Kesä

Kesä

Talven tuntua

Sunnuntaina, 12.1.2014

Kuluvan vuoden ensimmäinen postaus venähti vähän pitkälle. Vuosi alkoi meidän perheessä sairastelulla, kun flunssa-aalto iski ensin jälkikasvuun, sitten meihin vanhempiin. Minulla tuntuu pöpö jääneen poskionteloon. Lääkärille en saanut aikaa, mutta sain kuitenkin Cirrus-reseptin nenän tukkoisuutta lievittämään. Toivotaan, että paranisi omia aikojaan.

Märkä keli vaihtui pakkasiin ja hentoiseen lumisateeseen. Äkistään tuntuu tosi kylmältä, kun vielä viima puhaltelee. Sisällä poltellaan edelleen kynttilöitä ja tuikkuja, mutta ulkoa sammutin jouluvalot.

Eilen ajelin nuoremman sisareni luona kyläilemässä. Ilta kului rattoisasti mukavassa seurassa, ja kestitys oli taas mitä parhainta. Näillä eväillä sitä jaksaa  aloittaa uuden viikon,  kiitos sinne Säykkiin :)

Posti toi perjantaina vuoden ensimmäisen siemenluettelon. Selailin kirjasta yöllä sängyssä, ja taas olisi vaikka mitä ihanuuksia tilattavana. Onneksi tilat ja kasvatusmahdollisuudet ovat rajalliset, niin ei suuria ylilyöntejä pääse tapahtumaan. Mutta luetteloa selatessa tuntui aivan kuin kevät olisi jo piirun verran lähempänä:)


Päivän kuvituksena värimintun hehkua lämmittämään koleaa päivää12 kommenttia:

 1. Komea minttu. Hankin tuollaisen puutarhaan viime kesänä ja tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään myös kovasti tästä, mahtava väriläiskä ja kukkiikin tosi pitkään.

   Poista
 2. Täällä meilläkin vihdoin hieman satoi lunta ja pakkasta on yhdeksän astetta.
  Onko väriminttusi muuten Cambridge Scarlet?
  Kun ensimmäinen siemenluettelo kolahtaa postilaatikkoon, ollaan jo viimeistään ainakin ajatuksissa keväässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, en tiedä tarkempaa nimeä, kun olen saanut jakopalana taimivaihdossa. Luulen, että se on se tavallisin ja yleisin, mitä pihoissa kasvaa. Ja leviää muuten hurjasti:)

   Poista
 3. Sen hehku lämmittääkin mukavasti!

  VastaaPoista
 4. Komeasti hehkuva minttu :)
  Kyllä siemenluetteloiden selailu tosiaan saa päässä pyörimään,jos minkämoisia suunnitelmia kevääälle ja toki tuo lähestyvä helmikuukin saa ajatukset suuntautumaan tulevaan kesään ensimmäisten siemenkylvöjen myötä.

  Kyllä tuntui tänään tottumattomalle hiukan vilpoisalta ilma,kun pakkasen päälle kävi vielä aikamoinen viima.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, viima tuntuu menevän ihan luihin ja ytimiin asti. Yhtään ylimääräistä ei kyllä nyt ulkona viitsi olla. Sataisi kunnon lumikerros kasvien suojaksi, itsellä ei kyllä olisi väliä:)

   Poista
 5. Maassa on hento lumikerros ja ulkona -12 pakkasta. Tuntuu aika oudolta, kun on tottunut pitkään ja lauhaan vesikeliin. Nyt kuitenkin näkyy myös aurinko ja se tekee hyvää mielelle.
  Siemenluettelot tipahti postilaatikkoon ja niitä nyt luetaan innolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin ihanaa, kun aurinko paistaa! On ollut niin pimeää ja synkkää, että valon lisääntyminen on kovasti tervetullutta. Siemenluettelot ja puutarhalehdet ovat nyt ihan parasta iltalukemista:)

   Poista
 6. Noin 5 cm on lunta ja pakkasta 12. Tänäänkin paistoi aurinko. Hienolta näyttää väriminttu, ihan samalta kuin minunkin. Jotain vanhaa kantaa mullakin. Viime kesänä kasvoi tosi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emilie, teillä on sitten enemmän lunta kuin meillä, mutta aurinko tosiaan paistoi tänään hienosti. Väriminttua on lilaa sävyäkin, tosin ei minulla. Ainakaan vielä:)

   Poista