Kesä

Kesä

Kasvua sittenkin

Torstaina, 12.6.2014

Kannatti eilen uskoa säätiedotukseen ja ajaa nurmikko hyvän sään aikana. Tänään onkin sitten jo sataa lorottanut koko päivän, eikä loppu näy. Hieno ilta olikin eilen puuhastella ulkona, ja myöhemmin suihkun jälkeen keinussa istua. Tosin hyttyset ja mäkäräiset ovat tulleet häiritsemään kesäillasta nauttijaa.

Ilokseni huomasin kärhöistä Hagley Hybridin, Violan, Södertäljen ja Comtesse de Boucheaudin nousseen viimeinkin maan uumenista. Nyt puuttuvat enää Madame Julia Correvon sekä ihana Semu. Pidän peukkuja ja varpaitakin pystyssä, että nekin vielä maan pinnalle tupsahtaisivat. Kannoin kärhöille lannoitekastelua, että kasvuvauhti hieman kiihtyisi. 

Takaterassilla siperiankärhö Alpina plena kukkii nätisti valkoisin kukin, mutta näyttää muuten risuiselta. Mietinkin, pitäisikö se leikata alas kukinnan jälkeen. Sen lehdistö ei kasva niin vehreästi kuin alppikärhöllä, jonka risuisuus peittyy aina tosi nopeasti kasvun alettua.

10 kommenttia:

 1. Alppikärhö Alpina Plena on ihana, mullakin peittää kohta yhden seinän kokonaan. TArttis varmaan jo vähän karsia.

  VastaaPoista
 2. Samoissa puuhissa oltiin sitten eilen kumpikin. Nurmikonleikkuun jälkeen olisi ollut mukava istua keinussa pidempäänkin, mutta ne hyttyset.
  On se vaan mukavaa, kun kärhöt ilmestyvät mullasta yksi toisensa jälkeen. Iloisia tapaamisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, minä käyn kurkkimassa kärhöt joskus parikin kertaa päivässä:) Ihmeen eri tahtiin kasvavat, kun isoimmat ovat venähtäneet jo lähes metrin mittaan ja pienimmät vasta pilkottavat.

   Poista
 3. Eilen oli kamalasti hyttysiä. En jäänyt pihalle ollenkaan illalla niiden takia. Kärhöt ovat ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, kärhöt ovat tosiaan ihania! Joitakin uusia olen istuttanut etupihalle, kun sain lankomiehen tekemiä kärhötelineitä kaksin kappalein :)

   Poista
 4. Kauniita kukkia kärhössäsi, mutta tuo mainitsemasi risuisuus ei kuulosta kovin houkuttelevalta. Kärhöjä näkyy olevan miljoona eri lajiketta. Itse ostin juuri 2 Tarha-alppikärhö Albina Plenaa, joista toinen on kuivettunut ruukkuunsa. Se on kans valkokukkainen. Olen ihan vihreä kärhönkasvattaja ;) Kiva nähdä niistä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, Alppikärhöt täytyy silloin tällöin leikata. Muuten vanhaa, kuivaa edeslliskesän kasvustoa tulee niin paksusti, ettei enää ole kivan näköinen. Muuten nuo alppikärhöt ovat helppoja ja kauniita kukkiessaan:)

   Poista
 5. Samoin eilen kuljin kärhöistutukselta toiselle. Niin vain ovat kaikki päässeet maanpinnalle. Osalle jo virittelin tukia, mutta vielä jäi tekemistä. Valkoinen siperiankärhö on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, hienoa, että kärhösi ovat elossa! Minä jännitän vielä yhden kaunokaisen puolesta ja elän toivossa, että sekin nousisi:)

   Poista