Kesä

Kesä

Kanta-Hämeessä

Maanantaina, 30.6.2014

Kesäloma, mikä ihana sana! Ja se on nyt ja tässä, viisi viikkoa eteenpäin ilman aikatauluja tai suunnitelmia. Saa mennä, minne nokka näyttää. Tai olla menemättä minnekään, jos siltä tuntuu. Sateinen ja viileä keli ei haittaa ainakaan vielä tässä vaiheessa. Sain huushollin siivottua heti kättelyssä, pullaakin tuli leivottua pari pellillistä, jos vaikka tulisi kahviseuraa.

Eilen oli Avoimet puutarhat -tapahtuma. Minä hyppäsin Onnelaisten auton takapenkille, ja jo aamusta suuntasimme auton nokan kohti Kanta-Hämettä. Matkan kohteena oli Sirpa Mikkolan ja miehensä  puutarha Hattulassa. Kuvia tästä puutarhasta olen nähnyt netissä sekä alan lehdissä. Paikan päällä näki, miten suurta alaa siellä oikeasti hoidetaan. Sateen tihkussa kiertelimme  polkuja kaarisiltoineen puistomaisella pihalla. Talon isännän mukaan puutarhassa on mm. eri puulajeja kolmisensataa kappaletta! Lisänä rehevät perennat ja pensaat, istuinryhmät, patsaat ja muut koristeet. Ihana piha!

Hämeenlinnassa katselimme turhaan lounaspaikkaa. Suurehko kaupunki, muttei ruokaravintolaa sitten missään! Luovutimme ja ajoimme seuraavalle Abc:lle, missä kurnivat vatsat saivat täytettä. Hauholla kävimme katsastamassa hienosti säilyneen ja kunnostetun vanhan tunnelmallisen kylänraitin. Raitti oli niin kapea, että auton tullessa vastaan, piti pysähtyä sopivaan kohtaan ohitusta varten. 

Päiväkahville ajeltiin tuttuun paikkaan, Kangasalan Marjamäen pajutilalle. Harmiksemme paikka olikin kiinni, ja lopettamassa muutenkin toimintaansa. Voi surku! Portinpielen ohjeiden mukaan ajoimme Tampereelle, minne olivat perustaneet kahvilan Lapinniemen kylpylän alueelle. 

Näin tuli ensimmäinen lomareissu tehtyä ja käytyä monella ennenkäymättömällä paikkakunnalla. Kiitokset mukavasta päivästä ja turvallisesta kyydistä, sekä tietysti hyvästä seurasta Onnelaan! 


Kotipihalla Norjanruusu 'Hurdal' on aukaissut ensimmäiset kukkansa. Nuppuja on tosi paljon. Tämä on ihana!
9 kommenttia:

 1. Upea ruusu. Jossain toisessakin blogissa näin tuon saman ja heti rupesin hinkumaan itsellekin sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulevi, se on kyllä minun ruusuistani ollut mieleisin! Siitä saisi vähän köynnösruusun oloisen,jos sitoisi nuo pitkät kaartuvat varret johonkin kaareen. Hyvin on kestänyt täällä nelosvyöhykkeellä talvet. suosittelen:)

   Poista
 2. Heh, kirjoitin vähän aikaa sitten norjanruususta blogissani ja käytiin kanssa eilen tutustumassa Mikkolan puutarhaan. Kannatti käydä, vaikka vettä tulikin. Hieno kokemus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, KesäKukka, ollaanko vähän samiksia:) Satuttiinkohan samaan aikaan olemaan, minä olin siinä yhden kieppeillä?

   Poista
  2. Me oltiin myöhemmin, joskus viiden aikoihin, kun toivottiin että sade olisi lakannut, mutta kyllähän sitä vettä tuli silloin illemmallakin.

   Poista
 3. Mukavan lomapäivän vietit puutarhoilla. Itse en arvannut siihen kaatosateeseen lähteä.
  Norjanruusu näyttää elinvoimaiselta ja kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, vettä tuli kyllä ihan kiitettävästi. Varmasti osaltaan vähensi kävijöitä puutarhoissa. Autoja näytti juuttuvan kiinni sateen pehmittämään nurmikkoon parkkipaikalla.

   Poista
 4. Tällä suunnalla satoi ja tuuli koko sunnuntaipäivän ja lähialueiden avoimet puutarhat jäivät tältä vuodelta katsastamatta. Todella ihana tuo Hurdal. Rentouttavaa ja aurinkoista lomaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, muutenkin on kylmä alkukesä koetellut puutarhoja. Meilläkin viime vuonna esim. pionit kukkivat juhannuksen tienoilla, nyt ovat vielä tiiviisti nupuilla. Näyttäisi huomenna lämpenevän ja ehkä se aurinkokin suostuu näyttäytymään:)

   Poista