Kesä

Kesä

Vihertää

Maanantaina, 12.5.2014

Mukavasti vihertää jo puissa, ja nurmikkokin kasvaa vesisateen innoittamana. Perennat ovat nousseet maanpinnalle yksi toisensa jälkeen, mutta jaloruusuissa ei näy vielä mitään elonmerkkejä. Mukavasti näkyy myös voikukkaa ja rönsyleinikkiä pukanneen kitkijää odottamaan.

Minä olen viettänyt hiljaiseloa lähinnä peiton alla torstaista lauantaihin pienen kevätflunssan kourissa. Kuumeen laskettua jäi vielä yskä ja nuha seurakseni. Onneksi viikonloppu oli sateinen, niin ei harmittanut, vaikkei ulkotöihin päässytkään.

Perjantai-iltana päätin ruokkia perheemme paikallisen pitserian antimilla. Minulta kun ei ruokahalu näköjään katoa, vaikka kuinka sairastaisi. Miesväkikin oli vielä töissänsä, joten soitin pitsatilauksen ja lähdin asialle. Pitserian pihassa yritin sitten avata auton lukitusta auton avainlätkän sijaan kännykkällä osoittaen ja puhelun lopetusnappia painaen. Ja useamman kerran. Tuumasin, etten ihan terässä taida olla. Kerrottuani pojalle tapauksesta, sanoi hän toivoneensa, ettei kukaan kaveri olisi nähnyt:)

                                Nämä kukkivat tällä hetkellä pihassa:
valkotäpläimikkä

vuorenkilpi

scilla

pihatuomessa isot nuput

12 kommenttia:

 1. Kivasti näyttää myös kukkivan. Sade teki kyllä hyvää kasvien osalta ja nyt vain toivoisi myös auringon vierailua taivaalla ja lämpöisempiä ilmoja. Odotellaan.

  Pikaista paranemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunu Vuokko, kyllä se tästä pikkuhiljaa. Voi, kyllä saisi ilma lämmetä jo kunnolla!

   Poista
 2. Tuo valkotäpläimikkä on minulle uusi tuttavuus. Kovin kaunis on hän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mama, se on tosi kaunis kasvi varsinkin valkovihreitten lehtiensä ansiosta. Hyvä kasvi varjoisalle paikalle kukkapenkin reunaan.

   Poista
 3. Teidän pihallahan on kevät jo pitkällä. Voin kuvitella tuon itsehäpeän tunteen tuossa sekaannuksessa ;) Eli lepäämään sieltä vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pinuski! Rauhallisesti otetaan, kun on satanut koko päivän, ei pääse ulkotöihin:)

   Poista
 4. On se kyllä kiva, että on kukkia pihalla - voikukkia, leinikkejä, nokkosia, peltokortetta.... onneksi myös narsisseja, scilloja, tulppaaneja ja vuorenkilpiä ja paljon muuta vielä tulossakin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakissa, kohta putkahtelee vauhdilla kukka toisensa perään:) Nokkoset ja vuohenputkethan ovat nykyään ihan muotivihanneksia - hyvä kun niitä löytyy omalta tontila :)

   Poista
 5. Heh,kyllä sitä saattaa hiukan flunssasumussa erehtyä kapistuksista :)

  Kivasti nyt saanut luonto kaipaamaansa sadetta;kunhan ei sitten koko loppu kuukautta kuitenkaan sataisi.

  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja! Tunnustan, että minulle tuppaa kyllä sattumaan kaikenlaista ihan terveenäkin... Ensi viikolle taidettiin lupailla jo yli kahdenkymmenen asteen lämpötiloja, toivottavasti pitää paikkaansa:)

   Poista
 6. Nyt tuntuukin kevätflunssaa olevan yhdellä ja toisella. Toivottavasti paranet pian. Nuorilla on toisinaan kestämistä meidän aikuisten seurassa. Sano pojalle ensi kerralla, että sinulla on nykyisin kaikki yhden vekottimen takana.
  Kauniita kukkijoita, lämpöäkin on luvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, just aattelinkin, ettei ihan mahdotontakaan sellainen monitoimivehje:)

   Poista