Kesä

Kesä

Pyromaanina

Sunnuntaina, 4.5.2014

Ulkotyöt ovat jääneet vähemmälle kuluneella viikolla. Ei ole ollut mielenkiintoa oikein mihinkään ryhtymiseen. Tälläkin hetkellä satelee lunta jalkarätin kokoisia hiutaleita. Lauantai-iltana  nappasin kuvan lumen keskellä kukkivista tulppaaneista. Yöt ovat olleet tosi kylmiä, piti kiikuttaa talvehtimispaikasta tuodut verililjapuut uudestaan sisätiloihin.
Eilen otin esille miehen värkkäämän "polttolaitoksen". Vanhaan peltitynnyriin mies hitsasi siirtämistä helpottamaan kottikärryn pyörät ja vastakkaiselle puolelle kolmanneksi jalaksi metalliputken. Värkissä on päällä saranoilla kääntyvät metalliset ritilät, ja alaosassa pieni pakoputken pätkä ilma-aukkona. Tässä on turvallista poltella kuivaa puutarhajätettä. Sitä olikin aikamoiset kasat, ja pikkuhiljaa vähän kerrallaan polttelin niitä takapihalla. Iloisesti paloivat kuivat risut ja perennanvarret. Ja minä haisin savulta loppuillan saunaan asti.Tänään ajattelin jatkaa vajan seinustan kasvilavan tyhjentämistä, mutta on niin sateista ja kylmän kalseaa, että mieluummin lojun viltin alla sohvassa ja lueskelen. Ennättääpä tuota tehdä myöhemminkin, kevät on vasta alussa. Perennoista ei näy vielä juurikaan mitään alkuja, sade tekee varmasti hyvää kuivalle maalle. 
21 kommenttia:

 1. Onpa kätevän roskanpolttotynnyrin miehesi saanut aikaiseksi. Tuota on kätevä liikutella ja turvallisuuskin on taattu.Olen polttanut omalla pihallani myös tynnyrissä yhden jos toisenkin roskaerän. minun tynnyrini tosin on paikallaan jököttävää mallia.
  Kylmää on täällä meilläkin ja välillä tulee rakeita ja välillä sataa, mutta onneksi aurinkokin paistaa aina välillä.
  Hyvää sunnuntain jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiots, Kruunu Vuokko:) Tynnyrissä on turvallista polttaa, kun maasto on nyt ollut niin rutikuivaa. Toivottavasti sää lämpenisi ensi viikolla, että pääsisi nauttimaan pihaelämästä.

   Poista
 2. Aika jäätävän näkönen tulppaanipenkki. Huomen aamuksi on tännekin luvattu jäätävää lumisadetta, saa nähä. Pikkasen on tänäänkin satanut, mut välillä paistoi niin ihanasti aurinko. Kerkesin penkkien reunat kantata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantaina täälläkin välillä satoi ja välillä paistoi aurinko, niin että piti takkia vähentää. Minä en ole vielä päässyt kanttailemaan, mutta jospa loppuviikosta sitten:)

   Poista
 3. Hienoilta nuo punaiset tulppaanit näyttää puhdasta valkeaa luntakin vasten. Tuo roskienpolttolaitos on tosi siisti, oon ite suunnitellut vähän samantapaista, kun on noita vanhoja tynnyreitä muutama nurkissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina, näky oli niin erikoinen, että piti kuvia ottaa! Onneksi tulppaanit eivät ole moksiskaan, vaikka on lunta ympärillä:)

   Poista
 4. Hieno keksintö tuo polttouuni! Ja kylmää on meilläkin - lunta oli eilen aamulla monta senttiä. Huh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, jospa se kaikki lumi olisi nyt tullut alas pilvistä, ja pääsisi kelit lämpenemään kesäisiksi:) Meille kertyy tuota poltettavaa kuivaa risua ja perennanvartta niin älyttömästi, että ne on saatava jotenkin pienenltä tontilta pois. Usein ollaan viety mökille juhannuskokkoon, mutta nyt polteltiin:)

   Poista
 5. Ihmeellisen sahaavia ilmoja on ollut - vuoroin kuumaa ja kylmää. Tuo pitsikuvioinen linnunpöntö on hurmaava ja polttouuni varsin käytännöllinen. Me olemme yleensä poltelleet pellolla toukokuussa, mutta nyt ei olla uskallettu, kun on ollut niin kuivaa. Tuossa pöntössä voi vaarattaa polttaa kaikenlaista kertynyttä epämääräistä kasaa pihalta.
  Mullan kärräys on raskasta hommaa ja tulosta saa odottaa pitkän ajan kuluttua. Onnea vaan siihen projektiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irene:) Mullan kärräämistä tosiaan piisaa...Paljonhan tänä keväänä on syttynyt maastopaloja varomattomasta roskien poltosta, joten varovainen saa olla.

   Poista
 6. Kätevä mies sinulla! Minäkin haluaisin tuommoisen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se on vähän semmoinen Pelle Peloton. Kun sille päälle sattuu:)

   Poista
 7. Tulppaanit näyttää upeilta lumen keskellä. Silti tuo lumi alkais jo riitteleen. Iloa iltaasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piupau! Aurinkoa ja lämpöä saisi nyt vastedes tulla, ja ehkä yöaikaan kunnon vesisadetta:)

   Poista
 8. Hei,

  Oletko kuullut Puutarhaliiton järjestämästä Avoimet puutarhat -tapahtumasta? Tutustuimme blogiisi ja mielestämme puutarhasi voisi sopia hienosti tapahtumaamme. Lisätietoja saat sivuiltamme www.avoimetpuutarhat.fi.
  Lähetämme myös mielellämme Sinulle sähköpostia, jos välität meille sähköpostiosoitteesi
  osoitteeseen bongaa.puutarha@puutarhaliitto.fi

  Ystävällisin terveisin,
  Puutarhaliitto ry / Avoimet puutarhat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ja kiitos viestistä ja kutsusta osallistua! Tapahtuma on kyllä tuttu, ja olen itse osallistunut siihen vierailemalla kauniissa puutarhoissa. Oman pihan osallistumistakin olen miettinyt, mutta täytynee vielä harkita, kun meillä ei esim. ole oikein parkkipaikkoja (kapea pihakatu) ja tänä kesänä tuo tapahtuma on jo kesäkuussa, ja minun pihani on parhaimmillaan vasta loppukesästä:)

   Poista
  2. Hei!

   Lähde ihmeessä mukaan teemapäivään! :)
   Parkkipaikoista voi kirjoittaa profiiliin huomautuksen, monella muulla on sama juttu puutarhojensa kanssa. Puutarhan ei tarvitse olla komeimmassa loistossaan, sillä vierailijat tahtovat nähdä erilaisia ja eri vaiheissa olevia puutarhoja.

   Toivottavasti näemme Sinut mukana teemapäivässä!

   Avoimet puutarhat/ Jaana

   Poista
  3. Kiitos kannustuksesta, pistetään harkintaan:)

   Poista
 9. Täälläpäin on taasen ollut aurinkoisia päiviä,mutta hirveän tuulisia ja sen vuoksi kylmän tuntuista. Kuivaakin on ollut,mutta onneksi tänään on satanut sitten oikein kunnolla. Tarpeeseen tulevat nämä tipat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sade tulee kyllä tarpeeseen, täälläkin alkoivat koivut jo vihertää ja nurmikko kasvaa ihan silmissä:)

   Poista
 10. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista