Kesä

Kesä

Marjatta loistossaan

Maanantaina, 26.5.2014

Koristeomenapuu 'Marjatta' on nyt parhaassa kukkaloistossaan. Syvänpinkit kukat täyttävät koko puun, jonka viitisen vuotta sitten sain ystäviltäni synttärilahjaksi. Se on menestynyt paikallaan tosi hyvin, ja on selvinnyt talvista vallan hyvin. Ihastelin sitä eilen useampaan otteeseen kameran läpi, mutta se ei tallennu niin upeana, mitä se oikeasti on.

Piha on vihreytynyt kuin taikaiskusta helteitten ansiosta. Eilen lähdin helteessä katselemaan Jyväskylästä lisää kesäkukkia terassia koristamaan, vaan aika huonot oli valikoimat. Hakusassa oli parikin vaaleanpunaista amppelikukkaa, petuniaa tai miljoonakelloa, vaan eipä löytynyt. Jotakin kuitenkin tarttui mukaan, ainakin koristebataattia ja irtokappaleita miljoonakelloa, sekä kanna. 

Asettelin niitä illan suussa ruukkuihin, kun rankkasade ja ukkonen yllättivät tarhurin. Mukavasti tuli vettä janoisille kasveille, ukkonenkin paukautti muutaman kerran oikein kunnolla. Sateen tauottua lähdin vielä jatkamaan hommia. Ilma tuntui raikkaalta ja hapekkaalta, ja oikein pääsi nauttimaan mullan kärräämisestä.


26 kommenttia:

 1. Marjatta on todellinen kaunotar! Aivan ihana pinkki väri noissa kukissa :)

  VastaaPoista
 2. Onpa sinulla todella kaunis koristeomenapuu. Toivottavasti se pysyy pitkään kukassa ja saat ihailla sitä useana päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, yleensä kukinta on aika nopeasti ohi, mutta täytyy nauttia vielä kun voi :)

   Poista
 3. Jaa, oliskohan minunkin koristeomenapuista toinen Marjatta. Kukat ainakin ovat kovasti samanlaisia. Tekeekö Marjatta peukalonpäänkokoisia punaisia hedelmiä, jotka eivät kelpaa edes linnuille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulevi, kuvailusi kuulostaa sopivan hyvinkin Marjattaan. Tekee tosiaan pieniä hedelmiä, enkä ole koskaan nähnyt lintujen tai oravien niitä syövän.

   Poista
 4. Aivan ihana Marjatta. On se vaan koristeomenapuu hankittava, että pääsee omassakin pihassa tuollaista kauneutta ihailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, ei muuta kuin taimikauppaan! Minäkin olen harkinnut toisen hankkimista, kun vaan keksisi paikan:)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Eikös vaan olekin! Sopisi teidän pihallenne vallan mainiosti:)

   Poista
 6. Onpas kaunis väri kukissa ! Suloinen pinkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pivi:) Väri on kyllä myös minun mieleeni!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos:) Ihmeen hyvin on pärjännyt täällä nelosvyöhykkeellä. yhtenä talvena rusakot yltyivät runkoa järsimään, muttei ollut moksiskaan:)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos, Paula:) täytyy vain toivoa, että kukkisi vielä viikonloppuna, kun on pienet juhlat meillä.

   Poista
 9. On kyllä todella kaunis ja ihana väri! Tekeekö paljon marjoja/omppuja? Minä haluaisin sellasen lajikkeen joka kukkis hulluna, mutta omput ei ois riesana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatuska, eipä ole omenat riesana tällä lajilkkeella! Tekee ihan pieniä punaisia hedelmiä, joita ei meinaa edes huomata. Jotenkin ne sitten talven aikana häviävät.

   Poista
 10. Marketta on kyllä todellakin kaunis, häikäisevä suorastaan!

  VastaaPoista
 11. Vastaukset
  1. Vuosi vuodelta enemmän kukkia, tykkään kovasti:)

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Seija, kiitos:) Minä tykkään siitä tosi paljon! Nyt tällä hetkellä sen lehdistö on kauniis punertava, vihertyy sitten loppukesällä.

   Poista