Kesä

Kesä

Pönttö pöntölle

Sunnuntaina, 27.4.2014

Viikonloppuna on saatu nauttia mahtavista kesäisistä keleistä. Mittari lähenteli jo varmaan +20 astetta, ainakin auringonpaisteessa. Siispä nopeasti pakolliset sisäsiivoukset alta pois ja äkkiä ulkotöihin. Ensin tuli hieman tyrmistynyt olo, kun tehtävää on niin paljon, ettei tiedä, mistä aloittaisi. 

Ensimmäiseksi otin ja istutin ruukkuihin Viherpeukaloilta tulleet pionin juurakot. Hämmästyttävän aikaisin tuli tuo paketti, yleensä on mennyt pitkälti toukokuun puolelle. Liljan sipulit jäivät vielä ulkovajaan odottamaan. Vaihdoin mullat verililjapuihin, joita olen kiikuttanut koko viikon sisälle ja ulos, kun on ollut yöpakkasia. Liian aikaisin taisi tulla haettua talvisuojastaan.

Kovin urakka on tyhjentää vajan seinustan yrttimaa mullasta. Aikanaan siihen tuotiin Mustankorkean multaa, mutta viime vuosina siinä ei ole kasvanut juuri salaattia kummempaa. Läpäisevästä maasta on ravinteet huuhtoutuneet hevonkuuseen. Osa laudoituksestakin on lahonnut, joten muutosta tulee tälle paikalle. Kuskasin multaa kärryillä pihan raja-alueiden kukkapenkkeihin peittämään syksyn lehtiä ja roskia. Hikihän siinä tuli ja uskokin meinasi loppua. Uskomattoman paljon mahtuu multaa pieneenkin tilaan. Kolmasosan sain vasta tyhjennettyä, mutta hyvällä alulla homma on.

Onnelan väki osasi taas yllättää iloisesti. He toivat pihapuuhun ripustettavaksi isännän nikkaroiman ja emännän tuunaaman hienon linnunpöntön. Pönttö pääsi parhaalle paikalle etupihan vanhaan tammeen. Nyt on jännittävää seurata, milloin se saa asukkaita :)
16 kommenttia:

 1. Pitäis lähtee saman puuhaan, pönttöilemään. Ei ole noin hienoja pönttöjä meillä kylläkään :)
  Huikeat tulppaanit teillä, nuo piristäis jo, meillä ei vielä ole kohtakaan punaisia tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emilie, nuo tulppaanit ovat jotakin tosi aikaista lajia, ihan pikkuruisia lyhyellä varrella. Muistelisin, että olisivat parvitulppaaneita. Muut tulppaanit vasta nostavat päitään mullasta, eikä yhdessäkään ole vielä nuppua.

   Poista
 2. Tosi hieno pönttö, kelpaa siinä uuden asukin perhettänsä hoitaa! Kauniin väriset tulppikset.

  VastaaPoista
 3. Kauniin väriset tulppaanit ja komea linnunpönttö.

  VastaaPoista
 4. Huiken hieno linnunpönttö! :)
  Voi miten kauniisti siellä jo tulppaanit kukkivat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mama! Eipä täällä vielä oikein muuta kukkivaa olekaan :)

   Poista
 5. Pönttö on kerrassaan metka tuunaus...kyllä ihmisillä on mielikuvitusta! Meilläkin pönttöjä laiteltiin (kuvia blogissani). Miehet sorvailivat porukalla niitä puupölleistä, myös isoja pönttöjä telkille. Kiva blogi sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Beate56! Kiva, kun olet löytänyt tänne blogiini :) Teillä on tehtailtu pönttöjä oikein urakalla. Uusiakin tarvitaan välillä, kun aika äkkiä menevät huonoiksi. Yhdestäkin tippui pohja talvella. Ja lintuja on sitten mukava seurata. Täytyypä käydäkin kurkkaamassa blogistasi teidän pönttöjä :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Eikös vaan olekin :) Kiva katsella ikkunastakin käsin. Ei ole vielä asukkeja ilmaantunut.

   Poista
 7. Kaunis pönttö;kelpaa sinne kesäkoti perustaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, katja! Vielä ei näy asukkaita, mutta kirjosiepot eivät kai olekaan maisemissa vielä :)

   Poista
 8. Voi kun nätti ja taiteellinen pönttö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Sisareni on innokas taiteilemaan kaikenlaista :)

   Poista