Kesä

Kesä

Lomaa ja remonttia

Perjantaina, 28.2.2014

Terveisiä talvilomalta! Kovin talviselta ei ilma näytä, vähätkin lumet ovat sulaneet lähes pois. Tiet ovat sulia ja kuivia ja nurmikko on pihalla näkyvissä. monin paikoin. Maanantaina näytti lämpömittari peräti +6 astetta. Eipä olisi pakkasista kyllä enää väliksikään.

Aloitin lomani mukavasti hemmottelemalla itseäni kampaajalla. Ystävä lenkkeili meille päiväkahville, ja useampi tunti hurahti ihan huomaamatta turistessa. Tiistaina ajelin Jyväskylään Kodin Terraan hakemaan maalia ja muuta tykötarvetta. Olin nimittäin päättänyt viimeinkin toteuttaa suunnittelmani pintaremontin pojan huoneessa. Värisävyt löytyivät yllättävän helposti, ja ystävällisen ja asiantuntevan myyjän avustuksella sain tarvittavat vermeet.

Keskiviikkona alkoi urakka. Ensin maalasin puolipaneelin yläpuolisen seinän kahteen kertaan, sävynä H484 mulperi, hieman keltaiseen taittuva harmaanruskea. Poika autteli teippailussa ja kamojen siirrossa. Paneelien maalaus jäi seuraavaan päivään, kun maalipinnan piti antaa kuivua kunnolla ennen uusia teippauksia. Kova urakka oli saada sininen väri peittymään valkoisen alle, kolmeen kertaan piti vedellä. Sävynä oli F300 kamelia, kermanvalkoinen. 

Vielä on verhot sun muut aseteltava paikoilleen. Ostin jotakin pientä tarpeellista, kuten säilytyskoreja ja naulakon. Tuli otettua myös seinätarra, jota en ole vielä pojalla kelpuuttanut. Saas nähdä, mihin lopulta päätyy.


14 kommenttia:

 1. Teillä kuulostaa olevan samanlainen "loma" kuin meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, teilläkin on touhuttu:) Työpäivän päälle ei kyllä enää jaksa remonttia tehdä, joten ne jäävät sitten loma-ajoiksi.

   Poista
 2. Wow, pientä "lomapuuhaa". Tuu äkkiä töihin lepäämään sieltä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjaana, täytyy myöntää, että ihan työstä tuo kävi:) Nyt on jalat vähän kipeinä kyykistelystä ja jakkaralle nousuista...

   Poista
 3. Oletpas kivan naulakon löytänyt ja nättejä ovat nuo koritkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mama:) Naulakolle ei vielä valjennut paikka, taitaa päätyä mun omaan käyttöön, samoin kuin tuo harmaa pitsikori...

   Poista
 4. Kuulostaa kivalle, vaikka työtähän se tietää, remontoiminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatuska, nyt on hyvä mieli, kun sai homman tehtyä. Suurin ongelma on aina aloittaminen :)

   Poista
 5. Aina on kiva remontoida - tai ainakin on mukavaa kun se valmistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakissa, ihan mukavaa hommaa, kun saa seinät siistimmäksi ja muutenkin vähän vaihtelua. Suunnittelenkin jo seuraavaa kohdetta...

   Poista
 6. Tulee varmasti nättiä! Meilläkin pitäisi remppailla lasten huoneita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika tekeee tehtävänsä, ja ainakin meillä alkoi vaaleansininen näyttää pojasta jo lapselliselta. Muutenkin seinät olivat jo tuhruiset.

   Poista
 7. Aloittaminen on aina remontissa se vaikein asia. Muuhan hoituu hyvällä suunnittelulla ja työllä. Tulee varmaan kiva huone. Laitahan kuvaa tulemaan, kun kaikki on valmista.
  Hyvää alkanutta maaliskuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunu Vuokko:) Täytyy laittaa sitten, kun saadaan vähän huonekalujakin uusittua.

   Poista