Kesä

Kesä

Pieniä siistimishommia

Tiistaina, 8.4.2014

Aurinkoinen ilma kutkutteli ulkotöihin. Haravoinnista ei tullut oikein mitään, kun tuuli pöllytti kasat heti hajalle. Sammalta lähtee taas hirveästi nurmikosta, ja tammen lehtiä löytyy vaikka miten paljon kukkapenkeistä. Etupihan pikku lätäkkö on lähellä isoa tammea, mikä ei ole ollenkaan fiksu paikka vesiaiheelle. Syksyisin lätäkkö täyttyy ruskeista lehdistä, ja niitä saa nostella haravalla pois. Nyt vesi oli vielä jäässä molemmissa altaissa. Takapihalla näyttäisi jäätä olevan pohjia myöten.

Jaloruusut näyttävät mustilta, ei mitään vihreään vivahtavaakaan näy. Pensasruusut sen sijaan näyttävät pärjänneen talvesta hyvin. Kärhöistä ei vielä tiedä sanoa mitään. Tulppaanin alkuja näkyy siellä täällä ja köynnöspinaatti puskee punaista päätään ylös mullasta. Syksyllä istutettu likusterinsyreeni näyttäisi voivan ihan hyvin, samoin Tuurenpihlaja. Vuorenkilvet ovat mustia ja rumia. Niitä pitää siistiä kunnolla, kasvattavat sitten uutta vihreää tilalle.

Maa on jäässä, ei ole kiirettä kaivelemaan vielä. Siistittävää riittää takapihalla kuitenkin, ja pensaita on nyt hyvä leikellä. Niin ja tietysti suunnitella kaikenlaista mieltä hykerryttävää:)

Ei ole vielä jäät lähteneet meiltäToivon mukaan parin kuukauden päästä näyttäisi tältä


18 kommenttia:

 1. Vielä on jäätä meilläkin, tänään oli kuitenkin iloa etupihalla, jouluruusu oli ponnistellut kukkansa jään alta, harava vielä odottaa vajan kupeella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anski, minä ostin viime syksynä jouluruusun, eikä se osoita minkäänlaisia elonmerkkejä. Se on harmi, koska jouluruusun kukka on niin kaunis.

   Poista
 2. Jäässä ollaan meidänkin pihalla, ei voi edes korjata jäisistä penkeistä viime vuotisia kuivia versoja. Voi että kun sulais joskus nuo lumet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emilie, kyllä saisi lämmetä kelit ja ainakin yöpakkaset loppua. Vesisade tekisi terää:)

   Poista
 3. Meillä ei enää ole jäätä näkyvillä ja kovasti odotellaan,että maakin sulaisi. Isäntä meinaa tehdä pienen laajennuksen pikku pihalammikkoomme ja mulla ois kaivuuhommia mielessä kukkamaiden rajaamiseksi :)
  Eipä tässä loppujen lopuksi enää pitkään mene,kun jo alkaa vihertämään kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, aikaisessahan kevät nyt on. Viime keväänä pääsin pihatöihin vasta huhtikuun lopulla.

   Poista
 4. Maa on täälläkin vielä jäässä, mutta ruusut vihertävät (onneksi tänä vuonna). Muutamat tulppaanit ja narsissit pilkistävät mullan alta, mutta viime syksynä istuttamistani kukkasipuleista ei ole vielä tietoakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinuski, hienoa, että ruususi näyttävät pärjänneen talven yli! Kyllä ne kasvit sieltä nousevat ennen pitkää, kun jaksetaan odottaa ilmojen lämpenemistä:)

   Poista
 5. On kiva päästä vertaamaan kevään etenemistä pihaan, joka on jotakuinkin samoilla kasvuvyöhykkeillä - tosin meillä taitaa tuo Päijänne vaikuttaa ilmastoon vähän voimakkaammin kuin teillä. Meillä jouluruusu availee ensimmäistä (ja ainoaa) nuppuaan, mutta muutoin maasta puskee vasta sipulien piippoja ja esikkojen lehtiä. Varjossa on vielä jäätä mutta lumet on sulaneet pois. Muutoin talvesta selviäminen vaikuttaisi samantapaiselta kuin teilläkin. Joten suurin piirtein samassa mennään!

  Perho/ Kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, mukava verrata kevään edistymisestä. Varmasti Päijänne auttaa teillä osaltaan kasviharrastajaa, taidatte olla yhtä vyöhykettä alempana. Katselin tuossa vanhoja kuvia, samaan aikaan viime vuonna oli vielä lähes metrinen hanki meillä. Mutta kyllä nyt odottaa jo kärsimättömänä pihatöihin pääsyä:)

   Poista
 6. Teillä on upea suihkulähde :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mama! Miehen oma suunnittelu ja toteutus:)

   Poista
 7. Meillä on jo niin sulaa, että kaivaminen onnistuu. Joissain varjopaikoissa maa on jäistä. Ihana puutarha, jota odottaa sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, kyllä meilläkin nyt jäät sulavat, kun satelee vettä, eikä yölläkään ollut enää pakkasta. Teillä onkin oltu jo kovasti ahkerina

   Poista
 8. Voi miten kauniita tuo teidän vesiaiheet! Haaveilen kovasti veden meditatiivisesta solinasta, mutta ehkäpä pitää odottaa tuon raisun pikkumiehen kasvamista hieman. Ihanan näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maria! Vesiallas ja pikkuiset ovat hieman hankala ja vaarallinen yhdistelmä tosiaan. Jospa sitten, kun lapset ovat isompia ja osaavat varoa. Solinaa on mukava kuunnella hellepäivänä:)

   Poista
 9. Pihalla riittääkin näin keväällä tekemistä, mutta kuinka ihanalta se tuntuukaan pitkän talven jälkeen. Täällä on tihutellut vettä koko sunnuntaipäivän, joten kyllä nyt luulisi roudan saavan kyytiä.
  Mukavia kevätpuuhasteluja upeassa puutarhassasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuhaa tosiaan riittää, mutta keväällä on niin mukavaa touhuta ulkona. Meilläkin satelee, ja se tekee hyvää luonnolle :)

   Poista