Kesä

Kesä

Ihana kevätpäivä

Lauantaina, 29.3.2014

Tosi ihana aurinkoinen kevätpäivä! Pikkuisen pääsi jo ulkotöihin, ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Hieman on takapihalla vielä jäätäkin, mutta roskia ja enimpiä tuulen heittämiä risuja pystyy jo siivoamaan. Haravoinnin jätin vielä sikseen, kun kävi aika navakka tuuli.

Pyyhin kuistin pöydät ja tuolit, ja asettelin kuistille muutamia pikkunarsisseja koreihin. Kynttilälyhtyihin vaihdoin keväänvihreät kynttilät. Kuistille tuppaa meillä kerääntymään kaikenlaista sälää, vähemmän silmää miellyttävääkin. Nytkin siellä lojui lumityövälineiden lisäksi kahden auton lämmitysjohdot, pari jääkiekkomailaa sekä auton mattoja. Talvivehkeet kuskasin varastoon, toivottavasti niitä ei enää tarvita.

Päiväkahvit nautiskelin takaterassilla auringossa seuraten samalla mustarastaiden lentelyä. Muita muuttolintuja ei vielä ole meillä näkynyt. Raitis ilma alkoi ramaisemaan, ja otin pienet päivänokoset sohvalla. Kovin pitkään ei sisätiloissa kuitenkaan  malta olla tällaisella ilmalla, tästä täytyy nyt nauttia :)

Mukavaa viikonloppua!

14 kommenttia:

 1. Ihana lauantai. Mulla oli samat pihan pienet järjestelypuuhat kuin sinullakin. Nättiä viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Oli kyllä ihana auringonpaiste. Maa tosin on vielä aika lailla jäässä, mutta talventörröttäjiä ja muita roskia minäkin olen tänään keräillyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös ihan jäässä vielä maa, mutta siivottavaa piisaa syksystä pystyyn jääneissä perennan varsissa :)

   Poista
 3. Tänään oli totisesti nautinnollinen päivä. Meillä tuli tehtyä hommia potagerissa ja sohvalla sen jälkeen maistui myös nuo nokkaunet =) Tänne on mustarastaiden lisäksi rantautuneet jo kurjet, joutsenet ja ensimmäiset töyhtöhyypätkin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, teillä on jo kurkiakin! Jotenkin sitä suhtautuu vielä pienellä varauksella kevään tuloon, mutta toivottavasti ei enää lunta sataisi, ja yöpakkasetkin saisi loppua:)

   Poista
 4. Viikonloppu oli ihana - niin keväinen. Se kutsuu vähän puuhaamaan. Tai vähän enemmänkin. Pakko sitä on välillä levätä, kun innostuu vähän liikaa puuhaamaan äkkiarvaamatta ulkoilmassa. Tästä se kesäkausi taas avautuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, teillä siellä etelässä taitaa olla kevät vähän pitemmällä, mutta kyllä meilläkin on jo lähes lumetonta ja ensimmäiset leskenlehdet on bongattu tien varrelta:) Tänään tosin tuli hieman takapakki lumen muodossa, mutta sehän on aika normaalia keväisin.

   Poista
 5. Ihana viikonloppu takana ja nyt hyytävä tuuli puhaltaa ja äsken tuli lunta taivaan täydeltä, täällä eteläisessä Suomessa. Kevät se keikkuen tulevi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakissa, samoin täällä sateli lunta ja tosi jäätävä tuuli. Viikonlopuksi sentään on luvassa taas lämmintä :)

   Poista
 6. Pikkuhiljaa alkaa hiipiä kevät terassien kautta muuallekin pihapiiriin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, niinpä:) Tästä se vähitellen etenee kesää kohden. Voi kun pääsisi jo pihalle tonkimaan!

   Poista
 7. Nyt tulee taas lunta! Haravoimaan ei ole vielä päässyt! Onneksi välillä oli jo noita ihania kevätpäiviä :)

  VastaaPoista
 8. Mama, täällä satoi eilen lunta, viime yönä oli kymmenkunta astetta pakkasta. Ei oikein houkuttele pihatöihin tällä hetkellä.

  VastaaPoista