käytössä ne nuhraantuvat eivätkä aina pesemälläkään tule puhtaaksi (meillä kaasuliesi). Kun alkaa tekemään, kannattaa tehdä sarjatuotannolla. Kauniita noista tuli. Varmaankin hyvän mielen sait samalla.

  VastaaPoista
 9. Irene, minusta on tosiaan kiva tehdä pieniä käsitöitä. Ja aina parempi, jos tulee ihan tarpeeseen :)

  VastaaPoista
 10. Ihanaa, kun jaksat värkkäillä! Pitäisi ottaa opiksi, ettei taidot ruostu:) Hei, blogissani on jotain sinulle, ole hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Anski! Täytyypä käydä kurkkaamassa:)

   Poista